Küçük bir daldan başlayarak zeytin ağacını sonsuza kadar çoğaltmak mümkündür. Sadece ticaretin sırlarını bilmek ve sonuna kadar uygulamak.

Zeytin ağacının çoğalmasını ve başka sağlıklı örnekler vermesini sağlamak için yeşil parmak sahibi olmanıza gerek yok çünkü doğa ile hiç tecrübesi olmayanlar bile çok az çabayla heyecan verici sonuçlar elde edebilirler.

Çok sayıda zeytin ağacı yetiştirecek kadar büyük bir bahçesi olan herkes, ikinci veya üçüncü bir zeytin ağacı dikmeyi denemeli ve az zaman alan ve çok fazla memnuniyet veren aşağıdaki yöntemle devam etmelidir.

Zeytin ağaçlarının yaşama şansı en fazla nerede ve hangi koşullarda bulunur?

Özellikle güney İtalya bölgeleri zeytin ağaçlarının yaşama şansına sahiptir . Ancak merkeze veya neden kuzeye bir zeytin ağacı dikmeyi de deneyebilirsiniz. Bunun nedeni oldukça dayanıklı bir bitki olması, hem toprak hem de iklim açısından olumsuz koşullarda bile hayatta kalabilmesidir.

Zeytin yaprağı

Yeterli alana sahip olmayanlar saksılarda yetiştirme sağlayabilir ve daha sonra bitki çok büyüyüp artık içinde yaşayamayacak hale gelene kadar sorunu erteleyebilirler.

Zeytin ağacının çoğaltılması çok basittir, çok para harcamadan ve zaman zaman eve en yakın fidanlığa gitmeden, balkonda veya bahçede aynı türden daha çok numune alınmasını sağlayan ekonomik ve banal bir yöntemdir.

Kaç tür çarpma vardır ve bunların her biri nasıl gerçekleşir?

Çarpma, cinsel veya vejetatif üreme yoluyla gerçekleşebilir. Cinsel olan, çiçeğin dişi kısmının döllenmesiyle gerçekleşir. Genel olarak dünyaya gelen birey, anne ve babasının özelliklerini taşır.

Bunun yerine ikinci üreme, ana bitkinin hücre bölünmeleri sayesinde gerçekleşir . Sonuç olarak, kendisi ile aynı özelliklere sahip bir bitki meydana getirir.

Zeytin ağacının bir dalından başlayarak nasıl çoğaltılır?

Zeytin ağacını evde keserek çoğaltmak için büyük bir zeytin ağacı seçmeniz , en az bir yaşında bir dal almanız gerekir. Ağaç, sulu, yemyeşil kabuğu ile sağlam olmalıdır. Kuru veya sağlıksız bir ağaçtan dal seçerseniz, istediğiniz sonucu alamama riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

Bu noktada dalı alın ve 12 saat suda bırakın. Gerekli süre geçtikten sonra dal yere serilir, sıcaklığı kontrollü bir sandık kullanılır ve günlük olarak sulanır.

Vazoyu örtmek ve dalı içine yerleştirmek için kullanılması gereken toprak, bir kısım turba, bir kısım sebze bahçesi ve bir kısım olgun gübreden oluşmalıdır. Bu andan itibaren iki ay geçmeli, belli ki toprak her gün sulanmalıdır.

Ancak belirtilen iki aydan sonra ince dallar kök oluşturacak ve güçlenip büyüyebilecekleri toprağa yerleşebilecek ve daha sonra güzel, güçlü ve sağlıklı zeytin ağaçları haline gelecek ve sonraki yıllarda meyve vermeye hazır olacaktır .