Evin etrafında hızlı ve kolay bir şekilde yararlı nesneler oluşturmak için 3 geri dönüşüm fikri için 3 plastik kutu kullanın. Bu nasıl.

Plastik kutuları atmayın : sizin için çok faydalı olabilirler . Bu nesnelerin kendin yap kreasyonları yapmak için yeniden kullanılması , aslında atıkları azaltmak ve normalde çöplüklere gidecek olan malzemelere yeni bir hayat vermek için mükemmel bir fikirdir . Ayrıca, plastik bidonlarla kullanışlı nesneler yaratmak, ekonomik ve sürdürülebilir bir seçimdir ve kişinin yaratıcılığını kullanmasına, kişiselleştirilmiş ve benzersiz nesneler yaratmasına olanak tanır . 3 kreasyon görelimplastik bidonlarla yapabilirsiniz .
Plastik bidonlarla depolama
Öncelikle örneğin banyoya yerleştirmek için çok güzel bir obje tutucunun nasıl yapılacağına bakalım . Bunu gerçekleştirmek için birkaç basit adımı uygulamanız gerekir . Önce etiketi sürahiden çıkarmalı ve ardından mevcut oluklardan birini takip ederek ikiye kesmeliyiz . Daha sonra iki yarıdan birini alıp kenarı bitiriyoruz , tüm kenar boyunca bir miktar kağıt bant geçirip içe doğru katlıyoruz .
Bu noktada bir ip alıp ucunu kesiyoruz ve kutunun yarısının dışına , ortasına sıcak tutkal sürüyoruz , böylece ipin ucunu yapıştırabiliriz . Bundan sonra, sıcak tutkalı yerleştirmeye ve ipi tamamen kaplanana kadar kutunun dış tabanına spiral şeklinde sarmaya devam ediyoruz . Yarısına gelmeden biraz duralım .
Daha sonra kenarına yerleştirdiğimiz bandın üzerine sıcak tutkalı geçiriyoruz . Şimdi kutunun içine de yerleştirdiğimiz desenli bir kumaşı beğenimize göre yapıştıralım ve üzerini kapatalım . Bu nedenle bu bez parçası, haznenin tüm iç yüzeyini ve kenarlarını kaplayacak kadar büyük olmalıdır . Halat makaraları ile astarlı kenar arasında plastiğin görülebileceği bir miktar boşluk kalmalı mı?, basitçe daha fazla ip sarabilir ve son olarak ucunu sıcak tutkalla yapıştırabiliriz .

Son olarak, astarlı kenar ile ipin son ucu arasındaki herhangi bir pürüzlülüğü kapatmak için , bir miktar deri şerit alıyoruz ve her iki tarafa da bir miktar dantel yapıştırıyoruz . Daha sonra , deri şeridin ortasına sıcak tutkal sürüyoruz ve ipin son parçasını kaplayacak şekilde magnumun kenarına yapıştırıyoruz . Torpido gözünün altını yaparak işi tamamlıyoruz .
Astar olarak kullanılan aynı kumaş parçasına yapıştırdığımız bir karton daire alalım . Kartonun kenarına sıcak tutkal sürüyoruz ve astarı kenarları iyice kapatacak şekilde yapıştırıyoruz . Son olarak kartonun ortasına da sıcak tutkal sürüp kutunun dibine yapıştırıyoruz .
Plastik kutudan saksıya
Bir plastik çöp kutusu da saksı yapmak için geri dönüştürülebilir. Gibi? İlk olarak, bir saç kurutma makinesi yardımıyla , çöp kutusunun tüm yüzeyini birkaç dakika ısıtın . Bu şekilde çöp kutusunun evde termoformunu yapacağız . Ne anlamda?
Saç kurutma makinesi plastik şişenin yüzeyine sıcak hava saldığında , ısı plastik tarafından emilir ve şişe genişleyerek daha yumuşak ve daha yumuşak hale gelir . Sıcak hava çıkarıldığında plastik hızla soğur ve büzülerek hava akışının yönünü takip eden oluklar oluşturur . Bu nedenle , bir şekilde işlenmiş gibi görünen bir yüzey elde edeceğiz.özel .

Bu noktada plastik bidonun boyun kısmını kesiyoruz . Daha sonra tercih ettiğimiz renkteki akrilik boyayı tüm yüzeye geçirip kurumaya bırakıyoruz . Ardından ikinci kat boyayı geçiyoruz . Boya henüz tamamen kurumamışsa , taşa veya başka bir sert malzemeye benzer bir doku oluşturmak için tüm yüzeyi bir süngerle silin . Son olarak, bir kat taş boyayı geçiyoruz ve bizimkigeri dönüşümlü saksı hazır .
Bir vazo tutacağı yapın
Plastik bidonlarımızla bitki saksılarını tutmak için güzel bir saksı tutacağı sepeti de yapabiliriz . Bunu yapmak için kutuyu ikiye bölün ve tüm dış yüzeyi vinil yapıştırıcı ve hasır kağıtla kaplayın . Kurumasını bekleyin ve bu arada oldukça büyük bir saman kağıdı alın . Akordeon oluşturacak şekilde katlayalım ve oluşan şeritleri keselim .
Bu noktada şeritleri kendi üzerlerine buruşturarak kağıt sosisler oluşturuyoruz ve bunları sanki saçımızı örmek istiyormuş gibi 3’er 3 birlikte örüyoruz . Şimdi örgüleri alttan başlayarak helezon şeklinde takalım . _ Açıkça onları iyi bir şekilde düzeltmek için sıcak tutkalla kendimize yardım edelim .
Tüm yüzey kaplanıp kenarlar bittikten sonra hasır kağıt örgülerden sepetimizin kulplarını da yapıyoruz . Son olarak sprey boyadan geçirip ponpon gibi tercih ettiğimiz süslemeleri yapıştırıyoruz . Geri dönüştürülmüş tencere tutucumuz hazır !