Orkide kadınların en çok sevdiği bitkilerden biridir, atmosferi sıcak ve davetkar yapan muhteşem, sade ve neşeli renkleri ile evi güzelleştirir ve neşelendirir. Birçok kadın onu oturma odasında, diğerleri bahçede, terasta veya balkonda ve hatta pencere kenarında tutar.

Ne yazık ki hepimizin yeşil parmağı yok, iyi bir sonuç almak için binlerce farklı girişimde bulunmalarına rağmen bitkilere bakamayanlar var .
Bir fidan bu özene ve ilgiye rağmen ölürse, insan kendine daha fazla dayanmayacağına söz verir, sonra genellikle pes eder ve tarih tekerrür eder. Orkideniz neredeyse ölüyorsa, merak etmeyin, son söz söylenmedi, belki bir şekilde onu hayata döndürebilir ve mükemmel, muhteşem şekline geri dönmesini sağlayabilirsiniz.
Orkideye tekrar hayat vermenizi sağlayan numara
Sonraki dünyaya müdahale ederseniz, kesinlikle tatsız ve karmaşık , hatta bazen dramatik olan bir durumu düzeltebilirsiniz . Hepimizin evinde bulunan ya da herhangi bir dükkanda kolayca bulunabilen çok az malzeme ve alet, çok fazla para harcamadan ve zahmetsizce ölü orkideyi hayata döndürmek için yeterlidir.
İhtiyacınız olan şey öğütülmüş tarçın, bir plastik şişe, bir makas, bulaşıklar için bir sünger, kullanılmış bir tane, plastik bir torba, biraz ağaç kabuğu, bir su buharlaştırıcı ve bitkiler için bir saksı .
Bitkiyi birkaç basit adımda canlandırmak için nasıl ve ne yapmanız gerektiği aşağıda açıklanmıştır.
Bitki saksıdan çıkarılır, ölü kısımlar elimine edilir, bu nedenle kuru dallar, taç yapraklar, yapraklar, kökler. Bunun için steril makas kullanılır. Sonra tarçın tozunu alıp üzerinden geçersiniz, bu çiçeğin küf mantarı veya başka bir hastalığa yakalanmasını engeller. Bu noktada orkide iki gün boyunca kuru bir yere yerleştirilir. Pamuklu bir bezin üzerine konulmalıdır. Daha sonra saksısı değiştirilir, bunun için boynu kesilmiş bir plastik şişeye ihtiyacınız vardır, ardından tabanda fazla suyun akması için kullanılan birkaç küçük delik açılır.

Tabana ıslak bir sünger konur, sterilize edilip kullanılmışsa bile temizlenmeli, daha sonra orkide üstüne yerleştirilip poşetle kapatılır. Bu, fidenin sıcakta hızlı bir şekilde büyümesini ve kötü hava koşullarından korunmasını sağlayan sera etkisi yaratmaya hizmet eder. Şişe tamamen kapatılmalı, torba hareketsiz kalmalıdır, hareket etmesinden korkarsanız teli takabilirsiniz. Bütün bunlar , orkidenin en fazla bir veya iki ay sonra kendini toparlamasına ve hayat dolu bir fide haline gelmesine yardımcı olacaktır . O zaman bunun yazın dışında tüm yıl boyunca güneşe maruz kalması gerektiğini hatırlamak gerekir, aksi takdirde çok yüksek sıcaklıklardan dolayı ölür. Yeni kökler göründüğünde, saksısını değiştirin ve bu kadar.
Tüm yıl boyunca bitkiye iyi bakmak için bilmeniz gerekenler
Orkideyi sularken, doğrudan üzerine su dökmek gibi olağan yöntemin kullanılmaması gerektiği unutulmamalıdır .

En iyi yöntem doğal olan yani yağmur suyu olacaktır çünkü musluk suyu kireçli olduğu için tehlikelidir. En iyisi vazoyu en fazla 5-10 dakika bir kova suya batırmak olacaktır. Fide, mutfak veya banyo gibi nemli yerlerde en iyi şekilde gelişir.
Hangi saksı toprağı kullanmak en iyisidir
Normal saksı toprağının değil , tüm bitki dükkanlarında ve fidanlıklarda satılan orkideler için özel olanın kullanılması tavsiye edilir . Döllenme gereklidir ve ayda iki kez Mart’tan Ekim’e kadar gerçekleşir.

Bitki kuruduğunda veya solmak üzereyken, sadece ikinci boğumun üzerindeki dalı keserek tekrar çiçek açması sağlanabilir . Bitki, saksıdan bile çıkan hava kökleri geliştirebilir. Kişide tam tersi bir duyum olsa da bu bitkinin iyi olduğunun bir işaretidir, yani böylesi iyi demektir, dolayısıyla herhangi bir şekilde hareket etmeye gerek yoktur.