Birçok iç mekan bitkisinin muzdarip olduğu fenomenlerden biri, klorofil eksikliğinden dolayı yaprakların renginin değişmesi olan klorozdur. Bu renk değişikliği, onlara iç mekan bitkileri için istenen renk olmayan sarımsı bir görünüm verir. Yeşil bir başparmağınız olsun ya da olmasın, bitkilerinizin sararmasını ve dolayısıyla yanmasını önlemek için evde yapabileceğiniz 4 ipucu.
Bitkiler neden sararır?
İç mekan bitkileri çevremizi süsleyebilir ve egzotik bir dokunuş getirebilir. Bakımı kolay olan bazı bitkiler olmasına rağmen, diğerleri özel bakım gerektirir. Ve iyi bir nedenle, uygun şekilde korunmazlarsa yapraklarının sarardığını görebilirler.
Yaprakların sararması, saksılardaki bitkilerin
Bitkilerin sararması nasıl önlenir?
İşte ev bitkilerinizin bakımı ve sararmasını önlemek için bazı büyükanne ipuçları.
1. Bitkinin suyunu 48 saat bekletin
Büyük bir kaba suyunuzu koyun ve kalsiyum kristallerinin çökelmesini sağlamak için yaklaşık 48 saat bekletin. Bu, kalsiyum kristalleri ile süspansiyonda kristaller oluşturan çözünmüş iyonlar arasında kimyasal bir dengeye neden olacaktır.
Karışımı bitkilerinizin üzerine püskürtün ve bu ilaç sayesinde kimyasal kullanımından kaçınarak parlaklıklarını beklediğinizden daha uzun süre koruyacaklarını göreceksiniz.

2. Bitkilerinizi sulamak ve suyunuzu asitlendirmek için sirke veya limon kullanın
Çok düşük veya çok yüksek bir pH değeri bitkilere zarar verebilir. Bu nedenle doğru ayarlanması önemlidir. Asitli toprağa ihtiyaç duyan bitkiler için , litre suya basit bir çay kaşığı sirke veya limon suyu yeterli olacaktır. Sıvıları iyice karıştırın ve toprağı sulamadan önce birkaç saat bekletin . Farkı fark edeceksiniz. Bitkilerin sararma olasılığı çok daha düşük olacak ve yapraklarının dokusu daha da iyi olacaktır.
3. Kahve telvesinin bitki için gübre olarak geri dönüşü
Vücut ve ev için çoklu kullanımının ötesinde , kahve telvesi iç mekan bitkilerinin bakımına katkıda bulunur. Nispeten asitliği ve besin zenginliği, onu toprağı asitlendirmek için gerekli bir araç haline getirir. Ancak çok fazla kahve telvesi kullanmak yabani otların ortaya çıkmasına neden olabilir. Saksı toprağınıza hafif bir doz kahve telvesi koyun ve sonucu günler boyunca gözlemleyin. Bu, yaprakların sararmasını veya yanmasını önleyecektir.

4. Bitkilerdeki demir eksikliğini tedavi etmek için bir çare
Bazı bitkiler, demir eksikliği anlamına gelen ve yaprakların sararması ile karakterize edilen demir klorozundan muzdarip olabilir. Kalsiyum fazlalığı, fosfor veya çok nemli toprak, demirin asimilasyonunu engelleyen faktörler olabilir.
Bu eksikliği tedavi etmek için organik ürünler özel mağazalarda mevcuttur. Ancak, toprağı süzüp bitkisel malçla, yani çam iğneleri ve hatta narenciye kabuğuyla kaplamaktan oluşan basit bir hile sayesinde demir asimilasyonunun tıkanmasının üstesinden gelmek mümkündür.
Sonuç olarak, ev bitkileri canlılıklarını ve dolayısıyla renklerini korumak için özel bakıma ihtiyaç duyarlar. Bu ev ilaçları ile bitkilere mümkün olan en doğal şekilde bakmak önemlidir.