Halıları kuru temizlemeye götürmeden yıkamak mı? Evde yapmak mümkün ve oldukça basit. İşte nasıl.
Birçok evde bulunan halılar, sadece döşeme malzemesi olarak değil, aynı zamanda zemini yalıtmak ve ev ortamını daha sıcak tutmak için de kullanışlıdır. Ancak çoğu zaman halı yıkamak sorun haline gelebilir ve çamaşırhaneye gitmek gerekir. Ama belki de herkes halıları kuru temizlemenin ve çamaşır yıkamaktan kaçınmanın bir yöntemi olduğunu bilmiyor. Nasıl yapılacağını görelim.
Evdeki halılar, onlara nasıl bakılır?
İster değerli ve antika, ister modern ve modaya uygun olsun, her halı uygun şekilde işlenmeli ve temiz tutulmalıdır . Kuşkusuz, bu mobilya parçasının bakımı günlük olarak yapılmalıdır, çünkü bileşimi ve son olarak ama en önemlisi kullanım amacı nedeniyle, toz biriktirme ve çok kolay kirlenme eğilimindedir .

Günümüzde, banyoda, mutfakta, oturma odasında veya yatak odasında olsun, evin her odası için kullanıma bağlı olarak birbirinden açıkça farklı olan kilimler buluyoruz .
Örneğin, bir banyo veya mutfak halısının tabanı kaymaz ve muhtemelen daha kısa tüylü olacaktır.
Peki bir halıyı nasıl temiz tutar ve ona uygun bakımı nasıl yaparsınız ? Elbette yapabileceğimiz şey, akar ve toz birikmesini önlemek için düzenli olarak elektrikli süpürge ile temizlemektir ancak halının da düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Ve her seferinde çamaşırhaneye götürmek sadece zahmetli değil, aynı zamanda pahalıysa, hadi evde bağımsız olarak nasıl çözeceğimize bakalım .
Evde halı nasıl temizlenir?
İtalyan ailelerin büyük bir bölümü için tasarrufun esas olduğu bu dönemde, halıyı çamaşırhaneye götürmek bile çoğu kişinin kaçınacağı bir maliyet olabiliyor . Ancak şüphesiz ki halı, temizlenmesi gereken bir mobilyadır. Peki nasıl yapılır?
Ürünlerin durulamaya gerek kalmadan kullanıldığı “kuru” yıkama türünü kullanabilirsiniz . Bizim durumumuzda kabartma tozu kullanmak yeterli olacaktır.

Bu bileşen, kokuları, nemi ve yağ lekelerini emen ve kumaşların derinlemesine temizlenmesini sağlayan mükemmel bir dezenfektan olduğu için temizlik için özellikle uygundur .
Kullanım yöntemi gerçekten çok basit, sadece sodyum bikarbonatı bir elek veya oldukça dar bir elek ile halının yüzeyine dağıtarak ürünü topaklanmadan serpiştirin. Tüm halı kaplandıktan sonra, en az iki saat açık bırakın , ardından elektrikli süpürge ile tüm bikarbonatı çekebilirsiniz . Kabartma tozu, lekeleri çıkarmaya ve dezenfekte etmeye ek olarak, tozun yanı sıra saç, saç ve kiri de tutacaktır.
Dezenfekte edildikten sonra, tüm kokuları gidermeye devam edebilirsiniz .

Bunu yapmak için 500 ml kokusuz distile su, 100 ml beyaz sirke ve birkaç damla uçucu yağa ihtiyacınız olacak. Seçeceğiniz uçucu yağların türüne dikkat edin, doğal kökenli olmasına ve kokularının ortama uygun olmasına özen gösterin.
Tek yapmanız gereken tüm malzemeleri bir kapta sprey ile karıştırmak ve karışımı halıdan yaklaşık 40 cm uzaklıktan çok fazla ıslatmadan püskürtmek. Mümkünse havada veya her halükarda pencereler açıkken kurumaya bırakın ve birkaç saat sonra halınızı temiz, dezenfekte ve parfümlü hale getirmiş olacaksınız.