Bazen duş başlığından veya lavabo musluğundan gelen basınç zamanla azalmaya başlayabilir. Neyse ki, basit ve etkili bir yöntem sayesinde bir tesisatçının uzmanlığına başvurmadan bu sorunu çözmek mümkündür.

Su akışının eskisinden çok daha az aktığını fark ederseniz,   muhtemelen tesisat maliyetlerinden tasarruf etmenizi sağlayacak   bazı ustaca numaralarla akışı artırabileceğinizi bilin . Her iki durumda da, duşunuz, küvetiniz, lavabonuz veya musluğunuz olsun, muhtemelen suyun normal şekilde akmasını engelleyen kireçle uğraşıyorsunuzdur. İşte ondan nasıl kurtulacağınız ve bu tür bir senaryoyu önlemek için atılacak adımlar.

duş başlığı

Duş başlıklarının basıncını artırmak için ne yapılmalı?

-Temizlik

Duş başlığınızın basıncı azaldıysa, bunun nedeni büyük olasılıkla küçük deliklerinde kireç birikmesidir. Kireçten arındırmak için iki şeye ihtiyacınız olacak:  Bir şişe beyaz sirke ve bir kap.

beyaz sirke tekniğine dokunun

Duş başlığını çıkarın ve  3 litre su ve yarım litre beyaz sirke ile dolu bir kapta yıkayın.  Ölçek tamamen eriyene kadar nesneyi birkaç saat bekletin. Ardından duş başlığını çıkarın ve yumuşak kıllı bir fırça ile fırçalayın. Tek yapmanız gereken cihazı durulamak.

Musluklarınızdan biri duş başlığınızla aynı kaderi paylaşıyorsa, aynı prensip geçerli olacaktır. Ancak topuz gibi çıkaramayacağınız için  üzerine sirke dolu plastik bir poşeti  sıkıca asın ve etki etmesini bekleyin. Ayrıca  basit hilelerle lavabonuzun yepyeni görünmesini sağlayabilirsiniz.

Ya basınç sorunu başka bir yerdeyse?

Su basıncı düşükse, bir tesisatçıdan yardım isteyip istemediğinize karar vermeden önce sorunun kaynağını belirlemek önemlidir.

Evdeki diğer muslukların basıncını kontrol edin

Belki düşük basınç sadece duş başlığınızla ilgili değildir. Gerçekten de, mutfak lavabonuzdaki ve banyo musluğunuzdaki basınç da düşükse, bunun duş başlığınızı aşan bir endişe olması olasıdır. Bu durumda,  bir sıhhi tesisat uzmanı çağırmak daha akıllıca olabilir.

Su basıncını iyileştirmek için kapatma vananızın açık mı yoksa kapalı mı olduğunu kontrol edin.

Genellikle banyoda bulunan kesme vanası adından da anlaşılacağı gibi  evdeki suyu hızlı bir şekilde kapatmak için kullanılır . Sürgülü vananız varsa, açmak için sola çevirin. Küresel vana ise, kol ana su hattına paralel olmalıdır.

Su basıncını kontrol etmek için sıcak ve soğuk suyu ayrı ayrı çalıştırın

Musluk karıştırıcı

 Soğuk su basıncı bozulmadan kalırken şofbeniniz arızalanırsa sıcak su basıncı düşebilir  . Diğer armatürler için durum böyleyse, şofben tamiri için bir tesisatçıya başvurmak en iyisi olabilir.

Basınç regülatörünü ayarlayın

Su tedarikçileri suyu çok yüksek basınçta pompaladığından, evlerimizdeki sıhhi tesisat sisteminin bunu bir basınç düşürme sistemi ile kanalize etmesi gerekir. Bu nedenle çoğu  evde  , ana su hattından evinize girerken su basıncını sınırlamak için kullanılan basınç tahliye vanaları bulunur .

Bunları ayarlamak için, basınç tahliye vanasının üstündeki somunu çevirmek üzere bir lokma anahtar alın ve ardından  basıncı ayarlamak için sağ tarafa çevirin . Ancak, ev aletlerinizin çalışmasına zarar verebileceği için çok fazla gevşetmeyin.

Basınç problemini çözmek için borularınızı inceleyin

Burada en iyisi, boruları incelemek ve boruları kapsamlı bir şekilde temizlemek için bir profesyonel kiralamaktır. Bunlar, basıncı engelleyen minerallerin yanı sıra kireç ve kireç biriktirmiş olabilir. Sorunu çözerek, yüksek basınçlı bir duşun keyfini çıkarmak bile mümkün  .

Su basıncını etkileyen sızıntıları kontrol edin

Bazen borularda görmezseniz küçük sızıntıları tespit etmek zor olabilir. Musluklarınız için contada veya su çıkış ağzında bulunabilirler. Eğer öyleyse,  sıkmak için kendinizi bir anahtarla donatın.

Ayrıca duvarlarda aşağıdaki işaretleri görüyorsanız su sızmış veya sızıntı yapmış olabilirsiniz: Çökmekte olan boya, asma tavanda sarı lekeler ve hatta nemli noktalar. Bu durumda, sebep  muhtemelen borudur   . Tuvaletiniz tıslama sesine benzer bir ses çıkarıyorsa, bu bir sifon kaçağıdır.

ev