Soğuklar başladığında ve sıcaklıklar düştüğünde, bazı ev bitkilerinin özel ilgiye ihtiyacı vardır. Ve haklı olarak, kışın soğuğa dayanmak için hepsi aynı yeteneğe sahip değildir. Bitkilerinizi korumak ve soğuğun onlara zarar vermesini önlemek için size uygulayabileceğiniz bir çözüm sunuyoruz.
İç mekan bitkileri soğuktan nasıl korunur?
Sıcaklıklar düşmeye başladığında yapılacak ilk şey, bitkilerinizin yerini değiştirmektir. Balkonda veya terasta sakladığınız dona eğilimli bitkileri evinize getirin . Ayrıca evin herhangi bir yerine koymamaya dikkat edin. Işığa maruz kalmalarını sağlamak için onları bir pencerenin yanında tutabilirsiniz , ancak yapraklarının pencerenin soğuk yüzeyine değmemesine dikkat edin. Böylece yapraklar solabilir veya donabilir. Donuyorsa bitkileri pencerelerden veya cumbalı pencerelerden uzak tutmanın daha iyi olacağını unutmayın . Ayrıca bitkilerinizi cereyandan koruyun ve her türlü ısı kaynağından uzak tuttuğunuzdan emin olun, yani radyatör veya baca. Bunlar çevredeki havayı kurutur ve bu nedenle bitkilerinizi de kurutma riski taşır.
Kırılgan iç mekan bitkilerinin soğuktan korunmaları için üzerlerinin örtülmesi tavsiye edilir. Bunun için, köklerini soğuktan korumak ve su buharlaşmasını sınırlamak için saksıların etrafına gazete sarabilir veya bitkilerinizin toprağını malçlayabilirsiniz . Kompost veya çim bazlı bir malç yapabilir veya meyve kabukları veya talaş kullanarak daha dekoratif bir malç oluşturmayı seçebilirsiniz .
Soğuk mevsimlerde iç mekan bitkilerini korumak için alınacak diğer önlemler nelerdir?
Sıcaklık düşüşlerinin bitkilerinizi etkilemesini önlemek için onlara aşağıdaki bakımı sağlayabilirsiniz.
-
Su iç mekan bitkileri
Sıcaklık düştüğünde ısıtmanın kullanılması çevredeki havayı kurutur. Daha sonra iç mekan bitkilerinizi sulamak önemli hale gelir . Bunun için tercihen demineralize edilmiş ılık su seçin . Bitkilerinizi, özellikle tropik olanları, yeterli düzeyde nem sağlamak için onları banyoda tutabilirsiniz. Ayrıca yaprakların kurumasını önlemek için bitkilerin yapraklarını günlük olarak buğulamayı unutmayın .

-
Bitkilere yeterli ışık sağlayın
Kapalı bitkiler fotosentezleri için ışığa ihtiyaç duyarlar. Özellikle kış aylarında eviniz az miktarda ışık alıyorsa yapay aydınlatma kullanmanız önerilir. Yeşil bitkilerin ayrıca 12 ila 14 saat ışığa ihtiyacı vardır. Çiçekli bitkilerin 14 ila 16 saat arasında ışığa maruz kalması gerekir. Bununla birlikte, bitkilerin 30 cm yukarısına bir lamba asabilirsiniz. Floresan ampul veya bahçe lambası kullanabilirsiniz. Öte yandan, enerji yoğun olmasının yanı sıra çok fazla ısı yayan halojen ampullerden kaçının. Bitkilerinizin yaprakları sararmaya başlarsa, bunun ışıksız oldukları anlamına geldiğini unutmayın.
İç mekan bitkilerinin aydınlık bir odada oda sıcaklığında tutulması da tavsiye edilir. Bitkilerinizin hayatta kalmasını sağlamak için evinizi aşırı ısıtmaktan kaçının .
Bu ipuçları sayesinde ev bitkilerinizi soğuktan koruyacak ve yılın bu soğuk dönemlerini daha iyi atlatmasına yardımcı olacaksınız.