Küf, birçok hanenin muzdarip olduğu bir sorundur. Küfler, çirkin görünümlerinin ötesinde, özellikle sporları solunduğunda solunum yolu alerjilerine neden olur. Bununla birlikte, çamaşır suyu gibi toksik ürünler kullanmadan bu mikroskobik mantarların üstesinden gelmek için basit ve etkili çözümler vardır. Duvarlardaki küfü kalıcı olarak ortadan kaldırmak için bu 4 ev yapımı çözümü keşfedin.
Küfler nemli ve iyi havalandırılmayan yerleri etkiler. Küfe yakın kokuları ve siyah veya yeşilimsi lekelerin varlığı ile tanınırlar. Küf duvarları etkilediği gibi tavanları ve pencere kenarlarını da etkileyebilir.

Duvarlardaki küf kalıcı olarak nasıl ortadan kaldırılır?
-
Beyaz sirke
Bu doğal ev ürünü, evi korumak ve küften kurtulmak için oldukça popülerdir. Zehirli dumanlar yaymadığı için evinizin tüm duvarlarında korkmadan kullanabilirsiniz . Beyaz sirkeyi bir spreye dökün ve küften etkilenen duvarlara püskürtün. 5 dakika bekletin ve duvarları mikrofiber bir bezle silin.

-
Çay ağacı esansiyel yağı
Bu uçucu yağ, mantar önleyici özellikleri sayesinde küfün üstesinden gelmede etkilidir . Bunun için bir sprey şişesinde 100 ml beyaz sirke ile 12 damla çay ağacı esansiyel yağını karıştırın. Çözeltiyi duvarlara püskürtün, bir saat bekletin ve kuru bir bezle silin. Lekeler kalıcıysa , aynı zamanda doğal bir mantar ilacı olan biberonunuza birkaç damla limon suyu ekleyerek işlemi yenileyin . Ardından çözeltinin kokusunu gidermek için odayı havalandırın ve duvarları iyice kurulayın.
-
Karbonat
Bu temel temizlik ürünü, duvarlardaki küf lekelerini temizlemede çok etkilidir. Bunun için bir sprey şişesinde 200 ml su ile bir yemek kaşığı karbonatı karıştırın. Şişeyi iyice çalkalayın ve solüsyonu tedavi edilecek bölgelere püskürtün. Ardından lekeleri sünger veya eski bir diş fırçası ile ovalayın. İnatçı lekelerde bu işlemi tekrarlamaktan çekinmeyin. İnatçı lekeler için bu solüsyonla tekrar nemlendirmekten çekinmeyin. Çözeltiyi birkaç dakika duvarda bırakın ve nemli bir havluyla durulayın. Küflenmeye neden olan şey nem olduğundan , duvarlarınızı kurutmak için odayı havalandırın .

-
Hidrojen peroksit
Antifungal ve antibakteriyel özellikleri sayesinde hidrojen peroksit çevreye zarar vermeden ve toksik kalıntı bırakmadan küfü yok eder. Ancak aşındırıcı bir üründür, bu nedenle dikkatli kullanın. Kullanımı basittir. Bu ürünü duvarın küften etkilenen bölgelerine püskürtün. Birkaç dakika bekletin ve duvarı temiz bir bezle silin.
Duvarlarda küf nasıl önlenir?
Duvarlarınızdaki küf izlerini ortadan kaldırdıktan sonra , bu mikroskobik mantarların gelişmesine yol açan nem problemlerinden kaçınmak için doğru adımları atmak önemlidir. Aşırı nemin sadece küflenmediğini, aynı zamanda duvarlara da zarar verdiğini unutmayın. Gerçekten de, bir duvar nemli olduğunda boyası parçalanır ve duvar kağıdı zarar görür ve soyulur.
Bu nedenle evin her gün havalandırılması, içerideki havanın yenilenmesi, fazla nemin giderilmesi ve pencerelerde oluşan yoğuşmanın önlenmesi tavsiye edilir . Evinizdeki nem oranı yüksekse nem alma cihazı kullanabilirsiniz .
Ayrıca su kaçağı olup olmadığını da kontrol edin. Gerçekten de, borulardan veya bulaşık makinesi veya çamaşır makinesi gibi ev aletlerinden sızan su , duvarlardaki nemi artırır. Ayrıca duvarlarda su sızıntısı olup olmadığını kontrol edin. Duvarların yapısı gözenekli olduğundan , özellikle evin yalıtımı zayıfsa , nem dışarıdan kolayca sızar . Bu aslında duvarların su geçirmezliğini azaltır.
Ayrıca mahzeniniz varsa kılcal yükselme olup olmadığına bakmayı unutmayın. Bu, mahzenden, hatta yerden nemin duvarlara yükselmesi anlamına gelir.
Bu 4 ipucu sayesinde duvarlarınıza zarar veren ve ciğerlerinizi tahriş eden küfü etkili ve kalıcı olarak ortadan kaldıracaksınız.