Dondurucunuzu açarsanız ve sizi ürküten kötü bir koku yayıyorsa, derin bir temizliğin zamanı gelmiş olabilir. Ve iyi bir nedenle, yiyeceğin çürümeye vakti olmuş veya cihazın belirli köşelerinde küf oluşmaya başlamış olma ihtimali yüksektir. Her neyse, kötü kokulara son verirken gerekli önlemleri alarak sorunu nasıl çözeceğinizi gösteriyoruz.

Kötü kokan bir dondurucu derin dezenfeksiyon gerektirir ve sonsuza dek sürmemesi için doğru yöntem ve alışkanlıklarla kendinizi donatmanız gerekir. İstenmeyen kokulara son vermek için  kimyasallara gerek duymadan basit bir çözüm sunuyoruz .

dondurucu1

Koklayan bir dondurucu nasıl temizlenir?

İlk olarak, dondurucudaki yiyecekleri boşaltın ve bayat görünen veya uzun süre donmuş gibi görünen yiyecekleri atma fırsatını yakalayın. Bundan sonra, temizlemeye devam edebilmek için cihazın çözülmesi gerekecektir. Elbette ızgaraları, buz tepsilerini ve raflar dahil tüm çıkarılabilir elemanları  ayrı yıkamak için çıkarmak tercih edilir . Ayrıca, dondurucunun temizlenmesini kolaylaştırmak için yiyecek artıklarını ve diğer kırıntıları da ihmal etmeyin.

Dondurucunun buzu çözüldükten ve bileşenleri çıkarıldıktan sonra, su,  bulaşık deterjanı ve  bir veya iki yemek kaşığı kabartma tozu  ile dolu bir leğene batırılmaları gerekecektir  . Birkaç dakika bekletin ve ardından ılık su ile durulayın. Ayrıca, bir sprey şişesi kullanarak suyla seyreltilmiş beyaz sirke ile nesneleri dezenfekte edebilirsiniz. Daha sonra durulayın ve temiz bir bezle veya açık havada kurutun. Lavaboyu lavabo ile de değiştirebilirsiniz.

kabartma tozu dondurucu

Cihazın duvarlarındaki buzu temizlemek için  ılık suyla nemlendirilmiş bir bez kullanın . Ardından, bulaşık deterjanı, su ve beyaz sirkeden oluşan bir spreyi dondurucunun içine püskürtün. Bir süngerle ovalamadan ve durulamadan önce solüsyonun etki etmesine izin verin.

Dondurucudaki kötü kokuları gidermek için diğer temizleme yöntemleri

Yöntem 1

Nemli bir bezle, kiri çıkarmak için dondurucunun veya buzdolabının içini silin. Ardından, cihazın duvarlarındaki inatçı lekeleri çıkarmak için aşındırıcı özelliklere sahip bir solüsyona geçeceksiniz. Bunun için  2 yemek kaşığı sodyum bikarbonatı yarım litre suda eritin  ve kullanmadan önce karıştırın. Solüsyonu bir süngerle dondurucunun duvarlarına sürtün ve ardından nemli bir bezle durulamadan önce 1-2 saat etki etmesi için bırakın.

Sodyum bikarbonat sadece etkili olmakla kalmaz, aynı zamanda kokuları emmeye de yarar.   Bu nedenle , en iyi ekolojik oda spreylerinden biri  olarak kabul edilenlerden yararlanmamak ayıp olur  .

Yukarıda bahsedilen yöntemde olduğu gibi, dezenfektan olarak beyaz sirkeyi kapı ve contaları ihmal etmeden dondurucunun duvarlarına püskürtmek için kullanın. Beyaz sirkenin  çamaşır suyuna göre çok daha güvenli ve daha dikkatli bir dezenfeksiyon solüsyonu olduğunu unutmayın.

 Son olarak, 15 ila 30 dakika boyunca kapağı aralık bırakarak cihazı havayla kurumaya bırakın  . Kötü koku kaybolduğunda, yiyecekleri ve bileşenleri yerlerine geri koyun ve ardından dondurucunuzu açın.

Yöntem 2

dondurucu kahve telvesi

Cihazı 2 gün boyunca boş bırakabileceğinizi düşünüyorsanız, bu koku giderici çözüm ilginizi çekebilir.  Dondurucuya veya boş buzdolabına birkaç kat çekilmiş kahve telvesi yaymaktan oluşur  . Ardından kapıyı kapatıyorsunuz ve 48 saat sonra kahve telvesinin istenmeyen kokuları tamamen emdiğini göreceksiniz. Ardından cihazı tekrar kullanmadan önce durulayın. Bu numara ideal olarak her ay tekrarlanır.

Yöntem 3

Yöntem 2’de olduğu gibi, üniteyi en az 2 gün boyunca boş çalıştırmanız gerekecektir. Dondurucunun farklı alanlarına temiz kedi kumu veya aktif kömür  koyun ve 48 saat veya daha fazla çalışmasını bekleyin. Ardından cihazınızı tekrar kullanmadan önce durulamaya devam edin.

Ayrıca, basit bir limonun tasarruflu kullanımını da unutmayın. Birazını buzdolabına koyun  ve harika koku giderici etkileri göreceksiniz.

ev