Küvet temizliği asla ihmal edilmemelidir. Bu malzemeden sadece birkaç damla ile neredeyse anında yeni gibi olacak.
Küvetler , standart seramik veya sırlıdan metale, porselene ve reçineye kadar çeşitli tasarım, stil ve malzemelerle gelir. Banyo veya ev dekoruna göre küvet seçimi yapılabilir.
Ancak günlük kullanımdan dolayı küvetler sıklıkla kirlenir ve sık sık temizlik gerektirir. Bu sorunu çözmek için, küvetlerin doğal yollarla nasıl temizleneceğine dair ayrıntılı bilgiler sağlamak üzere bu kılavuzu oluşturduk .

Bu kılavuzdaki tavsiyeler ve prosedürler, küveti oluşturan her türlü malzemeye uygulanabilir. Tertemiz ve düzenli bir eve sahip olmak birçok kişinin hayalidir, ancak temizlik göz korkutucu bir görev olabilir.
Doğru ürünler olmadan özellikle banyoda istediğiniz sonuçları alamayabilirsiniz. Çeşitli banyo armatürleri arasında küvet, temizlenmesi en zor olanlardan biridir .
Bu temizleme yöntemleriyle , küvetin parlaklığını ve parlaklığını geri kazandıracak ve bir kez daha yeni görünmesini sağlayacak çeşitli doğal ilaçlarla donukluğa, pasa ve kireç tortusuna elveda diyebileceksiniz .
Pas ve kireçten nasıl kurtulurum
Pas oluşumunu önlemek için, her kullanımdan sonra küveti bir bezle iyice kurulamanız önerilir . Pas oluşmuşsa, yüzeye kabartma tozu veya tartar kremi sürmek etkili olabilir .
Daha da parlak bir sonuç için, temizleme işlemine sirke ve su solüsyonu ile devam edin . Ancak kireci gidermek için sirke şüphesiz ideal çözümdür. Su, sirke ve bulaşık deterjanından oluşan bir temizleme karışımını küvete püskürtün ve ardından yüzeyi kurulayın.
Bunun yerine, amaç küvetinizi canlandırmaksa, terebentin yağı ideal doğal çözümdür.

20 gram terebentin yağını bir tatlı kaşığı ince tuz ile karıştırıp , bir sünger yardımıyla eşit bir şekilde uygulayın, birkaç dakika bekletin ve fazlalığını su ile durulayın. Birkaç dakika sonra, sert kimyasallar içermeyen küvetin ışıltısı olağanüstü olacaktır.
Küvet ne sıklıkla temizlenmelidir?
Genel bir kural olarak, lavabo ve sıhhi tesisata özel dikkat gösterilerek banyonun haftalık olarak temizlenmesi tavsiye edilir . Küvet için, kullanım sırasında sık sık durulandığı için genellikle aylık bir temizlik yeterlidir .
Borularda sert su sirkülasyonu olan evlerde, kireç ve sabun köpüğünün birikmesini önlemek için boruların daha sık temizlenmesi tavsiye edilir. Tutarlı temizlik, gelecekteki temizliği bir esinti haline getirecek ve zamandan ve enerjiden tasarruf sağlayacaktır.
Yukarıda belirtilen ve kolayca bulunabilen ürünlerle uygun temizlik yapılabilir ve bunlara bol miktarda dirsek yağı eklemeniz gerekir .
Sanılanın aksine, sirke, kabartma tozu veya terebentin yağı yeterli olduğunda, özel temizlik ürünlerine bir servet harcamanıza gerek yoktur. Kirin birikmesini ve çok kalınlaşmasını önlemek için düzenli temizlik seansları planlamayı unutmayın.