Bebek kıyafetleri, özellikle uzun süre saklandıysa, kolayca lekelenebilir veya sararabilir. Bu hassas çamaşırları yıkarken bazı önlemler almak önemlidir: bebeğin cildi çok hassastır ve tahrişe eğilimlidir. Bu yazımızda yeni doğan bebeğinizin gardırobunu nasıl düzgün bir şekilde yıkayacağınızı açıklıyoruz.

Gelecekteki tüm anneler ve birçok baba da çocuklarının gelişine hazırlanmaktan büyük zevk alır. Pek çok ebeveyn, gerçek bir koza yaratmak için harcanan enerjiden ya da araçtan taviz vermez: yatak odasından giysiler de dahil olmak üzere hijyen ürünlerine kadar, bu hazırlık kesinlikle hamileliğin en uyarıcılarından biridir.

Ancak, aklımızda binlerce şey olması bazen temel sorulara odaklanmamızı engelleyebilir. Herkesin bildiği gibi bebeklerin cildi yetişkinlere göre çok daha ince ve hassastır. Bu nedenle, genellikle çok özel bakıma ihtiyaç duyarlar. Hiç şüphe yok ki, müstakbel anne-babalar her şeyi çoktan hazırladılar: kesinlikle zaten stokta bebeğin banyosuna ve cildinin bakımına uygun bir dizi özel ürün var. Ancak daha da önemlisi, daha da önemlisi, çocuğunuzun hayatının ilk haftalarında giyeceği tüm kıyafetleri yıkamayı düşündünüz mü?

bebek kıyafetleri yıkamak

Sevgiyle alınan nevresimlerden sevdiklerinizin hediye ettiği kıyafetlere, minicik tulumdan şık parçaya kadar bu kıyafetleri giymeden önce yıkamak şart. Gerçekten de bu temizlik, bebeğinizin cildindeki tüm enfeksiyonları ve olası tahrişleri önleyecektir.

Giysilerin fabrikalarda üretildiğini, mantar, bakteri ve diğer bitlerin büyümesine çok elverişli yerler olduğunu unutmayın. Bu fabrikalar genellikle depolama için kimyasallar kullanır ve ürünler toz, bakteri ve toz akarlarına maruz kalan plastik torbalarda da saklanır. Söylemeye gerek yok, tüm bu kimyasallar herkesin, özellikle de bir bebeğin genel sağlığına çok zararlı olabilir. Çamaşırları tamamen hijyenik değilse, çok geçmeden bu kimyasalların tetiklediği ve bazı durumlarda kanserojen olabilen alerji ve dermatit sorunları yaşayabilir.

Ayrıca, tüm bu rahatsızlıklardan kaçınmak ve bebeği en iyi koşullarda karşılamak için, yeni doğan bebeğinizin kıyafetlerini düzgün bir şekilde yıkamak ve dezenfekte etmek için size basit ve hatasız bir çözüm sunuyoruz.

Çamaşırlara tuz nasıl eklenir?

tuz-1

Tuzun, giysilere gömülü tüm küf ve sarı lekeleri yok eden olağanüstü bir leke çıkarıcı olarak kabul edildiğini biliyor muydunuz? Bir bonus olarak, parlak renklerin parlaklığını korur ve kasvetli görünen beyaz parçalara (özellikle küçük olana dönecek olan ağabey veya ablanınkilere) tüm beyazlığını geri kazandırır.

Her şeyden önce, çocukların kıyafetlerini  yetişkinlerden ayrı yıkamak önemlidir . Makineyi yüklerken, deterjan çekmecesine daha önce olduğu gibi aynı miktarda deterjan ekleyin. Ancak parlatıcı yerine 2 çay kaşığı tuz ekleyin.

Giysilere narin taze ve hoş kokulu bir koku getirmek için tuzu birkaç damla esans yağıyla birleştirebilirsiniz.

Yıkama sırasında neden tuz eklenmelidir?

çamaşır makinesi tuzu

Çamaşır makinesinin   kendi başına giysilerdeki kiri tamamen çıkaramadığı ortaya çıktı  . Bu arada, genellikle bebeğin vücudundaki kaşıntı ve kızarıklıkların nedeni budur. İyi bir durulama elde etmek için yıkamada daima tuz kullanmalısınız. Bu yağ giderici bileşen sayesinde kumaşın liflerine gömülü her türlü kalıntıyı ortadan kaldırabileceksiniz.

Ayrıca her yıkamadan sonra tuzla durulanan çamaşırların çok daha yumuşak ve renklerinin daha canlı olduğunu fark edeceksiniz. Bir bonus olarak, bu bileşen çevre dostudur ve herhangi bir deterjandan çok daha ucuzdur!

çamaşır kokusu

Ayrıca bir tuzlu su çözeltisi hazırlayabilir ve doğrudan tambura dökebilirsiniz.

Giysilerin güneşte kuruması da önemlidir. İkincisi   , bebeğinizin kıyafetlerindeki bakteri ve akarları ortadan kaldırır.

Uyarı: Giysiler böceklerle, hayvanlarla veya bitkilerle temas edebilecekse, daha sonra içeride kurutulmaları tercih edilir. Bebeğinizin cildinde herhangi bir alerjik reaksiyon riskini önlemek için giysinin liflerindeki tüm kalıntıları çıkardığınızdan emin olun.

ev