Kabartma tozu her zamankinden daha moda, her zaman farklı şeyler için kullanmanın sihirli faydalarını duyuyoruz. Bu sefer kabartma tozunun bitkilerdeki kullanımlarını paylaşacağız, tıpkı siz okuduğunuz gibi, bizim bahçemizde de işe yarıyor.

Bu madde doğada bulunur, beyaz kristal bir görünüme sahiptir ve alkali pH’a sahip olması ile karakterize edilir. Biyobozunur olma ve gezegeni kirletmeme avantajıyla birlikte iyi, güzel ve ucuzdur. Her derde deva olup olmayacağından emin değilim, ama buna çok yakın.

Bitkilerinizin zararlılarını uzak tuttuğunu da eklersek, artık sizi bu mucizeye ikna etmem gerekmeyecek. Bu vesileyle, ister saksıda ister toprakta olsun, bitkilerinizin bakımını kolaylaştıracak bu bileşenin farklı kullanımlarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

1- Mantar ilacı

Sodyum bikarbonat doğal bir mantar ilacıdır, genellikle gücünü artırmak için kombinasyon halinde kullanılır. 4 çay kaşığı karbonatı 3 litre suya karıştırın ve mantar olan yapraklara veya olma ihtimali olan yerlere püskürtün. Kabartma tozu, bitkilerin daha az asidik olmasına yardımcı olur ve mantar oluşumunu engeller . Görevi yapmak için öğleden sonrayı seçin ve mantar ilacımızı yıkayacağı için yağmur yağmadığını unutmayın.

2- Parazitler

Burada dozaj biraz değiştirilir. 1 litre suya bir yemek kaşığı karbonat karıştırmalısınız. Alt tabakanın yüzeyine püskürtün veya serpin. İşlemi bir hafta tekrarlayın, bitkileriniz parazitlerden kurtulacak ve muhteşem büyüyecek.

3- Pestisit

Bu ürünle, bitkilerinize ve bahçenize saldıran çok sayıda böcek ve haşere ile karşılaşabilirsiniz. Formül basittir, bir yemek kaşığı karbonatı bir litre suya karıştırın ve bir yemek kaşığı daha biyolojik olarak parçalanabilen sabun ekleyin. Bu sinerji, sabunla birlikte mükemmel bir doğal kovucu oluşturan karıncaları ve böcekleri kontrol altında tutar. Etkili sonuçlar için hem bitkiye hem de toprağa püskürtün.

4- Güçlendirici

Bikarbonatı sirke ile karıştırırsak fotosentez hızının artmasına neden olur, bu da bitkinin yaprak sayısını artıracağı ve güçleneceği anlamına gelir . Aniden bitkilerinizin etkileyici ve sağlıklı göründüğünü göreceksiniz. Birkaç yaprak üzerinde bir test yapmak, 24 saat dinlenmelerine izin vermek, hiçbir şey olmazsa, tüm bitkiyi gönül rahatlığıyla püskürtmek her zaman uygundur. Onlar bizim gibiler, öz aynı ama biz farklıyız.

5- Yengeç otunu ortadan kaldırın

Evinizde yengeç otu olduğunda onu yok etmek çok zordur, istilacı olarak adlandırılan bitkilerden biridir. Bu soruna bir çözüm, çimin olduğu alanı ıslatmak, üzerine kabartma tozu serpmek, çimlerin geri kalanına yapmamaya çok dikkat etmektir. Çimlerde çıplak ayaklarınızın ve öğleden sonra yürüyüşlerinin keyfini çıkarmaya başlayın.

6- Domatesleri tatlandırın

Domates bitkilerinizin bulunduğu toprağın etrafına az miktarda kabartma tozu serpin. Bu şekilde toprağın asitliğini azaltmış olursunuz ve bunun sonucunda domatesleriniz lezzetli ve tatlı bir dokunuşa sahip olur. Bikarbonatın bitkiye dokunmaması gerektiğini unutmayın, sadece toprağın asitliğini değiştirmeniz gerekir.

7- Doğal temizleyici

Genellikle marketten aldığımız sebzeler genellikle kovucular ve kimyasal böcek öldürücülerle kaplıdır, sebzelerinizi temizlemenin bir yolu sihirli kabartma tozudur . Kasenizi suyla doldurun ve bir çorba kaşığı kabartma tozu ekleyin, dağıldıktan sonra sebzeleri tanıtın ve birkaç dakika dinlenmeye bırakın. Sebzeleri ovalayın ve temiz suyla durulayın. Bu hijyen plus, onu mutfağınızda olmazsa olmaz bir ürün haline getiriyor.

ev