Saksılardaki kabuklanmaları ve lekeleri doğal, hızlı ve ucuz bir şekilde çıkarın. Sadece birkaç malzemeye ihtiyacınız var, işte nasıl yapılacağı.

Yemek artıkları , yağ ve yanık lekeleri, mutfak tavalarını yıkamak zorunda kaldığınızda gerçek bir kabusa dönüşebilir . Ancak kabuklanmaları gidermek için sonsuz dakikalar harcamak ve çok çaba sarf etmek gerektiği söylenemez . Saksılardaki kabuklanmaları doğal , hızlı ve ucuz bir şekilde gidermenizi sağlayacak bazı ev hileleri vardır . Nasıl olduğunu görelim.
Tavalardan kabuklanma ve lekeleri çıkarmak neden önemlidir?
Mutfak tavalarındaki artıkların , lekelerin ve kabuklanmaların giderilmesi , öncelikle hijyenin sağlanması ve aynı zamanda tavaların ömrünün uzatılması için önemlidir . Gıda güvenliğini etkileyebilecek bakteri ve gıda artıklarını içermesinin yanı sıra , kabuklanmalar tavalara zarar verebilir ve sonraki temizliği zorlaştırabilir. Ama merak etmeyin : yapmanızı sağlayacak içerikler var.göz açıp kapayıncaya kadar kabuklanmaları giderin .
Kabuklanmaları gidermek için kabartma tozu ve sirke
Bunlar temizleme ve yağ giderme güçleri nedeniyle çok ünlü iki maddedir . Tavalardaki kabuklanmayı sirke ve bikarbonat kullanarak gidermek için , ovmak üzere tavaya sirke döküp ısıtmak yeterli olacaktır . Sirke ısındığında , gazı kapatabilir ve iki yemek kaşığı karbonatı tencereye dökebilirsiniz .

Bu noktada, yağ giderme karışımımızın etkisini göstermesi birkaç saat alacaktır . Bu arada soğumuş olacak ve asıl temizliğe geçebiliriz . Yumuşak bir sünger kullanarak tencerenin içini ovmaya devam ediyoruz . Yumuşak , agresif olmayan bir sünger seçilmesi ve ovma pedinin tencereyi çizebileceğinden kullanılması tavsiye edilir .
Sirke ve bikarbonatın çalışması sayesinde kabuklanmalar daha yumuşak olacak ve onları çıkarmak için fazla çaba sarf etmemiz gerekmeyecek . Bu yöntem aynı zamanda tencere diplerindeki yanmış lekelerin çıkarılmasında da etkilidir .
Kabuklanmayı sitrik asitle giderin
Sitrik asit, kireç önleyici özelliklere sahip etkili bir deterjandır , bu nedenle tencerelerdeki kabukları çıkarmak için gerçekten etkili bir çözümdür . Kullanmak için bir tencereyi suyla doldurun ve içine bir sitrik asit çözeltisi dökün . Genel olarak, dozlarla ilgili olarak , 150 g sitrik asidi bir litre taze ısıtılmış su ile karıştırarak ayarlayabilirsiniz .
Yine, yağ giderme solüsyonunun birkaç saat , hatta gece boyunca dinlenmesi gerekir . Bu saatlerde sitrik asit kabuklanmaları yumuşatacak ve süngerle temizledikten sonra çok daha kolay çıkacaktır . Ancak temizlenecek olan kaplamalı yüzeyin hangi malzemeden yapıldığına dikkat edin : Doğal taş veya mermer yüzeylerde sitrik asit kullanılması söz konusu değildir .
Saksıları yağdan arındırmak için limon
Mükemmel bir doğal yağ giderici olan limon , tencerelerinizi temizlemeye bir miktar parfüm katacaktır . Kullanımı da çok basit: Yağını almak için tavaya biraz su dökün ve limon suyunu ekleyin .

Bu çözüm atık içermez : limon kabuklarını da bu yağ giderme solüsyonunda birleştirebiliriz . Sonra her şeyi kaynatalım . Su kaynayınca altını kapatın ve soğumaya bırakın . Ardından sünger kullanımı ile mekanik temizliğe geçebiliriz .
Su kullanımının bir çeşidi kaba tuz kullanımını içerir . Kabuk bulaşmış tavaları bu şekilde yağdan arındırmak için , yağdan arındırılacak yüzeye kaba tuz serpin , limon suyu ekleyin ve solüsyonun etkisini göstermesi için gereken süreyi bekleyin .
Marsilya sabunu ile tencerelerdeki kabuklanmaları ve lekeleri çıkarın
Sadeliği sevenler bu yöntemi keşfetmekten mutluluk duyacaktır . Aslında, kabuklu tavaları yağdan arındırmak için sadece su ve sabun yeterlidir. Ancak Marsilya sabunu olması şartıyla . Nasıl yapılır? Basit , tencereye su doldurup biraz Marsilya sabunu ekleyip kaynatmamız gerekecek .
Kaynayan suyun yüksek sıcaklığı , Marsilya sabununun yağ sökücü gücü ile birlikte çalışarak kabukların kendiliğinden çıkmasına neden olur . Mükemmel bir sonuç için solüsyonun etkisini gösterip soğumasını bekledikten sonra suyu alıp süngerle yüzeyi temizleyerek en küçük kir kalıntılarını bile uzaklaştırabiliriz .
Limon gibi , Marsilya sabunu da özellikle hoş kokulu olma avantajına sahiptir , bu nedenle sadece saksılardaki kabuklanmaların giderilmesine yardımcı olmakla kalmaz , aynı zamanda kötü kokuları da ortadan kaldırır .