İşte kirlenen ve sararan kiti nasıl düzelteceğiniz, çamaşır makinesini çalıştırmadan bile beyazlatmanın bir yöntemi var.

Kitin sararmasını önlemek ve çok geçse düzeltmek için tüm sırları ortaya koyuyoruz .
Kirli ve sararmış forma, yapılmaması gereken hatalar
Beyaz bir gömlek giymek için dolaba gittiğinizde orijinal renginin grimsi bir tona döndüğünü görmek veya üzerinde sarı lekeler olduğunu keşfetmek kadar can sıkıcı bir şey yoktur . Bunlar beyaz giysilerin yaşadığı en yaygın etkilerdir. Ancak renklerinin yoğunluğunu kaybetmesinin tek nedeni zamanın geçmesi değildir, çünkü onları çamaşır makinesinde yıkarken veya günlük kullanımda çeşitli hareketler yaparak sarımsı ve grimsi bir renk almalarına neden olur.
Zaman geçtikçe ve beyaz bir giysi sık sık giyilip yıkandığında grimsi bir renk alması normaldir, sarı lekeler ise daha çok ter ve deodoranttan kaynaklanır. Ancak her iki durumda da beyaz çamaşırların kullanımında ve yıkanmasında renk değiştirmesine neden olan hatalar vardır.

Rengi ne olursa olsun tüm giysilerinize uygulamanız gereken bir öneri , yıkamadan önce etiketini okumanızdır. Bu bariz bir gösterge olsa da çoğu zaman bu talimatlara bakmıyoruz ve giysilerinize özen göstermenin ve zarar görmelerini önlemenin en iyi yolu bu.
Beyaz çamaşırların renkli giysilerden ayrılması gerektiğini hepimizin bildiği doğru ama bu yıkama kuralının daha katı olması gerekiyor. Tonları koyu olmasa bile beyaz eşyaları açık renklerle kombinlememelisiniz. Her ikisi de beyaz olsa bile çamaşır makinesine farklı kumaşlar koymamalısınız. Her kumaş farklıdır ve farklı bir sıcaklık veya program gerektirir.
Her durumda, büyük bir leke yoksa , soğuk su kullanmak her zaman daha iyidir çünkü sıcak su kumaşları bozar. Temizlik ürünlerine gelince, beyaz çamaşırlar için özel bir deterjan ve yumuşatıcı seçmelisiniz, aksi takdirde çamaşır makinesinden çıkardığınızda sararır.
Güneş kurutmada önemli bir faktördür . Beyaz kıyafetlerinizi dışarıya asabilirsiniz ancak sararacakları için uzun süre güneşte bırakmaktan kaçınmalısınız.
Bu mucize içerikle nasıl beyazlatılır?
Beyaz kıyafetlerinizi giyerken de bazı kurallara uymalı ve bu hatalara düşmemelisiniz. Özellikle kendi parfümünüzü, kolonyanızı veya sprey deodorantınızı kıyafetlerinize sürmekten kaçınmalısınız. Vücut losyonunuzu uygularken tamamen kurumasını beklemeniz de uygundur. Bu kimyasallar beyaz çamaşırların renk değiştirmesine neden olur. Koltuk altı bölgesindeki sarı lekelerin sebebi çoğunlukla deodoranttır.
Giysilerin gardıropta nasıl saklanacağına da dikkat etmek önemlidir . Bunu yapmadan önce üzerlerinde leke olmadığından emin olun, çünkü onları tekrar aldığınızda çıkarmak çok daha zor olacaktır. Ayrıca biriken nem renk değiştirmesine neden olacağından giysilerin plastik poşet veya kutularda saklanması önerilmez.

Bununla birlikte, kitiniz şimdiye kadar kirli ve sarıysa, örneğin ağartıcı kullanmak istemiyorsanız gerçek bir alternatif olan sodyum perkarbonat kullanarak saklanmak için koşabilirsiniz . Tek yapmanız gereken daha önce kaynamış su döktüğünüz leğene bir ölçü kabı sodyum perkarbonat dökmek.
Perkarbonat eridikten sonra yapmanız gereken tek şey kitinizi leğene koymak ve her şeyin kendi kendine çalışmasına izin vermek.