Evde biber yetiştirmeyi öğrenmek ve bol miktarda hasat yapmak istiyorsanız, aşağıdaki ipuçlarını dikkatlice izleyin: ancak bu şekilde bu sebze bol miktarda büyüyecektir.

Evde biber nasıl yetiştirilir?

Evde ve minimum çabayla biber nasıl yetiştirilir? Bu sebzeyi sofranıza bol bol getirmenizi sağlayacak sır ortaya çıktı . İşte değer vermeniz gereken ipuçları.

Ev dostu sebze bahçesi

Meyve ve sebze yetiştirmek için çok hektar araziye veya geniş bir bahçeye sahip olmak gerektiği kesinlikle doğru değildir. Bir apartman dairesinde veya evin balkonunda bile çok iyi yetişebilen bazı bitki türleri vardır .

Balkonda sebze bahçesi

Çin mandalina bitkisini biliyor musunuz ? Küçüktür, özel bakım gerektirmez ve terasa veya evinizin aydınlık bir köşesine koysanız bile size sulu meyveler verebilir.

Tabii ki, büyümek için daha fazla alana ihtiyaç duyan bitkiler de vardır , örneğin domates gibi , çeşidine bağlı olarak yüksekliği bir metreyi bile aşabilir. Bu durumda, bu bitkileri oldukça geniş bir bahçeye veya sebze bahçesine dikmeniz tavsiye edilir.

Ve onun yerine biber ? İtalyanlar tarafından sevilen sebze, sağlıklı ve lezzetli yemeklerin yaratılmasına katkıda bulunur . Bu bitkiyi evinizde de yetiştirebileceğinizi biliyor muydunuz ? İşte sağlıklı ve bol hasat için tüm ipuçları .

Evde biber nasıl yetiştirilir: kusursuz teknik

İtalyanların en çok tükettiği ve beğendiği sebzeler arasında evde de yetiştirilebilen biberler olduğunu biliyor muydunuz? Aslında, size daha fazlasını söylüyoruz: verim açısından en kolay ve en ödüllendirici ürünler arasındadırlar , ancak yalnızca kesin kurallara uyulursa.

Biber bitkisi

Bugün evde kısa sürede nasıl biber yetiştireceğinizi ve bol hasat alacağınızı keşfedeceksiniz . Sofranıza tonlarca biber getirmenizi sağlayacak şaşmaz çareyi sizinle paylaşmak istiyoruz .

Bu tekniği uygulamak için önce manavdan ya da süpermarketten bir biber almalısınız . İkiye bölün ve içindeki tüm tohumları toplayın.

Alternatif olarak, biber tohumlarını doğrudan mağazadan da satın alabilirsiniz . Hem birinci hem de ikinci durumda tohumların kurumasını beklemeye gerek kalmayacak, ancak hemen ekime geçebiliriz.

Oldukça büyük bir saksı alın ve örneğin ezilmiş yumurta kabuğu gibi organik gübrelerle karıştırılmış bahçe toprağı ile doldurun . Toprağın yeterince nemli ve iyi drene olduğundan emin olun çünkü biberler su basmasına dayanamaz.

Şimdi biber tohumlarınızı saksının içine yerleştirdiğiniz toprağa yaymaya başlamanız ve günde bir kez sulamanız gerekecek : sadece 3 gün sonra küçük yeşil filizleri fark etmeye başlayacaksınız.

Biber tohumlarının bulunduğu kavanozu serin, aydınlık ama çok parlak olmayan , güneş ışınlarının doğrudan filizlere düşmediği bir yere koymayı unutmayın .

Sadece 7 gün sonra olan şey daha da inanılmaz: fideler artık gelişmiş köklere sahip olacak ve yeniden büyümeye hazır olacak. Bu nedenle, saksıyı sıcak ve aydınlık bir yere taşıyın, toprağı her gün en az günde bir kez sulamayı unutmayın.

İlk ekimden 15 gün sonra bitkilerin daha hızlı büyümesine yardımcı olmak için biyolojik veya organik gübre ekleyebilirsiniz . Doğal parlak renge sahip büyük, sağlıklı biberler istiyorsanız , bitkiyi her zaman güneşli bir yerde tutmanız ve her gün sulamanız gerekir .

Evde biber yetiştirme tekniği

Aksine, güneş ışığı eksikliği varsa, bitki uzar, ancak zayıflar ve kolayca kırılır ve biber üretimini engeller. Biber çok fazla besine ihtiyaç duyan bir bitkidir , bu nedenle en az 15 günde bir gübrelemeyi unutmayın .

25 gün sonra, fideler zaten budamak ve ayrı saksılara dikmek için yeterince büyük olacaktır. Dikilecek fidan sayısı kadar saksı (daha küçük) alın. Onları nemli, gübrelenmiş toprakla doldurun , oluklar açın ve bitkilerinizi gömün. Her zaman en az günde bir kez düzenli olarak sulayın . Bir ay sonra bitkilerinizde ilk renkli biberleri görmeye başlayacaksınız!

Sağlıklı ve bereketli bir biber bitkisi için ipuçları

Bol meyve veren bir biber bitkisine sahip olmak için bu ipuçlarını takip etmeniz gerekiyor.

Bol biber tüketmenin püf noktaları

Herzaman bunu hatırla:

  • biber bitkilerinizi günde en az bir kez ve her gün sulamalısınız;
  • sulama için en uygun zaman sabahın erken saatleridir;
  • biber yetiştirmek için ideal sıcaklık 21° ile 32° arasındadır.

Tavsiyemize uyup, size anlattığımız tekniği uygularsanız hiçbir sorun yaşamazsınız: Biber bitkileriniz güçlü ve sağlıklı büyüyecek ama her şeyden önce organik ve bol hasat alacaksınız.