Kısa sürede çiçeklerle dolu sardunyalar? Onları böyle sulamalısın! Yalnızca bu teknik, her zaman bereketli bitkilere sahip olmanızı sağlar. Hemen deneyin.
Sardunyalarınızı çiçeklerle dolu görmek için süper yeşil ve hızlı bir çözüm arıyorsanız , cevabı burada bulacaksınız. İşte bereketli çiçeklenmeyi garanti eden sulama tekniği .
Sardunyalar, onlara doğal olarak nasıl bakılır?
Canlı ve rengarenk çiçeklere sahip güzel bitkiler, çiçeklerle dolu sardunyalar hem göze hem de yeşil başparmağı sevenler için bir gösteri. Yaz aylarında çiçek açarlar, yüksek sıcaklıklara dayanıklıdırlar ve sadece bahçelerde değil, teras veya balkonlarda da iyi tutunurlar .

Aydınlık odalarda düzenlendiği ve doğrudan ısıtma kaynaklarından uzak olduğu sürece apartman dairelerinde de yaşayabilirler . Birçok tür var. En ünlü ve satılanlar arasında ortak sardunya, sarmaşık sardunyası ve Pelagonium ve kraliyet sardunyası vardır.
İkincisi , evde kolayca tedavi edilebildiği için acemilerin de favorileri arasındadır . Sardunya bakımı için bazı ipuçlarına dikkat etmeniz gerekiyor . Örneğin, ışığa ve sıcaklığa dikkat edin .
Sardunyalar, güçlü ve sağlıklı büyümek için çok fazla ışığa ihtiyaç duyar – doğrudan olması gerekmez – güneş ışınları çiçekleri bile yakabilir ve çiçeklenme sürecini engelleyebilir , bu yüzden dikkatli olun.
Bu nedenle bitkilerinizi kısmi gölge bir alana yerleştirin ki güneş gelsin ama zorba bir şekilde gelmesin. Terasınız veya bahçeniz yoksa sardunyanızı ışıklı bir pencerenin yanına yerleştirebilirsiniz .
Aslında, aşırı gölge, tıpkı çok fazla ışık gibi, çiçeklenme sürecini engelleyebilir . Sıcaklıklar söz konusu olduğunda, sardunyalar 30 dereceye kadar dayanır, ancak soğuğu sevmezler: Aslında, onları kışın antifriz ağ veya balonlu naylon ile korumanız gerekir.
Sardunyaların her mevsim çiçek açması için süper yeşil bir çözüm arıyorsanız , burada dişlerinize ekmek bulacaksınız. İşte bitkilerinizin her zaman bereketli olmasını sağlamak için sulama tekniği.
Bitkilerinizi güzelleştirmek için sulama tekniği
Sardunyalar en az bakım gerektiren bitkiler arasındadır . Çok yüksek sıcaklıklara, hatta 30°’ ye kadar hayatta kalmayı başarırlar, ancak soğuğa pek dayanamazlar: eksi 10°’ de solmaya başlarlar.

Sardunyaların gösterebilecekleri olağanüstü bir gösteri varsa, bu kesinlikle çiçeklenmedir . Yine de, çoğu fabrikada olduğu gibi, bu süreci sağlamak kesinlikle basit bir şey değildir.
Çoğu zaman çiçek açmama sebebi sulamadır . Bu sulama tekniğini biliyor musunuz ? Eminiz ki denerseniz sardunyalarınız hemen çiçek açmaya başlayacak.
Birçoğu bitkileri bu şekilde sulamaya çalışıyor . Ne yapmak zorundasın? Her şeyden önce, sardunyaların hayatta kalması ve gelişmesi için çok fazla suya ihtiyacı olduğunu bilmelisiniz yani toprakları her zaman nemli kalmalıdır.
Özellikle yüksek sıcaklıklarda, bitkinizi günde en az iki veya üç kez sulamanız gerekecektir . Uzmanlar genellikle sabahın erken saatlerinde, öğleden sonra ve hava karardıktan sonra önermektedir.
Kışın ise ara sıra sulamanız gerekir : ancak toprağı her zaman kontrol etmelisiniz. Asla kuru olmamalıdır . Ayrıca kullandığınız suya da dikkat edin.
Örneğin kalsiyum yönünden zengin olan sardunyalar çiçekli için uygun değildir . Bu problem nasıl çözülür? Cevap çok basit: Sulama kabındaki suyu en az bir gece dipte biraz bulanık olacak şekilde bırakmalısınız .
Bitki kalıntılarının oluşturduğu bu tortu, bitki için en uygun hale gelecek olan suyun pH’ını düzenler . Su basmasına dikkat ! Bunlar kök çürümesine neden olabilir ve çiçeklenmeyi durdurabilir.
Daha sonra yaprakları sulamayın çünkü üzerlerinde mantar veya küf gelişebilir . Bu ipuçlarını uygularsanız sardunyalarınızın bir anda çiçek açtığını ve şahit olacağınız gösterinin sizi hayrete düşüreceğini göreceksiniz .
Tabii daha önce de söylediğimiz gibi çeşitli kurallara dikkat etmeniz gerekiyor . Sadece su değil, ışık da önemlidir. Sardunyaların aydınlık ama çok parlak olmayan ortamlara yerleştirilmesi gerekir.
Uzmanlar, onları Güney veya Güneydoğu’ya dikmeyi veya yerleştirmeyi tavsiye ediyor . Ayrıca onları ektiğiniz saksıya da dikkat edin. İdeal boyut 20 cm çap ve 20 cm derinliktir : bunlar , bitkinizin köklerinin serbestçe büyümesi için mükemmel ölçülerdir .
Sardunyanız çok büyükse, daha büyük , örneğin 40 cm çapında saksılar satın almayı değerlendirmeniz gerekecektir . Ayrıca bu öneriyi takip edin: saksının dibine, rüzgarın bitkiyi düşürmesini önleyecek bir miktar çakıl koyun .
Sardunyaların kökleri genellikle her tür toprağa uyum sağlar ancak bu bitki özellikle killi topraklarda iyi gelişir . Çiçeklenmeyi sağlamak için, kökleri eski topraktan temizledikten sonra kışın sonlarında veya ilkbaharın başlarında saksılarını değiştirmelisiniz .
