Press ESC to close

Kışın bahçenizi güzelleştirecek bu 10 bitkiyi ekmenin şimdi tam zamanı.

Kış gelmeden, her zaman kasım ayından yararlanarak süs bahçenize belirli bitkileri dikebilirsiniz. Gerçekten de, Kasım ayının sıcaklık düşüşlerine ve gri havasına rağmen, bahçenizi aydınlatmak için biraz renk getirmek mümkündür ve bazı bitkiler sonbaharda iyi gelişir.

Kasım ayında bahçede yetişecek 10 bitki nedir?

Bu 10 bitki, Kasım ayının bu ayı boyunca süs bahçenize ekilebilir.

 

  1. Sonbaharda nergis ekin

Nergis

Batı Avrupa’ya özgü olan nergis, soğanlı ve dayanıklı çiçekli bir bitkidir. Bu bakımı kolay bitki,   sadece 15 gün süren  kısa bir çiçeklenme dönemi ile karakterize edilir . Nergis serin, killi toprakları sever. Ampul seviyesinde su durgunluğunu önlemek için  toprağın iyi drene edildiğinden emin olun  .  Ayrıca ampuller arasında 5 cm boşluk bırakın. Toprağa ekim sonbaharda yapılır  ve Kasım ayına kadar sürer  .

  1. Bahçe çuha çiçeği ekin

Bahçe çuha çiçeği

Bahçe çuha çiçeği,  bahçede yetiştirilmesi kolay, çok yıllık ve dayanıklı bir bitkidir.  Çuha çiçeği, süzülmüş, taze ve humusça zengin, yani humusça zengin toprakları sever. Bu çiçekli bitki ayrıca kısmi gölgeyi tercih eder. Saksılara alınan çuha çiçeğini sonbahar başı ile kış sonu arasında dikebilirsiniz  .

  1. Polyanthus çuha çiçeği dikin

polyanthus çuha çiçeği

Polyanthus çuha çiçeği   , hibridizasyondan, yani botanik adı primula vulgaris olan yaygın çuha çiçeği ile primula veris olarak da adlandırılan guguk kuşu arasındaki geçişten kaynaklanan çeşitli çuha çiçeğidir Polyanthus çuha çiçeği dayanıklı çiçeklerdir. İyi drene edilmiş, humus bakımından zengin topraklarda en iyi şekilde gelişirler. Toprağın kurumasına izin vermeyin ve bitkinizi dondan koruyun.

  1. Kış Hanımeli Dikimi

kış hanımeli

Kış hanımeli, çiçeklenme sırasında bahçeyi güzelleştiren kokusuyla karakterize edilen çiçekli bir çalıdır. Bu çalı kısmi gölgeye yerleştirilebilir,  ancak güneşli bir poz, bol çiçeklenmeyi teşvik edecektir.  Kış hanımeli her toprağa uyum sağlar. Sadece toprağı gevşek, yani hafif olacak şekilde işlediğinizden  ve kompostla zenginleştirdiğinizden emin olun.

  1. Cyclamen coum’u dikin

Siklamen kumu

Siklamen coum veya Kos adasının siklameni,  çok dayanıklı ve güçlü bir siklamen çeşididir. Ayrıca bu siklamen, organik maddece zengin  , iyi drene edilmiş toprakta sonbahar veya kış aylarında ekilir  .  Toprak killi ise, drenajı desteklemek için kumla karıştırabilirsiniz. Yumruları 2 ila 3 cm toprakla kapladığınızdan emin olun.

  1. defne bitkisi

Güzel odun lakaplı defne, kışın güzel bir koku yayan salkımlar halinde mumsu çiçekleri olan bir çalıdır. En güzel kokulu defne, botanik adı daphne odora’dır. Bu çalı serin, hafif toprağı sever. Ardından toprağı kumla karıştırarak hafifletmeyi unutmayın  .  Ayrıca toprağı nemli tutmak için malçlayabilirsiniz.

  1. menekşe dikmek

Menekşe

Menekşe, aynı menekşe familyasına ait çok yıllık çiçekli bir bitkidir,  ancak  bundan daha dayanıklıdır . Menekşe çeşidine bağlı olarak kışın veya ilkbaharda çiçek açar. Bu şifalı ve yenilebilir bitki, güzel ve çeşitli renkleriyle bahçeleri süslüyor. Boynuzlu menekşe süzülmüş ve hafif toprakları sever, güzel kokulu menekşe ise  taze ve zengin toprakları tercih eder. 

  1. düşünceyi ek

Düşünce

Hercai Menekşe, mükemmel  bir sonbahar ve kış çiçeğidir .  Bahçe menekşesi olarak da adlandırılan bu çiçekli bitki çok az bakım gerektirir. Hercai menekşeyi  süzülmüş, serin ve zengin bir toprağa  ekin ve ona güneşli veya yarı gölgeli bir konum sunun.

  1.  lale dik

Lale

Lale, bahçeleri süslemek için çok popüler olan çiçekli bir bitkidir. İlkbaharda çiçek açması,  çeşitli renk paletleri  ve çeşitlendirilmiş şekiller sunar. Lale, süzülmüş, hafif ve havadar toprakta iyi yetişir. Bitkinizin çürümesine neden olabilecek fazla sudan kaçının .  Ayrıca bitkinizi güneşli bir yere veya kısmi gölgeye dikin.

  1. Bitki akasması

Yabanasması

 Clematis , çeşitli renklerde küçük veya büyük çiçekler sunan bol çiçeklenme ile karakterize edilen , tırmanan çok yıllık bir bitkidir  . Akasma dikmek için ideal zaman  sonbahardan ilkbahara kadardır.  Ancak, donduğunda dikmekten kaçının. Bu çiçekli çalı serin, iyi drene edilmiş toprağı tercih eder. Bu bitki kireç taşını sevmez. Killi-silisli bir toprağı tercih edin