Pencerelerde sis mi? Bulaşık deterjanı hilesi 1 ay boyunca yoğuşmayı ortadan kaldırır

Yağmurlu havalarda, pencerelerin camlarında sis görünümünü görmek nadir değildir. Bu fenomen, nispeten sıcak olan havadaki nemin soğuk bir yüzeyle temas etmesi nedeniyle oluşur. Bu nedenle, diğer şeylerin yanı sıra, ısıtmanın sıcaklığını yükseltirken veya duş alırken ortaya çıkabilir. Hızla sorunlu hale gelebilecek bir durum! İşte ondan nasıl kurtulacağınız.

 

Bu sisten nasıl kurtulurum? Her gün kullandığımız bir ürün sayesinde bu basit, pratik ve kolay numarayı şimdi keşfedin.

Pencerelerdeki sisten kurtulmak için etkili bir numara

Sisli pencere

Camlardaki buğulanmayı tahmin etmek ve  üstesinden gelmek  için camlarınızı sabunlamanız yeterlidir. Bunu yapmak için  üzerine birkaç damla bulaşık deterjanı dökeceğiniz hafif nemli bir bez alın . Daha sonra camlarınızı iz bırakmayacak şekilde dairesel bir şekilde ovun. Son olarak bu sefer sadece kuru bir bez kullanarak yüzeyi silmeniz gerekecek.

Tekrar sis oluşmasını önlemek için bu işlemi her ay tekrarlamaktan çekinmeyin.

Pencerelerdeki sisten kurtulmak için diğer ipuçları

pencere camlarında sis

Bu sorunu aşmak için birbiriniz kadar pratik olan bu refleksleri benimseyebilirsiniz.

Bir nem gidericiye yatırım yapın: Pencerelerinizde günlük yoğuşma oluşumu nem sorunuyla bağlantılı olabilir. Gerekirse ve mantarların tüm seviyelerde, duvarlarda, borularda, kapılarda ve pencere çerçevelerinde çoğalmasını önlemek için tek yapmanız gereken  bir hava nem alma cihazı almaktır .

Bir higrometre satın alın:  Evinizdeki nem seviyesini bilmek istiyorsanız, kendinizi bir higrometre ile ödüllendirin. Bu cihaz sayesinde  daha iyi kontrol edebilmek için evinizdeki nem seviyesinin ne olduğunu  bileceksiniz  . İkincisinin %50’yi geçmemesi gerektiğini unutmayın.

Nem emici alın:  Çok daha ucuz olduğu ve elektriksiz çalıştığı için hava nem gidericilere iyi bir alternatif. Adından da anlaşılacağı gibi,  bu nemi emmeye ve  pencerelerinizde yoğuşmayı önlemeye yardımcı olur .

Duşta geçirilen süreyi azaltın:  Banyo, özellikle kötü havalandırıldığından, yoğuşma oluşumu için en iyi ortam olabilir. Bu nedenle dikkatli olmalısınız, çünkü duvarlarda ve tavanda küf oluşabilir.  Bu tür riskleri sınırlamak için her zaman odayı iyi havalandırmayı veya kapıyı açık tutmayı unutmayın . İdeal olan duşta geçirilen süreyi sınırlamak ve çok sıcak sudan kaçınmaktır.

Perdeleri açık tutun:  Sabahları pencerelerinizin sisli olduğunu fark ederseniz perdelerinizi açık tutun. Bu, pencerelerinizi engelsiz tutacaktır. Nitekim  perdeler   ısının pencerelere yayılmasını engeller .

 Bitkilerden kaçının :  Pencerelerinizdeki yoğuşma, evinizde bulunan bitkilerle yakından bağlantılı olabilir. Aslında,  ikincisi  ortam havasının nemini korumaya katkıda bulunur . Kış dönemi boyunca pencerelerinizin kenarlarına veya çok yakınına yerleştirmekten kaçının.

Yakacak odunları doğru yerde saklayın:  Yakacak odunları evinizin bodrum katında saklarsanız, pencerelerinizde yoğuşma olasılığını artırdığınızı unutmayın. Bu nedenle,  açık bir barınakta veya garajınızda saklamayı unutmayın .

Yeterince  havalandırın: Evinizi düzenli olarak havalandırmak  sadece iyi hava sirkülasyonu sağlamak için değil, aynı zamanda herhangi bir yoğuşma problemini önlemek için de iyidir. Bu işlemi gün içerisinde birkaç kez  yaparak havayı sürekli olarak yenileyebileceksiniz .

ev