Bitkilerde küf varlığını kalıcı olarak nasıl ortadan kaldırabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır. Bu gerçekten mucizevi bir çözüm.

yaprak öncesi ve sonrası

Bitkilerde küf varlığı sorununu kalıcı olarak çözmenize yardımcı olacağından emin olduğumuz inanılmaz bir teknikle durumu değerlendirelim .

Bitkilerde küf, nasıl tanınır

Birçoğu , bitki toprağındaki küfü nasıl belirleyeceğini merak ediyor . Bu çok yaygın bir hatadır, hatta göründüğünden daha fazla. Çoğu zaman alt tabakalardaki başka bir yaygın fenomenle karıştırılır, çünkü bitkilerinin topraklarında beyaz lekelere rastlamayan iç ve dış mekan bitki sever yoktur.

Küf olduğunu düşünerek paniğe kapılabiliriz, ancak bunu yapmadan önce kireç veya tuz izleri olmadığını dışlamalıyız . Sıklıkla ve özellikle de sulama kabıyla suladığımızda, suyun bu görünmez bileşenleri yerde birikir. Genellikle tüy gibi görünen ve zamanla sertleşen beyazımsı bir nokta oluştururlar. Eğer öyleyse, büyük komplikasyonlar olmadan kaldırabiliriz.

Kalıba dökmek

Peki alt tabaka üzerinde tespit ettiğimiz noktalar böyle olmadığında ne olur? Bu durumda bitkilerin topraklarındaki küf ile uğraşıyoruz. Benzer görünseler de, onu şüphesiz tanımlamanıza izin veren birkaç ayrıntı var.

Büyük fark, neredeyse aynı olan renkte bile değildir; görünüşte değil. Kuşkusuz tanımlanmasını sağlayan şey, substrat boyunca nasıl dağıldığıdır. Tüm substratı kolonize etmeye başlarsa, bitkilerin toprağında küf olduğuna şüphe yoktur . Ve sadece bu da değil: vazoda ve hatta yapraklarda da görünebilir.

Bununla birlikte, küfü ortadan kaldırmaya kararlıysanız, burada size hayran kalacağınızdan emin olduğumuz kesin tekniği gösteriyoruz.

İşte kalıcı olarak silmek için

Balkonunuzun veya evinizin neşesi olsun diye özveriyle yetiştirdiğiniz ve bakımını yaptığınız bitkilerinizi küften arındırmaya kararlıysanız doğru yerdesiniz.

Bir çift eldiven giyin ve ellerinizi veya başka bir nesneyi kullanarak çıkarın. Çöpe atın ve evinizden uzağa atın. Ancak bu tavsiyeyi uygulamaya koyduğunuzda , tekrar ortaya çıkmasını önlemek için yapmanız gereken başka şeyler de var.

Öncelikle saksınızda drenaj delikleri olup olmadığına bakmanız gerekir. Bunlar, tesisinizde küf oluşumunu önlemede hayati öneme sahiptir. Orada olmamaları durumunda vazoları değiştirin veya kendiniz uygulayın. Bu şekilde bitkiyi suladığınızda nemli kalır ama ıslanmaz .

Bitki

Size vereceğimiz bir diğer ipucu da bitkinizin toprağını havalandırın . Bunu yapmak için, kum ve perliti birleştirerek biraz karıştırın. Bu, dolaşıma yardımcı olacak ve küf oluşumunu önleyecektir.

Kesinlikle en etkili olan son ipucu, mantar önleyici ürünler kullanmaktır Bunlar ticari olarak hem sprey hem de toz formunda mevcuttur ve bu tür mantarları önlemek için mükemmeldir.

ev