Çamaşır suyu, çok kirli bir alanı temizlemek ve mantar ve bakterileri yok etmek için çok faydalı olabilecek güçlü bir dezenfektandır. Aynı zamanda güçlü bir beyazlatıcıdır ve beyaz giysilere bir damla bile parlaklık kazandırmaya yardımcı olur. Ama aynı zamanda kıyafetlerinizin renginin solmaması için dikkatli kullanılması gereken bir üründür. En sevdiğiniz giysinin rengini bozmak veya bazı renkleri sararmak ve soldurmak için tek bir damla yeterlidir.

Aynı zamanda toksik bir üründür ve kullanmadan önce koruyucu eldiven kullanılması şiddetle tavsiye edilir. Toksik Maddeler ve Hastalık Kayıt Ajansı’na (ATSDR) göre, ağartıcı son derece tahriş edici ve tehlikeli bir kokuya sahip bir gaz yayar ve cilt için aşındırıcı olabilir.

Ağartıcı ile lekelenen bir giysiyi yeniden boyamak zorsa, yeniden boyanmadıkça  leke  yine de  aşağıdaki müstahzarlar kullanılarak çok reaktif hale getirilerek azaltılabilir.

Çamaşır suyu lekelerini çıkarmak için 1. Çözüm

İçindekiler :

  • 1 su bardağı beyaz sirke
  • 1 bardak alkol

Hazırlık ve kullanım

Bir bardak beyaz sirke ve bir bardak alkolü bir kavanoza dökün ve karıştırın. Karışım hazır olduğunda temiz bir bezi nemlendirin. Çamaşır suyu lekesine, bezle silerek, leke yayılabileceğinden, ovalamadan uygulayın. Giysiyi soğuk suda yıkayın. Ağartıcı lekesi kaybolana kadar işlemi tekrarlayın.

Çamaşır suyu lekelerini çıkarmak için 2. Çözüm

İçindekiler :

  • 1 yemek kaşığı sodyum tiyosülfat.
  • 1 su bardağı su

Hazırlık ve kullanım

Bir yemek kaşığı sodyum tiyosülfatı su bardağına dökün ve karıştırın. Temiz bir bezi nemlendirin. Ovalamadan çamaşır suyu lekesine uygulayın.  Giysiyi   soğuk suda yıkayın . Ağartıcı lekesi kaybolana kadar işlemi tekrarlayın.

Çok basit, değil mi? Bu çözümlerle kıyafetlerinize ikinci bir şans verebilirsiniz. Renk atmasının ilerlemesini önlemek için giysiye dokunulduğunda çok hızlı tepki vermek gerekir.

ev