Yağ lekelerine mutfaktan daha yatkın bir yer yoktur. Yemek pişirmek, kızartmak, yağ sıçraması ve yemek artıkları, zorlu temizlik işlemlerinden kaçınmak için mümkün olan en kısa sürede ortadan kaldırılması gereken şeylerdir. Bunun için kimyasallara başvurmadan kendi yağ giderme taşınızı veya gresi çıkarmak için kil taşınızı nasıl yapacağınızı gösteriyoruz.

Ticari ürünler oldukça pahalıdır  ve genellikle kimyasal içerir . Bu nedenle, hazırlık aşamalarını size göstereceğimiz ev yapımı bir yağ çözücüye yönelmenizi öneririz.

temiz mutfak

Kendi yağ giderme taşınızı nasıl yapabilirsiniz?

Kil taşı olarak da adlandırılan yağ alma taşı, gresler, yağlar ve diğer yiyecek kalıntıları dahil olmak üzere mutfağın tüm tipik kirlerini çıkarabilir. Tamamen çevre dostu ve biyolojik olarak parçalanabilir olmasının yanı sıra bu doğal ürün,  çıkarılması özellikle zor görünen lekelere karşı da oldukça etkilidir.  Ayrıca toksik bileşenler içermeme özelliğine de sahiptir.

İşte bunu yapmak için ihtiyacınız olacak:

  • 1/2 litre su
  • 15 gr  rendelenmiş Marsilya sabunu
  • 40 gram beyaz kil
  • 20 damla limon esansiyel yağı
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu

Başlamak için sabun, beyaz kil ve kabartma tozunu suyla dolu küçük bir tencerede seyreltin. Limon esansiyel yağını yavaş yavaş eklemeden önce homojen bir karışım elde etmek için her şeyi karıştırın. Daha sonra tüm malzemelerin 2-3 gün katılaşmasına izin vermeniz gerekecektir  .

Mutfağın her elemanı için bu yağ alma taşı nasıl kullanılır?

Bu yağ giderici kil taşı kullanmak için, köpük oluşana kadar taşı nemli bir süngerle ovmanız ve ardından tavalarınızı, mutfak gereçlerinizi ve hatta soba brülörlerinizi   ovmak için kullanmanız yeterlidir  . Yağ alma taşı beyaz kil içermesine rağmen yüzeyleri zarar vermeden temizler. Kir, yağ ve hatta tartarı temizlemede etkili olduğunu fark edeceksiniz.

Yağ alma taşı ile hangi mutfak elemanları temizlenmelidir?

– Aşçı

mutfak derecesi

Elektrikli sobanızı etkili bir şekilde yağdan arındırmak için önce fişini çektiğinizden emin olun. Tahta bir spatula  kullanarak yemek artıklarını kazıyın,  ardından bu temizleyiciye batırılmış bir süngerle yüzeyi ovalayarak işi tamamlayın. Ürünü 10 dakika etki etmesi için bırakın, ardından başka bir nemli süngerle yağ kalıntıları üzerinde dairesel hareketler yaparak silin. Son olarak, durulamak için bir bezi nemlendirin ve ardından kurulamak için bir kağıt havlu kullanın.

– Fırın kapısı

Yağ gidericiyi yine bir sünger kullanarak  tamamen soğuyan fırının içine, ardından cam kapağa ve cihazın dış yüzeyine sürün. 30 dakika bekletin,  ardından kiri ve kuruması için kağıt havluyu silmek için mikrofiber bir bez kullanın  . Bu bağlamda,  çok kirli fırınları yağdan arındırmak ve yeni gibi görünmesini sağlamak için 8 etkili ipucu.

– mutfak tezgahı

sayaç temizliği

Yumuşak kıllı bir fırça kullanarak yiyecek artığı tezgahınızı   temizleyin, ardından kil taş bileşenlerine batırılmış nemli bir süngerle ovalayın. 10 dakika sonra, kurumaya bırakmadan önce mikrofiber bir bezle silin.

Başka bir ev yapımı yağ çözücü tarifi

Bu tarifi temizleme spreyi olarak hazırlamak için 1 su bardağı beyaz sirke, 6 damla limon esansiyel yağı ve 1 çay kaşığı Kastilya sabununa ihtiyacınız olacak. Bileşenleri homojen hale getirmek için çözeltiyi kuvvetlice çalkalayın ve  kullanıma hazır bir yağ gidericiye sahip olun. Sirke söz konusu yüzeyin dezenfekte edilmesini sağlarken, uçucu yağ ve sabun gresi parçalar. Ayrıca, temizlemeyi hedeflemek istiyorsanız püskürtme yöntemi daha uygun olabilir.

Anlayacağınız gibi, ev yapımı bir yağ çözücü, mutfağın birden fazla alanını temizlemek için daha kullanışlıdır. Denemek, benimsemektir.

ev