Bitkilerimizin çiçek açtığını görmek   , uzman veya deneyimsiz herhangi bir bahçıvanın en büyük başarılarından biridir. Bitkilerimizi satın almamızın nedeni genellikle çiçeklerdir. Ancak bazen çiçek açmalarını sağlayamıyoruz.

Tüm bitkiler çiçek açmaz, ancak birçoğunun çiçek açmadığı doğrudur çünkü ideal ışık, sulama, sıcaklık ve çiçeklenmelerini etkileyebilecek diğer birçok faktörü bulamıyorlar.

Örneğin, sansevieria, mutluluk sapı veya monstera deliciosa gibi bitkiler güzel yapraklarla ilişkilendirilir, ancak çok azı onların çiçek açabileceğini bilir.

Bitkilerim neden çiçek açmıyor?

Bitkilerin çiçek açmamasını birçok faktör etkileyebilir, ancak önce bitkinin türünü tanımlamanız ve ideal koşullarını bilmeniz, ardından yaşını bilmeniz gerekir.

Bitkiler belirli bir olgunluk düzeyine ulaşana kadar çiçek açmazlar. Bazılarının ilk çiçekleri vermesi yıllar alabilir, bu nedenle her türü tanımak önemlidir.

Bitkilerin çiçeklenmesini etkileyen ana  faktörler  şunlardır:

  1. Işık eksikliği  . Her bitkinin belirli ışık ihtiyaçları vardır. Çok fazla ışığa ihtiyaç duyan bir bitkiyi gölgede tutarsanız, belli ki çiçek açmayacaktır. Tersi de aynıdır.
  2. Sıcaklık  . Aşırı soğuk, bir bitkinin sürgünlerini öldürebilir veya çiçeklerin çok kısa süre dayanmasına neden olabilir. Bunun için yaşadığınız yere göre doğru olanları seçtiğinizden emin olmalısınız.
  3. sulama  _ Kuru bir bitki, çiçek açmak için ihtiyaç duyduğu enerjiye asla sahip olamaz. Tersine, çok fazla su alan bir bitki ölebilir veya mantarla dolabilir, bu nedenle çiçek açmaz.
  4. Besin eksikliği  . Diğer tüm canlılar gibi, bitkiler de doğru besinlere ihtiyaç duyarlar ve eksik olduklarında bitkiler büyümeyi, çiçeklenmeyi ve çürümeyi bırakır. Fazla besinler de zararlı olabilir.
  5. Böcekler veya hastalıklar  . Böcekler bitkilerimizi zayıflatır, altın enerjisini çiçek açar. Unlubitleri veya karıncaları, kelimenin tam anlamıyla kolonileştirebilecek bitkilerimizden uzak tutmak önemlidir.

Çiçeklenmeyi aktive eden bir gübre nasıl hazırlanır

 Bitkimizin çiçek açmamasının sebeplerinden biri de besin eksikliğidir  . Fosfor ve potasyum gibi besinler   , çiçeklenmeyi teşvik etmek için önemlidir: Burası, bitkilerin özümseyebileceği besinleri sağlayan gübrelerin devreye girdiği yerdir.

Bitkilerin daha hızlı ve bol çiçek açmasına yardımcı olmak için iki malzemeye ihtiyacınız var:  50 gram taze zencefil ve yarım çubuk tarçın  .

Zencefili küçük parçalar halinde kesin ve tarçınla birlikte öğütün. Bunu bir blender veya mutfak robotunda yapabilirsiniz.

Nemli ve homojen bir karışım elde ettikten sonra kapaklı cam bir kavanoza koyun ve buzdolabında saklayın.

Gübreyi yapmak için yarım çay kaşığı zencefil ve tarçın karışımını bir litre su ile karıştırın. Birkaç saat bekletin, ardından solüsyonu çiçekli olmayan bitkileri sulamak için kullanın.

Küçük miktarlarda taze zencefil, bitkilerin mükemmel bir müttefikidir. Bu kök, çiçeklenme için hayati bir besin olan mükemmel bir potasyum kaynağıdır ve aroması böcekleri uzaklaştırır.

Tarçın, kök büyümesini teşvik edebilir ve genellikle çiçeklenme eksikliğine neden olan bitki mantarına karşı çok faydalıdır.

ev