“Kent ormanı” atmosferinde kendinizi iyi hissediyor musunuz? Bu nedenle, iç mekanınızı yeşilliklerle doldurmak için bitkilerinizi ne pahasına olursa olsun çoğaltın. “Zenifying” etkisi garantilidir.

İç mekan bitkileri, yeşil bitkilerin baloncuklarını yeniden yaratarak her gün daha iyi yaşamamızı ve uyumamızı sağlar. Getirdikleri renkler (özellikle yeşil) tasarımın ve dekorasyonun ötesine geçerek bizleri olumlu etkiliyor. Genel olarak, bitkiler ve ahşap gibi güvenli ve rahat unsurları ve malzemeleri iç dekorasyonumuza entegre etmek önemlidir (biyonik veya biyofiliklikten bahsediyoruz).

Evinizde bu bitkilerden birine sahip olacak kadar şanslıysanız, ona iyi bakın, çünkü sizi temin ederim ki evinizde büyük bir hazine var.

  1. Dracaena Marginata

Dracaena Marginata

Avuç içi şeklindedir, Afrika’ya özgüdür ve evin içine çok yakışır. Bakımı kolaydır,    düzenli sulama  gerektirir ve ışık gerektirir, ancak dikkatli olun: doğrudan güneş ışığı yok. Kırmızı tonlarında çok uzun yaprakları vardır. Bu güzel bitki evi arındıracak, her türlü boya ve vernik ile kozmetik ve hijyen ürünlerinden salınan kimyasal bir bileşik olan formaldehit başta olmak üzere tüm kirletici gazları filtreleyecektir.

  1. Kayınvalidenin Dili veya Sansevière

Sarı kenarlı uzun koyu yeşil yaprakları ile evlerimizde en çok bilinen ve en yaygın olanlardan biridir . Evde kalan her türlü toksik maddeyi yok eder. Fazla su tüketmezler ve ışığa ihtiyaç duyarlar, sıcaklık değişimlerine dayanıklıdırlar.

  1. kauçuk ağacı

Bu bitki formaldehitin ortamdan uzaklaştırılmasına yardımcı olur, ancak aynı zamanda başka bir harika özelliği daha vardır. İyi nemli bir ortamın korunmasına yardımcı olur. Sulama ılımlı olmalı ve yalnızca alt tabaka en az iki parmak kuru olduğunda yapılmalıdır. Aydınlık yerlere ihtiyacı var ve iklim değişikliklerine kolayca tahammül ediyor mu? Her 2 günde bir sulayın.

  1. aloe vera

Aloe Vera

Bu iyi bilinen bitki, evlerimizin içi için idealdir   . Atmosferi ferahlatır ve arındırır, ayrıca her türlü toksik maddeyi emer ve mükemmel kalitede oksijen üretir. Şimdiye kadar bahsedilenler arasında bu belki de en kırılgan olanlardan biridir. Günlük olarak güneşe maruz kalması gerekir. Bununla birlikte, aşırı sulama ve düşük sıcaklıklara maruz kalma konusunda dikkatli olunmalıdır. Bu bitki aynı zamanda bir şeyler ters gittiğinde bizi uyarma yeteneğine de sahiptir.

  1. Kıllı Klorofil

Bu bitki, esas olarak verniklerde ve boyalarda bulunan karbon monoksit ve formaldehit gibi toksinleri ortadan kaldırır. Bu bitki, düşük sıcaklıklara ve dona karşı çok az toleransa sahip olduğu için iç mekanlarda idealdir. Orta derecede ışığa ihtiyacı vardır, kışın haftada bir sulanmalıdır.

  1. epipremnum aureum

Havayı temizlemesi, çok miktarda zehirli maddeyi emmesi ile bilinen en ünlü bitkidir. Alt tabakanın her zaman nemli olmasına, ancak asla aşırıya kaçmamasına dikkat ederseniz, bakımı çok basittir. Az ışıkta veya gölgede çok kolay yetişen bir bitkidir. Ortam nemi bunun için uygundur.

  1. krizantem

Krizantem

Bir NASA raporuna göre, krizantem havayı temizlemek için mükemmel bir bitkidir. Neredeyse tüm çevresel toksinleri yok eder, evimizdeki havayı yeniler. Bakımı çok kolay olan bir bitkidir. Hemen hemen tüm bitkilerde olduğu gibi, alt tabakayı hemen hemen her zaman nemli tutmak, ancak hiçbir zaman su basmaması gerekir. Ancak özellikle yaz aylarında doğrudan güneş ışığından kaçınılmalıdır.