Kuru bitkinin kaybettiği gücü geri kazanmasını sağlamak için bu ilaca güvenmek yeterlidir: bilinmesi gereken her şey.

Çoğu kişi bahçede ve evin içinde bitki yetiştirmeyi sever , çünkü yeşil arkadaşlar evin içini ve dışını güzelleştirir, renk, parlaklık ve sarhoş edici bir koku verir. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında doğa, sahneye hakim olmak için geri dönüyor ve bize gerçekten heyecan verici bir gösteri sunuyor. Bununla birlikte, bitkilerin harikasının tadını çıkarmak için, her zaman doğru besin kaynağını garanti ederek, onlara dikkatli bir şekilde bakmak gerekir. Örneğin, bazı bitkilerin çok sulanması gerekirken, diğerleri için çok sık sulama ters tepebilir.
Bitkiyi kurutun, bu çözümle hızlı bir şekilde eski haline getirebilirsiniz: işte bunu nasıl yapacağınız
Benzer şekilde, bazı bitkiler belirli miktarda güneş ışığına ihtiyaç duyarken , diğerleri çok az güneş ışığına ihtiyaç duyar. Kısacası evde ya da bahçede yetiştirmeye karar verdiğimiz bitki ne olursa olsun, sağlığına mutlaka bakmalı, ona en iyi şekilde bakmalıyız.

Aksi takdirde risk, bitkiyi giderek daha kötü koşullarda görmektir. Yeşil dostumuzun onarılamayacak şekilde kurumaya başlamasını önlemek için hemen harekete geçmek gerekiyor.
Bitkiler, başta parazitlerin saldırısı olmak üzere bir dizi kritik sorun nedeniyle ölme noktasına kadar kuruyabilir . Neyse ki, bitkimizin kaybettiği gücü geri kazanmasına izin veren bazı basit hileler var.
Eve döndüğümüzde ve tesisimizin kuruduğunu fark ettiğimizde, önce tüm kuru alanları ortadan kaldırmaya başlamalıyız . Örneğin yapraklar, ama aynı zamanda artık kurumuş dallar ve gövdeler.
Bir sonraki adım, muhtemelen küçük bir kürek veya kaşık yardımıyla bitkiyi saksıdan çıkarmaktır . Toprağı gevşetirken en önemli şey köklere zarar vermemek.
Ekstraksiyon tamamlandıktan sonra, suyun daha kolay nüfuz etmesini sağlamak için köklerin kendilerinin genişletilmesi tavsiye edilir.
Bitkiyi saksıdan neden çıkaralım? Nedeni belli: yeşil dostumuzun suya ihtiyacı var . Ilık suyla dolduracağımız bir kaba yerleştirip her şeyi yaklaşık çeyrek saat dinlenmeye bırakabiliriz.
Bu süreden sonra her şeyi başka bir konteynere taşıyoruz. Ancak bu sefer bitkinin fazla suyu dışarı atmasını sağlamak için kuru bir kaba ihtiyacımız var.
Bu adım da tamamlandıktan sonra, kökleri her zaman büyük bir dikkatle işlemeye özen göstererek bitkiyi yeni bir saksıya geri koyabiliriz. Son adım, yapraklara biraz su püskürtmektir . Birkaç gün içinde, daha belirgin bir gövdeye ve canlı yapraklara sahip, kararlı bir şekilde canlanmış bitkiyi görmemiz gerekecek.
Çok fazla su ile bitki? Bu çare ile her şeyi çözeceksiniz
Öte yandan, bitkimiz çok fazla su içerse, bazı değişiklikler göstermeye başlayacaktır. Örneğin hoş olmayan bir koku , ama aynı zamanda kahverengimsi bir renk ki bu iyiye işaret değildir.

Ayrıca bu durumda, bitkiyi her zaman büyük bir dikkatle saksıdan çıkaracağız ve şimdiye kadar tehlikeli koşullarda ortaya çıkan tüm kökleri çıkaracağız . Aynısını yapraklar için de yapıyoruz.
Bu yapıldıktan sonra, mükemmel drenaja sahip olduğundan emin olarak bitkiyi yeni saksıya yerleştirebiliriz . Geriye kalan tek şey dikkatli bir şekilde sulamaktır: ilk birkaç gün içinde önemli bir antifungal etkiye sahip olan papatya infüzyonu ile de sulanabilir.