İster yatak odasında, ister balkonda, ister çiçek tarhında olsun bitkilerinizin sağlığı için bunlara dikkat etmelisiniz.

1. Çiçekleri yanlış zamanda sulamak

Çiçeklerinizi sulamak için uygun zamanlar ve daha az uygun zamanlar vardır. Yaz ortasında bitkilerin öğlen veya gece yerine sabah erken sulanması tavsiye edilir. Geceleri toprak ısı nedeniyle o kadar ısınır ki su hızla buharlaşır ve bitkiler yeterince su ememez. Öğle vakti güneş ışınları suya yansır ve en kötü durumda bitkileriniz yanabilir. Yaz ortasında sulama için en uygun zaman sabah 3 ile 5 arasıdır. Otomatik sulama sistemi burada yardımcı olabilir. Aksi takdirde çiçeklerinizi sabah erkenden gönül rahatlığıyla sulayabilirsiniz.

2. Her bitkiyi aynı şekilde sulayın.

Her bitkinin aynı miktarda suya ihtiyacı yoktur. Bitki türüne bağlı olarak ne sıklıkta ve ne kadar sulayıp sulamayacağınıza karar verin. Temel olarak geniş yapraklı bitkilerin daha fazla suya ihtiyacı vardır. Ancak bitkilerinizin su ihtiyaçlarını önceden öğrenin. Artık nerede olduğunuzu bilmiyorsanız, sulama süresini ve su miktarını yazdığınız saksılara küçük kağıt parçaları koymak mantıklı olacaktır.

Not: Sarı yapraklar genellikle bitkinizin su eksikliğinin bir işaretidir. Ancak yaprakların kenarlarındaki kahverengi lekeler söz konusu bitkinin aşırı sulandığını gösterir.

3. Çiçekleri soğuk suyla sulayın.

Bazı çiçekler sıcaklığa karşı çok hassastır. Bu nedenle özellikle hassas çiçekler doğrudan buzlu su akışıyla sulanmamalıdır. Bu nedenle bitkilerinize vermek istediğiniz bakımı önceden öğrenin ve en hassas bitkileri sulama kutusundan durgun su ile sulamak daha iyidir.

4. Yalnızca yağmura bahis yapın

Çok yağmur yağsa bile bitkilerinizin ilave suya ihtiyacı olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Aslında yazın yağan yağmur miktarı çoğu zaman susayan bitkileri yeterince sulamak için yeterli değildir. Bazen yağmur bitkilerin sadece yapraklarına düşer, yere bile ulaşmaz. Evin duvarına yakın olan bitkiler bazen hiç yağmur almaz.

5. Kötü bakım rutini

Ticari olarak satılan bitkiler genellikle bakım talimatlarını içeren bir etiketle birlikte gelir. Bunlar en azından genel bir rehber görevi görmektedir. Bu nedenle haftada iki kez sulanması gereken bir çiçeğin her gün veya hiç sulanmaması gerekir. Bitkilerinizi ne zaman sulamanız gerektiğinden emin değil misiniz? Parmak testi veya ananas testi ile bunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Burada ananas hilesinin nasıl çalıştığını açıklıyoruz.

6. Tatile çıkmayı unutmak

Bir gezi planlanıyor mu? Bu nedenle, siz yokken bitkilerinizle ilgilenecek birini tutmayı asla unutmayın. Bitkiler haftalarca su almazlarsa mutlaka solarlar. DIY şişeleme sulama sistemi ile tatillerde bile bitkilerinize besin sağlayabilirsiniz.

7. Durgun suya dikkat etmeyin

Sulamadan sonra tencerede su kalırsa durgunluk meydana gelebilir. Birçok bitki daha sonra kök çürüklüğü ile reaksiyona girer ve ölür. Bu nedenle suyun birikmemesine dikkat edin ve düzenli olarak tabaklara dökün.

8. Yaprak dökmeyen balkon bitkilerini unutun

Dayanıklı bitkilerin bile suya ihtiyacı vardır, bu da hobi bahçıvanlarının genellikle unuttuğu bir şeydir. Bu nedenle yaprak dökmeyen bitkileri zaman zaman düşük sıcaklıklarda bile sulayın ki ölmesinler. Bitkilerin ilkbahar veya yaz aylarına göre çok daha az suya ihtiyaç duyduğu doğrudur ancak bunların tamamen ihmal edilmemesi gerekir.

İtiraf edin, çiçeklerinizi sularken muhtemelen bir veya iki hata yapmışsınızdır. Ancak bu ipuçlarıyla bitkileriniz gelecekte büyüyecek ve gelişecek.