Orkideler güzel ev bitkileridir ancak son derece hassastır ve bakterilere karşı hassastır. Orkidelerinizi hastalık tehdidinden korumak için hangi doğal elementi kullanabileceğinizi öğrenelim. Detaylar burada.

Evlerde en sık rastlanan iç mekan bitkilerinden biri de şüphesiz orkidelerdir. Bu bitkilerin doğadaki çeşitliliği etkileyicidir, çünkü 30.000’den fazla farklı tür vardır.

Her orkide, çiçeklerinin boyutu, rengi ve tonu ve diğer birçok yönden dolayı farklıdır. Mordan pembeye, sarıdan beyaza, maviden turuncuya kadar her renkteki orkideleri bulmak mümkün olacak. Gerçek bir renk patlaması.

Orkidenin öncelikle bir ev bitkisi olduğundan bahsetmiştik. Aslında burası tam olarak en iyi gelişebileceği ve tuzaklardan ve tehditlerden korunabileceği yerdir. Buna rağmen bu bitki çok hassastır ve çeşitli koşullara karşı hassastır. Bu nedenle parazitlerin, bakterilerin veya diğer hastalıkların istilasını önlemek için tüm hareketleri mümkün olduğunca doğru bir şekilde gerçekleştirmek sizin sorumluluğunuzdur.

Orkidelere en iyi şekilde bakmak ve onları bakterilerden korumak çok karmaşık değildir. Aslında bazı basit önlemlere ihtiyaç duyarlar. Ancak bu bitkilerin gönderdiği “garip” sinyallere karşı dikkatli olmalıyız.

Bitkinin doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması çok önemlidir. Bu nedenle orkide, güneş ışınlarına temas etmeden, yapraklarına ışık ulaştığı sürece evimizin içini sever.

Ayrıca orkidenizi güneş ışınları gelmediği sürece pencere kenarına da yerleştirebilirsiniz. Bitkiyi çadırla korumak da mümkün olacak. Ancak her zaman güneş ışınlarıyla doğrudan temastan korunması önemlidir. Ancak beklendiği gibi her zaman ışığa maruz bırakılmalıdır.

Bu yazıda size orkidenizin hastalanma riskini en aza indirecek olağanüstü bir ipucu göstermek istiyoruz. İşte size gerçekten yardımcı olacak spesifik içerik.

Orkideleri bakterilerden mükemmel şekilde korur: işte bilmeniz gerekenler

En iyi strateji orkideyi evin güneydoğu veya güneybatı bölgesine yerleştirmektir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise evin ısıtılmasıdır. Orkidenizi radyatör, şömine gibi ısı kaynaklarının yakınına koymayın. Bitkinin ne çok soğuk ne de çok sıcak, ılıman sıcaklıklarda yaşaması önemlidir.

Yaklaşık 20° sıcaklıkta orkide en iyi şekilde büyümeye devam eder, sağlıklı ve gür olur. Yaz aylarında orkideyi havalandırılan bir yere koymak ve daima güneşin üzerine gelmediğinden emin olmak önemlidir.

Ev ortamındaki aşırı nem, orkidenizin tehlikeli parazit ve bakterilerle enfekte olmasına neden olabilir. Bu durumda bitki hastalanır ve en kötü durumda ölebilir.

Piyasada bulunan bazı kimyasallar bu parazitleri yok etme kapasitesine sahiptir ancak bu hiçbir zaman uzmanların önerdiği çözüm olmayacaktır. Aslında orkidenizi her zaman sağlıklı tutmanın birkaç ipucu var. Belli bir doğal unsur bu konuda çok faydalı olacaktır. Bu konuyla ilgili tüm bilgileri burada bulabilirsiniz.

Parazitlere karşı çözüm:

Orkidenizdeki parazit istilasıyla etkili bir şekilde mücadele etmenin doğal çözümü zerdeçal kullanmaktır. Doğru anladın! İnsan vücudu için yüksek antioksidan ve antiinflamatuar özelliğe sahip olan bu element, bitkilerinizde oluşabilecek sorunların önlenmesi açısından da oldukça faydalıdır.

Dolayısıyla sadece yemek pişirmek için değil, ikincil gibi görünen diğer kullanımlar için de kullanılması mümkün olacak. Yapmanız gereken ilk şey bakteri ve parazitlerden en çok etkilenen kuru dalları kesmektir. Daha sonra kurutulmuş kökler tencereden çıkarılmalı ve su ile yıkanmalıdır.

Zerdeçal tozunu alın ve bir çorba kaşığını bir kase ılık suda eritin. Her şeyi filtreleyin ve elde edilen karışımı bir püskürtücü-buharlaştırıcıya koyun. Bu karışımı orkidenizin yapraklarına ve köklerine püskürtün ve orkideyi toprak, taş ve hindistancevizi lifi içeren bir saksıda yeniden oluşturmaya başlayın.

Zerdeçalın antiinflamatuar ve antiparaziter etkileri orkideniz üzerinde son derece olumlu bir etkiye sahiptir. Bu değerli işlemden sonra eskisi kadar sağlıklı ve güçlü olacaksınız.