Kabakların evde de yetiştirilebileceğini biliyor muydunuz? Aşağıda, onları her zaman dolu ve bereketli tutmanın sırlarını keşfedeceksiniz.

Kendine saygılı hiçbir ev bahçesinde kabak eksik olamaz. Tek gereken, biraz alana sahip olmak ve yeterince dikkat etmek.
neden kabak yetiştirmek
Kabak çok yönlü yaz sebzesidir ve mutfakta çok sevilir . Sağlıklı ve çok yönlü, birçok farklı şekilde pişirilebilirler: ızgarada, sotete, fırında veya çorbalarda, güveçlerde ve salatalarda bir bileşen olarak kullanılabilirler.
Besin değerleri çok beğenildiği için balkonda veya bahçede sebze bahçesine başlamak istiyorsanız eksik edilmemesi gereken bir sebzedir. Aslında, düşük kalorili içeriğe sahiptirler ve temel besinler açısından zengindirler . C vitamini, A vitamini, K vitamini, B6 vitamini, folat ve potasyum, manganez gibi mineraller içerirler.
Çoğunluğu sudan oluşan bu ürünler, yaz aylarında vücudun nemini korumak için ideal bir seçimdir. Ayrıca lif içererek bağırsak fonksiyonunu düzenlemeye, tokluğu artırmaya ve kilo kontrolüne katkıda bulunurlar.
Evde yetiştirilmesi çok zor olmasa da kabakların sağlıklı ve bereketli büyümesi için bazı önlemlere ihtiyacı vardır. Bakalım hangileri.

Onları nasıl büyütebilirim?
Kendi ev bahçenizi başlatmak için toprağa , plastik kaplara (örneğin tek kullanımlık kaplar) ve kabak çekirdeğine ihtiyacınız olacak . Her bardağa biraz toprak ve bir kabak çekirdeği koyun. Sadece üç gün içinde tohum çimlenmeye başlayacak. Bir hafta sonra ilk yaprakların çıktığını göreceksiniz.
Bu noktada, köklerin gelişmesi için yeterince derin olan daha büyük saksılara aktarmanın zamanı geldi . Her bir saksıya, filizlenmiş yaprakları ve kökleri olan kabak fidelerini yerleştireceksiniz. Fideyi korumak ve güçlü ve sağlıklı büyümesini sağlamak için malç kullanın veya saksıdaki toprağı samanla serpin.
Daha fazla yaprak görünmeye başladığında, bitkinin düz büyüyebilmesi için bir çubuk ekleyin. Ardından, size kuru görünen yaprakları periyodik olarak budamaya devam edin. Bitkinin büyümesinin bu noktasında malç kaldırılabilir ve gübrelemeye devam edilebilir . Dolaşımdaki en iyiler arasında balıktan ekstrakte edilen proteinlere dayalı olan vardır. Yeniden malçlayın ve iyice sulayın.

Doğru zaman geldiğinde bitki ilk çiçeklerini vermeye başlayacak ve bunu ancak tozlaşma gerçekleşirse meyveler takip edecektir . Bunu kolaylaştırmak için pamuklu bir çubuk kullanabilir ve çiçeklerden polenleri çıkarabilirsiniz.
Yaklaşık 70 gün sonra meyvelerin ortaya çıktığını göreceksiniz. 100 gün sonra yerli kabaklarınız bitkiden alınmaya ve pişirilmeye hazır olacaktır. 0 km organik sebzeyi rahatlıkla elde edeceksiniz.