Küvetin fayans derzleri hızla küf biriktirebilir. Bu sağlıksız organizmaları çok etkili bir hile ile ortadan kaldırmak mümkündür. Bu System D tekniği ile çıplak gözle görülmeyen bu mantarları yok etmeyi başaracaksınız.
Kirin ötesinde, küvet contalarınızda küf birikebilir. Bu numara, solunum yollarınız için bu tehlikeli mikroskobik mantarları temizlemenize ve duvarları derinlemesine temizlemenize yardımcı olacaktır.
Kalıp nasıl oluşur?
Duvarlarda küf oluşuyorsa, bunun nedeni özellikle küvet veya duşun fayans derzlerindeki nem ve buğulanmadır. Sonuç: yüzeylerde siyahımsı veya yeşilimsi işaretler oluşur. Bu nedenle banyonun haftalık olarak temizlenmesi tavsiye edilir.

Küvetin derzlerindeki küften nasıl kurtulur?
Kalıbın çıkarılması, özellikle derzlerin temizlenmesi söz konusu olduğunda, sıkıcı bir iş olabilir. Ancak bu odanın duvarlarını ekolojik malzemelerle zarar vermeden temizlemek mümkün . Bu hile sayesinde göze hoş gelmeyen lekeler oluşturan bu sızıntıları ortadan kaldırabileceksiniz.

– Amonyak, duş veya küvet contalarındaki küfü ortadan kaldırır
Amonyak, banyo gibi nemli odalarda derzler için müthiş bir küf önleyici maddedir. Bu mikroskobik mantarları kontrol etmek için, bir kapak dolusu sıvı amonyağı soğuk suyla karıştırın ve sprey şişesiyle donatılmış bir şişeye dökün . Küf görünümünden etkilenen derzlere püskürtün ve 15 dakikaya kadar etki etmesi için bırakın. Tek yapmanız gereken temiz bir bezle ovmak ve durulamak. Büyü, değil mi?

Küf izlerine karşı savaşmak için başka teknikler de var.
Amonyak yönteminin ötesinde, ev ürünlerini değiştirmek ve küfü çıkarmak için başka teknikler de vardır. Bu ipuçlarının benimsenmesi kolaydır ve size para kazandıracaktır!
– Kabartma tozu lekeleri ve küfü çıkarmak için harikadır
Bu sporları etkili bir şekilde ortadan kaldırmak istiyorsanız , küvetinizin derzlerinin bakımında kabartma tozu kullanın. Bu beyaz toz, küfü ortadan kaldırmanın yanı sıra kireci, kiri ortadan kaldırır ve bu yüzeyleri beyazlatabilir. Çeyrek bardak su ile bir bardak kabartma tozu karıştırarak bir macun oluşturarak başlayın. Bu karışım tutarlı ve homojen olmalıdır. Bu macunu fayans derzlerine uygulayın ve 30 dakika etki etmesi için bırakın. Her şeyi sıcak suyla durulamadan önce bir diş fırçası kullanarak bu küf izlerini ovalayın. Küveti kurutmak için bu görevden sonra havalandırılması tavsiye edilir.

– Küfle savaşmak için limon
Yüksek nemin neden olduğu bu mantarlara karşı savaşmak için daha hafif bir çözüm tercih edebilirsiniz. Ürünü hazırlamak için bir limonun suyunu bir bardak sıcak su ve aynı miktarda beyaz sirke ile karıştırın . Bu müstahzara bir bez batırın ve durulamadan önce kuvvetlice ovalayın.
– Bu tedavi inatçı küf izlerine karşı radikaldir.
Yukarıda bahsedilen solüsyonların görünür mantar kalıntıları bırakması mümkündür. Dezenfekte edici özelliği sayesinde küf oluşumuna karşı savaşacak daha güçlü kimyasal elementlerden oluşan bir çözümü tercih edebilirsiniz. Bu siyahımsı veya yeşilimsi izleri gidermek için çamaşır suyu veya hidrojen peroksit kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz sıvıyı su ile seyrelterek gerekli gördüğünüz konsantrasyona kadar dökün ve sporlardan etkilenen yüzeylere serpin. Sağlığa zararlı bu mikroorganizmaların bulaştığı eklemlerden kurtulmak için fırça da kullanabilirsiniz.

Kalıp görünümü nasıl önlenir?
Bu zararlı izleri yok etmek için zaman harcamaktan kaçınmak için yukarı yönde hareket edebilirsiniz. Banyonuzu her gün havalandırmanız ve özellikle duştan sonra birkaç dakika temizliğe ayırmanız önerilir .
Kesin olan bir şey var: Bu ipuçları sayesinde bu mikroskobik mantarlara bağlı lekelerden kolayca kurtulacaksınız. Sadece sağlığınızı korumakla kalmayacak, tertemiz bir banyoya sahip olacaksınız!