Çamaşır deterjanı, birçok insanın bilmeden alerjisi olduğu maddelerden yapılır.

Çamaşır deterjanı bileşenleri

Sonunda , çamaşırlarımızı yıkamak için her gün kullandığımız tüm ürünlerin nelerden yapıldığını açıklıyoruz . Belki de birçok insanın buna alerjisi olduğunu bilmiyordunuz.

Çamaşır deterjanı, birçok kişinin alerjisi var

Çamaşır deterjanları , düzenli olarak kullanılan yaygın bir ev eşyası olsa da , içerdikleri bileşenler ve potansiyel alerjenler genellikle göz ardı edilir. Bazı kişiler için, çamaşır ürünlerinde bulunan belirli kimyasallara maruz kalmak, kaşıntı, kızarıklık veya kızarıklık gibi alerjik reaksiyonları tetikleyebilir. Bu semptomları yaşıyorsanız, çamaşır deterjanına alerjiniz olabilir.

Çamaşır deterjanınıza alerjiniz varsa kaşıntı , kızarıklık, kızarıklık, kurdeşen, şişme, hapşırma, öksürme veya hırıltı gibi çeşitli belirtilerle karşılaşabilirsiniz. Bu semptomların şiddeti değişebilir ve maruziyetten hemen sonra veya birkaç saat sonra ortaya çıkabilir.

Çamaşır deterjanı

Çamaşır deterjanınıza alerjiniz olabileceğini düşünüyorsanız, sentetik kokular ve sert kimyasallar içermeyen bitki bazlı bileşenlerle yapılmış hipoalerjenik, kokusuz veya doğal bir alternatife geçmenizi öneririz. Çamaşır deterjanınızı değiştirmenin yanı sıra, bu ürünler ayrıca alerjiyi tetikleyebilecek kokular ve kimyasallar içerebileceğinden, yumuşatıcılardan ve çamaşır çarşaflarından da kaçınmak isteyeceksiniz.

Gelecekteki alerjileri önlemek için, alerjiniz olabileceğini düşündüğünüz bileşenlerden kaçınarak, etiketlerin arkasındaki içerik listesini dikkatlice okumak isteyebilirsiniz . Tabii ki, doktorunuzla temasa geçmek de önemlidir. Ancak çamaşır deterjanları ne içerir? Aşağıda size açıklıyoruz.

İşte gerçekten içerdiği şey

Çamaşır deterjanları tipik olarak sentetik kokular veya parfümler dahil olmak üzere çeşitli kimyasallar içerir. En popüler bileşenler arasında enzimler, optik parlatıcılar, sodyum lauril sülfat ve lineer sodyum alkil sülfonatlar görünür .

Bazıları için zararsız olan bu bileşenler, bazılarında alerjik reaksiyonlara neden olur. Ayrıca, ekolojik derneklere göre, çevre üzerinde yıkıcı etkileri olacaktır. Bazı çamaşır deterjanları, formaldehit ve benzizotiazolinon gibi bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara da neden olabilen koruyucular içerir.

Çamaşır deterjanları ne içerir?

Tam da bu nedenle, piyasada artık çok çeşitli ekolojik deterjanlar var ve tam olarak alerjinin mevcut olduğu durumlarda geçerli bir alternatif olarak kullanılıyor. Ancak hepsi bu kadar değil, çünkü çoğu zaman evde zaten bulunan doğal bileşenler bile çamaşır deterjanı yerine kullanılabilir.

Bu bileşenlerden bazıları kabartma tozu , perkarbonat, sitrik asit, limon, tuzdur. Tek yapmanız gereken en etkili olduğunu düşündüğünüz doğal içeriklerin karışımını oluşturmak ve onunla leke, sararma ve kötü kokulara karşı mücadele etmek.

Her şey, etiketlerin dikkatli bir şekilde okunmasında ve sizi yavaş yavaş mükemmel kombinasyonu bulmanıza yönlendirecek deneylerde yatmaktadır , bu da beyaz veya parlak renkli, parlak ve çok hoş kokulu çamaşırlar elde etmenize yardımcı olacaktır.

ev