Hiçbir şey bir avluyu veya bahçeyi, yolları alt üst eden ve bazen bitkilerinizi mahveden yabani otlar kadar mahvedemez. Bu nedenle sağlığa ve çevreye zararlı yabancı ot öldürücüler kullanmadan onlardan kurtulmak çok önemlidir. Bu konuda size en saf ekolojik ruhla ve kimyasal herbisit kullanmadan ayıklama yöntemleri sunuyoruz.

Bahçenizi veya bahçenizi istila eden yabani otlara son vermek için kimyasal ot öldürücülere gerek yok. İşte  bunu başarmak için basit ve ucuz teknikler  .

yabani otlar

Yabani otları kalıcı olarak yok etmek için basit ve ucuz yöntemler

Doğru doğal ot öldürücüleri seçerek yabani otlara karşı etkilerinden kesinlikle memnun kalacaksınız. İşte deneyebileceğiniz her şeyin bir listesi.

– Yabani otlara karşı bulaşık deterjanı, tuz ve sirke

Bu hile ile beyaz sirke   , asetik asit bileşimi sayesinde  nemi emmeye özen gösterirken , bulaşık deterjanı     emici görevi görecektir. Arazinize bağlı olarak, karışımı bir sprey şişesine dökün ve ardından doğrudan yabani otların üzerine püskürtün. Tercihen bunu günün güneşli saatlerinde yapın.

Normalde, istenmeyen yabani otların birkaç saat sonra kahverengiye döndüğünü görmelisiniz. Gerekirse,  yabani otların yeniden büyümesini önlemek için daha fazla doğal ot öldürücü püskürtün.

– Yabani otlarla savaşmak için kabartma tozu

Garaj yolunuzu temizlemek için kabartma tozu,  en  iyi çevre dostu yabani ot öldürücülerden biridir . Bu çok yönlü ürünü bu amaçla kullanmak     için   , çimenler ve diğer bitkilerden kaçınarak yabani otların üzerine kabartma tozu serpin.

ot spreyi

– Yabani otları yok etmek için malç

Bahçede veya araba yollarında büyüyen yabani otları yönetmek için malçlama mükemmel bir çözümdür. Kalın bir ağaç kabuğu malç tabakası kullanmak,  çok yıllık yabani otları boğarak bastırmaya yardımcı olur.  Ve iyi bir nedenle malç, güneş ışığının toprak yüzeyine nüfuz etmesine izin vermez. Bunları ekinleriniz ve diğer bitkileriniz arasında düzenleyin.

– Yabani otları öldürmek için kaynar su

Mükemmel organik ot öldürücü, kaynar su, istenmeyen bitkileri yok etmenin hızlı ve kolay bir yoludur. Korumanız gereken bitkilerin yakınında olmayan yabani otlarda kullandığınızdan emin olun  .

Yabani otları bu yöntemle öldürmek için suyu kaynatın ve ardından etkilenen bölgelerin üzerine dökün. Ayrıca, kabın gagasını otun köküne yaklaştırdığınızdan emin olun  . Ölmeden önce yavaş yavaş solduğunu görmelisiniz. Olası bir yeniden büyümeyi önlemek için uygulamayı yenileyebilirsiniz.

– Yabani otları boğmak için gazete kağıdı

Bu teknikten yararlanmak  için yabani otların üzerine üç veya daha fazla kat ıslak gazete  koyun. Bahçenizdeki veya bahçenizdeki yataklara önem veriyorsanız, gazete vitrininizi her zaman bir malç veya çakıl tabakasıyla kaplayabilirsiniz.

– Yabani otları çıkarmak için manuel ayıklama

Elle ayıklama, yabani otları yok etmenin en etkili yöntemlerinden biri olmaya devam ediyor. Bununla birlikte, yetiştirilen sebze ve çiçeklerin küçük alanlarından yabani otları çekmek nispeten kolay olsa da, daha büyük alanlar için bu daha azdır. Bu durumda,  bir çapa kullanmanız gerekir . Sebze sıraları arasındaki yabani otları temizlemek için yine de bir üzengi çapa kullanmak en iyisidir.

– Yabani otları çıkarmak için tuz

Tuzu yabani ot öldürücü olarak kullanmak için, fayansların yanındaki yabani otların üzerine serperek başlayın. Bu, bu yabani otların daha fazla su doldurmasını engeller ve bu  da onların yok olmasına yol açar . Bununla birlikte, tuz bitkinin yeniden büyümesini engellediğinden, diğer dikimlerden en az 50 cm uzağa serpmek en iyisidir.

araba yolu tuz sızıntısı

– Yabani otları yok etmek için sebze pişirme suyu

Sebzelerin açığa çıkardığı besin maddeleri ve pişirme suyunun içerdiği tuz  sayesinde fayans ve kaldırım taşları arasında kalan yabani otları yok etmek için kullanmak tamamen mümkündür . Etkilenen bölgelere suyu dökün ve yok olduklarını görmeden önce birkaç gün bekleyin.

– Yabani otlarla savaşmak için doğal bir herbisit olan beyaz sirke

İstenmeyen yeni yabani otların filizlenmesini önlemek için,  beyaz sirkeyi    tek başına eşit miktarda suyla seyreltin, ardından çözeltiyi bir sprey şişesine koyun ve etkilenen bölgelere püskürtmeden önce.  Bu , sirkenin asetik asit bileşimi sayesinde zararlı otları yavaş yavaş kurutur . Yeniden büyümeyi önlemek için çözeltiyi haftada bir kez fayans derzleri arasına da püskürtebilirsiniz. Tabii ki, bitkilerinize zarar vermemek için yalnızca yabani otları hedeflediğinizden emin olun.