Hiç toprağa bir muz koymayı denediniz mi? Bahçenizdeki sonuç sadece bir hafta içinde harika olabilir.
Yerdeki muz, en köhne sebze bahçelerine veya bitkilere bile yeni bir hayat veren doğal bir gübre görevi görebilir.
Yerdeki muz: neden koydun
Baharın gelmesiyle birlikte bahçe bakımına kışın olduğundan çok daha fazla özen göstermek gerekiyor. Ne de olsa, kışın bile bahçenizle veya bitkilerinizle ilgilenmekten vazgeçemezsiniz. Özellikle gübreleme ve sulama sürekli olmalıdır.
Çeşitli kilitlenmeler ve pandeminin ortaya çıkışı sırasında ve sonrasında, kişisel olarak yetiştirilen organik ürünlere sahip olmak giderek daha fazla bir zorunluluk haline geldi. Bitki ve sebzelerle ilgilenmenin oldukça tatmin edici, ödüllendirici ve gerginliği azaltabilecek bir aktivite olmasının yanı sıra.
Kimyasal gübre ve gübre kullanmak yerine, doğrudan mutfağımızdan gelen organik gübreleri kullanarak zamandan, paradan tasarruf edebilir ve doğaya fayda sağlayabilirsiniz. Kahve telvesi, yumurta kabukları, meyve kabukları, sebze artıkları bitkilerinizi gübrelemek için mükemmel unsurlar olabilir. Başka bir örnek? Muzları yere koyun . Nasıl yapılacağına ve bitkilerimiz için neden iyi olduğuna bakalım ve maserasyon veya zaman ve istek alabilecek karışımlar gerektirmediği için kullanımı son derece kolay.

Nasıl yapılır
Muz, mutfaklarımızda kolaylıkla bulunabilen bir meyvedir . Bu nedenle, bir bütün alıp toprağa koymak zor olmayacaktır. Pratik olarak, ne yapılması gerektiğine bakalım.
İster toprakta küçük bir bahçeniz, ister saksı bitkileriniz olsun , toprağa veya saksıya bir delik açmanız gerekir. Bu noktada, az önce açtığınız deliğin içine muzu zemine sokmanız gerekecektir . Bu noktada biraz beklemeniz gerekecek.
Aslında muzun çürümeye başlaması için birkaç gün yeterli olacaktır. Ayrışma ile, toprak ve bitki tarafından yavaşça emilecek olan besin maddelerini toprağa salacaktır. Sebzeleriniz bu doğal gübre sayesinde sağlıklı ve güçlü büyüyebilecek.

Aslında muzlar potasyum açısından çok zengindir ve bitkilerin savunma sistemini zenginleştirerek hastalık veya parazit kurbanı olmalarını engeller. Ayrıca toprağa bütün olarak konulan muz, bitkinin köklerinin beslenmesini sağlayarak solmasını önleyecek ve onu hem soğuktan hem de uzun süreli kuraklık dönemlerinden koruyacaktır.
Meyve bitkileri söz konusu olduğunda, muz daha kaliteli meyvelerin üretimini teşvik eder ; çiçekli bitkilerde ise çiçeklenmeyi uyarır.
Muzun tamamına ek olarak, daha önce bir cam kavanozda su ile yumuşamaya bırakılan muz kabukları da kullanılabilir.