Pişiricilerimizin yüzeyini yağ ve kirin kaplaması yaygındır. İkincisi, sözde geleneksel yöntemlerle çıkarmak zor olabileceğinden, gıda dökülmelerine daha yatkındır. Neyse ki, bu cihazların yağını gidermek ve parlaklığını geri kazandırmak için birçok teknik var. Şüphelenilmeyen bir bileşene dayanan bu numara ile keşfetmenizi önerdiğimiz şey budur.
Sos sıçramaları, yemek dökülmeleri ve diğer yemek artıkları arasında ocak, mutfaktaki en dağınık alanlardan biri olmaya devam ediyor. Ve bu, brülörlerin yaydığı ısı nedeniyle tüm kir kalıcı olarak kaplandığında daha da doğrudur . Sağlığınıza zarar verebilecek kimyasallar kullanmadığınız sürece temizlik beklenenden daha zor olacaktır. Ardından, kısmen dünyanın en çok kullanılan çeşnisi sayesinde, birkaç dakika içinde pişirme plakalarınızı parlatabilecek bir yöntem gelir.

Ocağınızın parlaklığını geri kazandıran o çok kullanılan çeşni nedir?
Ocağınızdaki inatçı lekeleri çıkarmak için dünyanın en popüler çeşnisini yaymanız önerilir: tuz. Bunu yapmak için, ocağınıza bir avuç ince tuz serpin ve ardından bir sprey şişesinden sıcak su püskürtün. Yaklaşık 20 dakika bekletin, ardından ılık suya batırılmış aşındırıcı olmayan bir sünger kullanarak inatçı kir ve lekeleri çıkarın. Sıcak suyun yüksek sıcaklığı, çok fazla çaba harcamadan kirlenmiş kiri temizleyecektir.

Bitirmek için, etkilenen bölgelere nemli bir bez sürün, ardından başka bir bezle kurulayın, bu sefer kurulayın. İşte bu, herhangi bir kimyasal kullanmaya gerek kalmadan ocağınız parlaklığını geri kazanmalı.
Bununla birlikte, görev beklenenden daha zor görünüyorsa , turunçgil meyvesinin asit gücünü ekleyerek tuzun yağ giderme ve dezenfekte edici etkisini çoğaltabilirsiniz. Bunun için sprey şişesinin içine limon suyu eklemeniz yeterli olacaktır.
Sobanızı diğer alternatif yöntemlerle temizleyin
Tuz gibi, aşağıdaki yöntemlerle soba üstünüzü tam parlaklığına kavuşturmak için kendinizi uzun süre yıpratmak zorunda kalmayacaksınız:
Sobanın üstündeki kabartma tozu ve hidrojen peroksit kombinasyonunu kullanın
En zorlu lekeler bu kombinasyonun temizleme etkisine karşı koyamaz. Önce görünür kirleri bir bezle temizleyin, ardından brülörleri ocaktan alın ve hidrojen peroksit püskürtmeden önce yüzeyi kabartma tozu ile serpin . Karıştırıldığında, iki ürün aynı anda reaksiyona girerek pişirme plakasında bulunan tüm yiyecek kalıntılarını parçalayacaktır. Bitirmek için ihtiyacınız olan tek şey yüzeyi durulamak için nemli bir bez, ardından kurulamak için başka bir kuru bez ve işiniz bitti.

Sobanızdaki orta dereceli lekelerle savaşmak için sabunlu su
Orta dereceli lekeler için tuz veya kabartma tozu gerekmez. Sabunlu su yeterli olacaktır. Brülörleri ocaktan çıkardıktan sonra , görünen yağ lekelerini ovalamak için bulaşık deterjanı içeren sabunlu suya batırılmış bir bez kullanın . Tabii ki, lekelerin beklediğinizden daha inatçı olduğunu fark ederseniz, kalın bir macun elde etmek için sabunlu suyunuza kabartma tozu ekleyerek bir vites yükseltin.
Son olarak, ocakta daha fazla kir birikmesini önlemek için düzenli bir temizlik ve bakım rutini oluşturmayı unutmayın. Bu makalede önerilen ipuçları o zaman daha da etkili olacaktır.