Tuvaletteki sarı lekeleri ve kiri tek bir bileşenle çıkarın. Basit ve ucuz yöntem, işte böyle yapılır.
Banyonuzu temiz ve hijyenik tutmak, onu kullananların sağlığı ve esenliği için çok önemlidir . Kapsamlı temizlik gerektiren unsurlardan biri de tuvalettir . Ancak bazen, özellikle inatçı lekeler ve kirler söz konusu olduğunda, temizlemek zor bir iş olabilir . Neyse ki, bu sorunu etkili bir şekilde çözmemize yardımcı olabilecek tek bir bileşen var : çamaşır suyu . Nasıl olduğunu görelim.
Neden tuvaleti kabartma tozu yerine çamaşır suyu ile temizliyoruz?
Çamaşır suyu, patojenleri ve bakterileri etkili bir şekilde öldürme yeteneğine sahip çok güçlü bir kimyasaldır . Bu dezenfekte edici ürün evde kolayca bulunur ve klozet kapağındaki kiri ve lekeleri çıkarmak için çok faydalıdır .
Çamaşır suyu , klozet kapağını temizlemek için kullanıldığında , organik maddelerle kimyasal reaksiyona girme özelliği sayesinde inatçı kir lekelerini ve kireci kolayca çıkarabilir . Ayrıca çok etkili bir dezenfektandır ve tuvalet yüzeyinde bulunabilecek bakteri ve virüsleri tamamen ortadan kaldırabilir .

Böylece beyaz ve sterilize edilmiş bir klozet kapağı elde edersiniz . Tüm bu nedenlerden dolayı çamaşır suyu, tuvaleti dezenfekte etmek için kabartma tozundan çok daha etkili bir çözümdür . Aslında kabartma tozu alkali bir maddedir ve klozet kapağını nazik bir şekilde temizlemek için kullanılabilir .
Ancak inatçı kir lekelerini ve kireci gidermede ağartıcının etkinliğinden yoksun kalır . Ayrıca kabartma tozu, çamaşır suyunun dezenfektan özelliklerine sahip değildir ve tuvalet kapağının yüzeyindeki bakteri ve virüsleri öldüremez .
Ve sonra son bir detayı hatırlayalım : çamaşır suyu tek bir ürün kullanarak etkili sonuçlar almamızı sağlıyor . Kabartma tozu ise her zaman en az bir ikinci bileşenle birleştirilmelidir .
Çamaşır suyu ile tuvaletteki kir nasıl çıkarılır?
Klozet kapağını temizlemek için çamaşır suyu kullanmak için iki yöntem izleyebilirsiniz . Kapak plastikten yapılmışsa ve bu nedenle kolayca çıkarılabiliyorsa , soyun ve bir leğene veya leğene daldırın .
Kase veya küvette biraz su ile çamaşır suyunu karıştırın . Miktarlar için ürün etiketinde belirtilenlere uyuyoruz . Kapağın birkaç dakika bu solüsyonda ıslanmasına izin verin . Beyaz olduğunda sudan çıkarılmaya hazırdır .

Buna alternatif bir yöntem ise çamaşır suyu solüsyonunu bir sünger yardımı ile doğrudan klozet kapağına uygulamaktır . Bu yöntem , klozet kapağı çıkarılamıyorsa kullanışlıdır. Daha sonra çözeltiyi birkaç dakika etki etmesi için bırakıyoruz ve ardından durulamak için nemli bir bez kullanıyoruz.
Çamaşır suyu kokusunu ortadan kaldırmak istiyorsak parfümlü deterjana batırılmış bir sünger geçirebiliriz . Son olarak, eğer söktüysek kapağı kurutun ve yeniden birleştirin.
Dikkate alınması gereken uyarılar
Çamaşır suyu , gördüğümüz gibi, özellikle klozet kapağındaki lekeleri ve kiri çıkarmada etkilidir . Bunun nedeni, aynı anda beyazlatma ve dezenfekte etme yeteneğidir .
Ancak, ağartıcının güçlü bir kimyasal olduğunu ve dikkatli kullanılması gerektiğini unutmayın . Kullanmadan önce, etiket üzerindeki talimatları dikkatlice okumanız ve eldiven ve gözlük gibi doğru koruyucu kıyafetleri kullandığınızdan emin olmanız önemlidir .

Ayrıca çamaşır suyu diğer temizlik ürünleri ile birlikte kullanıldığında da dikkatli olunmalıdır. Amonyak gibi bazı ürünler ağartıcı ile reaksiyona girerek zehirli gazlar üretebilir . Bu nedenle, çamaşır suyunu diğer kimyasallarla karıştırmadığınızdan emin olun .
Özellikle çıkarılması zor lekeler için konsantre çamaşır suyu kullanılabilir . Bununla birlikte, konsantre ağartıcı kullanırken çok dikkatli olun ve uygun şekilde seyreltin . Ayrıca, hassas yüzeylerde konsantre ağartıcı kullanmaktan kaçınmak önemlidir .