Mucizevi domates, salatalık ve kabaklardan oluşan gelişen bir bahçe hayal ediyor musunuz? Endişelenmeyin çünkü zaten evinizde bulunan tek bir malzemeyi kullanarak bu mümkün. Hangisi olduğunu bul.

Domates, bahçeye, hatta şehirdeki bir pencere pervazına ekilmesi en sevilen sebzelerden biridir.
Domates, salatalık ve kabak: nasıl yetiştirilir
Domates gibi sebzelerin her zaman ailenin tüketimi ve ihtiyaçları için hazır olması birçok kişinin hayalidir. Bu nedenle, birisi bahçede veya balkonda küçük bir sebze bahçesi yaratmayı seçmiştir .
Ama nasıl her zaman bereketli bir sebze bahçeniz olur? Bazı önlemler gereklidir. Öncelikle bahçenizde iyi drene edilmiş toprak ile güneşli bir alan seçmelisiniz . Yabani otları çıkarın ve toprağı yaklaşık 20-25 cm derinliğe kadar işleyin.
Ardından, son beklenen don tarihinden 6-8 hafta önce içeride tohumlamaya başlayabilir veya don riski geçtikten sonra doğrudan toprağa ekilebilecek fideler satın alabilirsiniz. Toprağı sürekli nemli tutun , ancak durgun sudan kaçının. Sağlıklı büyümeyi desteklemek için bitkileri düzenli olarak dengeli bir gübre ile gübreleyin .

Onları çift yapmak nasıl
Domates gibi sebzeler , hasat zamanı yaklaşmadan hemen önce normalden daha fazla besine ihtiyaç duyar . Sebzeleri daha iyi sentezlemeye yardımcı olan bir besini evde nasıl yapacağınızı yakında size açıklayacağız. Ayrıca hastalık ve zararlılara karşı besin direncini artırmaya yardımcı olur.
Bitkiler doğru beslenirse eser elementler arasında da doğru bir denge vardır. Sonuç olarak, sebzelerin tadı, rengi ve besin değeri önemli ölçüde iyileştirilir.
Bakalım bu gübreyi hazırlamak için neler gerekiyor .
gübre nasıl yapılır
Yarım litre ılık suya bir çorba kaşığı odun külü eklemeniz gerekecek . Odun külü bitkiler için iyidir, çünkü gelişimleri ve büyümeleri için gerekli olan potasyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller bakımından zengindir.
Odun külü ayrıca toprak pH’ını iyileştirerek daha iyi bir yapı sağlar ve bitki zararlıları ile hastalıklarının kontrol altına alınmasına da yardımcı olur. İyice karışan bu karışıma, içinde çeşitli faydalı bakteriler bulunduğu için bitkilere iyi gelen bir kaşık yoğurdu da eklemeniz gerekecek.
Bunlar arasında kök sağlığını iyileştiren ve hastalıkları önleyen probiyotikler öne çıkıyor. Ayrıca bitkilerin gelişimini ve büyümesini iyileştirmeye yardımcı olan azot ve fosfor içerir.

Bir sonraki adım, her şeyi iyice karıştırmak ve istenirse bir süzgeç yardımıyla filtrelemektir. Bu noktada, her şeyi bir litre daha suyla seyreltmek gerekecektir. Bu nedenle bunlar bitkiler için çok iyi olan iki bileşendir.
Domates dahil sebzelerinizi ayda iki veya üç kez sulamak için bu solüsyona ihtiyacınız olacak.