Bahçe işlemleri sırasında kaçınılması gereken en yaygın hataların neler olduğunu görelim.
Bahçecilik hobiniz varsa veya yeni başlayan biriyseniz, bitkilere bakmanın en iyi yolunu aramak oldukça yaygındır.
Bitki büyümesini bozabilecek çok yaygın birkaç hata vardır.
Bakalım ne olacaklar.
- Üst üste bitkiler: yakın mesafede, aynı tencerede veya bahçenin sınırlı bir alanında ekim, birbirine benzer bitkilerden, bir bitki ile herhangi bir zararlının diğeri arasındaki geçişi desteklediği için kaçınılmalıdır.
- Bir fidenin saksılanması: Bitkiler hala küçükken, taşınmamalı veya dökülmemelidir. Bunlar hala çok zayıf ve hassas fidelerdir ve bu yer değiştirme, kırılmalarına veya kalıcı olarak zarar görmelerine neden olabilir. Gerekirse, kökleri kırmamaya dikkat ederek bunu nazikçe yapın.
- Güvenlik: Ne kadar hazırlıklı olursanız olun, kendinizden asla çok emin olmamalısınız. Hata yapmaktan kaçınmak için kendini bilgilendirmek ve belgelemek her zaman gereklidir.
- Yeni bir bitkinin boşaltılması: Yeni bir tesis satın aldıysanız, hemen geçmek bir hata olabilir. Bitkilerin önce yeni ortama uyum sağlaması gerekir, bu nedenle onları size verilen kapta birkaç gün bırakın.
- Sods: Dekantasyon işlemleri sırasında kökleri nazikçe çıkarmak önemlidir. Özellikle, çoğu zaman kökler ve toprak bir pıhtı halinde sıkışır. Bu asla dışarıdan çekilerek değil, vazoyu baş aşağı çevirerek ve içindekilerin elinize kaymasına izin vererek çıkarılmalıdır.
- Kirli aletler: Bahçecilik için kullanılan aletler elbette kirlenme eğilimindedir, ancak bunları yeni işlemler için yeniden kullanmadan önce, herhangi bir patojenin bir bitkiden diğerine geçmesini önlemek için temizlenmeleri gerekir. Bu bağlamda, onları daha iyi temizlemek için kabartma tozu veya sirke kullanabilirsiniz.
- Dekantasyondan sonra ışık: Yeni dökülmüş bitkiler asla doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır, aksine. En az bir hafta boyunca gölgeli bir alanda tutulmalıdırlar.
- Çok yakın ekim: İster tohum ister küçük fide olsun, bunlar asla birbirine çok yakın ekilmemelidir. Gerekli tüm besin maddelerini topraktan büyütebilmeleri ve emebilmeleri için gerekli alan bırakılmalıdır.
- Çok derin tohumlar: Tohumlarınız varsa ve bunları saksılara veya bahçeye ekmeyi düşünüyorsanız, bunlar topraktan çıkmalarını önlemek için çok derin olmamalıdır.
- Toprak: Bir bitkiyi boşalttığınızda ve bir kaptan diğerine veya tencereden bahçeye taşıdığınızda, bitkiyi orijinal olarak barındıran toprağı asla tamamen çıkarmamalısınız.
- Böcekler: Tüm böcekler bitkilere zarar vermez, aslında birçoğu tozlaşma gibi işlemler için temeldir. Bu nedenle, onları nasıl tanıyacağınızı ve ayırt edeceğinizi bilmek önemlidir.
- Çok fazla su: Çok sık yapılan bir hata, bitkilere çok fazla su vermek ve böylece köklerin çürümesine neden olmaktır. Toprak kuruduğunda su verdiğinizden emin olun.
- Çok fazla gübre: İyi niyetlere rağmen, aşırı miktarlarda gübre verimsiz etkilere neden olabilir. Bununla birlikte, organik gübrelerin kullanılması tercih edilir.
- tohumlar: Tohumlara sahip olduğunuzda ve onları ektiğinizde, bunlar sıcaklıktaki ani değişikliklere uğramamalı, aksine yavaş yavaş güneşe maruz bırakılmalıdır.
- Pestisitler: Zararlı böceklerin saldırılarını görmezden gelmek, yapılmaması gereken bir hatadır. Bir kez tanımlandıktan sonra, organik pestisitlerin kullanımı yoluyla elimine edilmeleri gerekir.
- Budama: Bu temel bir işlemdir ve bunu yapmamak, büyüme süreçlerinde bitkiler için çeşitli sorunlara neden olabilir.
- Yabancı otlar: Aksine, yabani otların büyümesine izin verilmemelidir. Aslında, bunlar besinleri bitkilerden uzaklaştırarak büyümede sorunlara neden olur.
- Işık: Bitkiler genel olarak güneş ışığına ihtiyaç duysalar da, her bitkinin özel ihtiyaçlarının değişebileceği her zaman göz önünde bulundurulmalıdır. Bu nedenle, farklı türlerin neye ihtiyacı olduğunu bilmek ve bilmek önemlidir.
- İstilacı bitkiler: Bu tür bitkileri, tedavi etmeyi düşündüğümüz bitkilerin yanına asla dikmemeliyiz, çünkü onları güçlü bir şekilde zayıflatırlar.
- Mitler: Genellikle bahçecilikle ilgili yanlış mitlere veya bilimsel temeli olmayan bilgilere rastlayabilirsiniz. Bu nedenle her zaman güvenilir kaynaklara başvurulmalıdır.
Show Comments