Press ESC to close

Tüm yıl boyunca ücretsiz olması için bir tencerede zencefil nasıl yetiştirilir?

Bir detoks suyu, bir bitki çayı veya balkabağınıza çeşni vermek için, zencefil tüm farkı yaratacak ekstra bileşendir. Bu nedenle, bu rizomun meraklılarının yıl boyunca sahip olmak istemeleri tesadüf değildir. Bu arzunuzu gerçeğe dönüştürmek için işte size basit bir saksıdan sonsuz zencefil elde etmenizi sağlayacak numara.

Bir saksıdan sonsuza kadar zencefil nasıl atılır?

ev yapımı zencefil

Etinizi, kümes hayvanı soslarınızı, güveçlerinizi veya bitki çaylarınızı tatlandırmak için zencefil arayan mağazaları aramak yerine, neden evde basit, sorunsuz bir saksıdan rahatça yetiştirmeyi düşünmüyorsunuz?

 Güneydoğu Asya’ya özgü bu tropik bitkinin, Fransa’da yetiştirilmesi isteniyorsa, ona uygun koşullar sunulması gerekir.

Zencefil özellikle sıcağa çok değer veren bir bitki olduğundan, sıcaklığın 20 derecenin altına düşmemesine dikkat edilmelidir.

Oldukça büyük bir saksı alın. Zencefil esas olarak eninde büyür, bu nedenle derin bir saksı seçmeye ve köklerin her biri arasındaki mesafenin yirmi santimetreyi geçtiğinden emin olmaya gerek yoktur. Tohum ekmek yerine zencefil köküne ihtiyacınız olacak. Sert ve oldukça açık yeşil olmalıdır.

Temiz bir bıçak kullanarak köksapı yaklaşık 3 santimetrelik birkaç parçaya kesin. Zencefil ekilmeden önce kuru ve temiz olmalıdır. Nemliyse çürümemesi için 48 saat bekletin.

Bu süre geçtikten sonra zencefil parçalarınızı sığ ama verimli bir toprağa ekebilirsiniz. Ardından, her şeyi yaklaşık 5 santimetrelik bir alt tabaka tabakasıyla örtün ve bol sulamaktan çekinmeyin.

Evde yetiştirilen zencefile nasıl bakıyorsunuz?

Zencefil

Evde zencefil dikmek  basit görünebilir, ancak en önemli şey ona nasıl bakılacağını bilmektir. Bu bitki özellikle sıcağı takdir eder, günlük olarak güneşe maruz kalmasına özen gösterilmesi gerekecektir. Bitkinin ısıyı emmesini sağlamak için tencerenizi bir pencere pervazına veya bir radyatörün yakınına yerleştirin.

Çoğu kök ve bitki gibi zencefilin de düzenli olarak sulanması gerekir. Alt tabakanın nemli kalması zorunludur. Ancak ıslanmak boğulmak demek değildir. Zencefilinizin çok çabuk çürümesini istemiyorsanız, orta derecede sulayın.

 Eko-sorumlu hareketlerin hayranıysanız ve organik atıklarınızı kompost haline getiriyorsanız, solucan gübresi zencefil yetiştirirken faydalı olabilir. Erken ilkbaharda ekilen zencefil, haziran ayı sonlarında vermikompostlamanın faydalarından yararlanabilir. Yaz aylarında saksınız pencerenizin pervazında veya bahçenizde yerini alacaktır. Zencefilinizi yakabileceğinden doğrudan güneş ışığından kaçınılmalıdır.  Sindirimi destekleyen ve şişkinliğe karşı savaşan antioksidan, tıbbi ve uyarıcı özelliklerinden yararlanmak için bir ananas suyuna veya kekik-limon infüzyonuna dahil ederek, ikincisinden ve vitaminlerinden yararlanmaya Ekim ayından itibaren başlayabilirsiniz .

Yemeklerinizi tatlandırmak ve mutfak hazırlıkları yapmak için tariflerinizi taze aromatik bitkiler ve zencefil gibi diğer çeşitlerle zenginleştirmek önemlidir. Bu teknik ve biraz ustalıkla tüm yıl boyunca zencefil yetiştirebilirsiniz.