Cactaceae familyasına ait Musa’nın beşiği bakımı kolay bir bitkidir. Spathiphyllum olarak da adlandırılan bu bitki, yaşam alanınıza egzotik bir dokunuş sunuyor. Görkemli çiçeklenmesiyle ayırt edilir ve bir houseplant olarak güzel bir dekorasyondur. Yıl boyunca gelişmesini sağlamak için Musa’nın beşiğine nasıl bakacağınızı öğrenin.  

Araceae familyasına ait olan Musa’nın beşiği, iri yaprakları ve güzel kokulu çiçekleri ile karakterize edilir. Bu bitki, toksinleri emme yeteneğine sahip olduğu için kirletici olmaktan gurur duyar. Bu bitki bahçenizde, verandada, balkonda ve hatta bir ev bitkisi olarak gelişebilir.

Musa’nın beşiği, evde yetiştirmek için güzel bir bitki 

Musa’nın beşiği, süzülmüş, verimli toprağa ihtiyaç duyan çok yıllık bir bitkidir.

Musa'nın beşiği

Bu bitkinin yetiştirilmesi ve bakımı bazı temel bilgileri gerektirir:

– Musa bitkisinin beşiğinin alt tabakası

Musa’nın beşiği, pişmiş topraktan yapılmış yarım geniş bir tencereye dikilmelidir. Tencerenin dibine önemli bir çakıl tabakası koymanız ve ardından kabı özel bir iç mekan bitki substratı ve kompost karışımı ile doldurmanız tavsiye edilir.

– Musa bitkisinin beşiğinin sergilenmesi

Musa’nın beşiğinin çiçek açması için iyi bir dolaylı ışığa ihtiyacı vardır. Bu nedenle kısmi gölgeye maruz kalma tercih edilmelidir. Bu nedenle, aydınlık bir yere yerleştirilmelidir, ancak doğrudan güneş ışığından uzak tutulmalıdır, aksi takdirde bitki çiçek açmayabilir.

Musa'nın bitki beşiği

– Musa bitkisinin beşiğinin dikilme dönemi

Bitkinin saksı değişimi 2 yılda bir daha büyük bir saksıda yapılmalı ve toprak değiştirilmelidir.

– Musa bitkisinin beşiğinin bakımı için kullanılacak gübre

Mart ayından itibaren   çiçek tomurcuğu görünümünü teşvik etmek   Her iki haftada bir, bitkinin köklerinin değişmesini önlemek için tercihen iyi bir sulamadan sonra bir gübre kaynağına ihtiyacı olacaktır.

– Musa bitkisinin beşiğinin sulanması

Musa’nın Beşiği, toprağı her zaman nemli tutmak için sıcak aylarda düzenli sulama gerektirir. Ancak, bitkiyi tekrar sulamadan önce asla suyun çanakta durmasına izin vermemeli ve toprağın kurumasını beklememelisiniz. Kışın, bu nedenle sulama alanını boşaltmanız önerilir. Barış zambak nemi takdir eder, bu nedenle yapraklarına fazla su vermeden kireçsiz su püskürtmekten çekinmeyin. Ayrıca, budama makası kullanarak solmuş veya lekeli sapları kestiğinizden emin olun.

– Musa bitkisinin beşiğinin tercih ettiği sıcaklık

Bu bitkinin maruz kalma sıcaklığı 15 ile 20° arasında değişmektedir. Bu bitkiye kışın bakım yapmak için saksıyı balkonda tutmaktan kaçınmalısınız.

– Musa bitkisinin beşiğinin hastalıkları ve parazitleri

Bu bitkiler bahçenizi istila edebilecek haşerelere   karşı bağışık değildir  . Mealybugs, bu tür bitkilere saldıran en yaygın zararlılardır. Yapraklara, haşerelerden kurtulmak için ılık suda seyreltilmiş soğan suyu püskürtülmesi tavsiye edilir.

Musa'nın Beşiği muhteşem bir bitkidir

Artık Musa’nın beşiğine nasıl bakacağını biliyorsun.  İşte evinizi doğal   bir şekilde dekore etmenizi ve güzel kokular vermenizi sağlayacak diğer  bitkiler.