Herkesin bilmediği ama mutfakta çok işe yarayan bir numara: Bulaşık süngerine neden tuz koymalısınız?

Bulaşık süngerleri

Çoğu kişi için evdeki en temiz nesnelerden biri gibi görünebilir çünkü günlük olarak sabun ve suyla temas eder. Ancak bulaşık süngeri mikroplar ve bakteriler için mükemmel bir sığınağa dönüşebilir . Şimdi sadece ince tuz kullanarak onu nasıl temiz tutacağımızı görelim.

Evde çok faydalı olan tuzun özellikleri

Tuz mutfakta asla eksik değildir ve sadece yiyecek açısından değil aynı zamanda giysilerin, yiyeceklerin, nesnelerin ve yüzeylerin hijyeninin korunmasında da geçerli bir yardımcı olabilir.
Meyve ve sebzelerin yıkanmasında çok kullanışlıdır , bilinen antiseptik özelliği sayesinde yiyeceklerde bulunan tüm bakterilerin yok edilmesine yardımcı olur. Meyve ve sebzeleri su ve tuzla dolu bir kaseye koyun ve yaklaşık 15 dakika bekletin. Tuzlu meyveyle sonuçlanma konusunda endişelenmeyin, iyi bir durulama yaptığınızda tuz tamamen kaybolacaktır.

Tuzun az bilinen bir başka kullanımı da rengi solmuş giysilerdir . Soğuk su, tuz ve sirkede bir saat bekletin, rengi solmuş kıyafetleriniz yeniden renk kazanacaktır.

Sadece dezenfekte etmek için değil aynı zamanda kötü kokuları gidermek için de uygundur. Kötü kokuları engellemek için genellikle ayakkabıların içinde kabartma tozu ile birlikte tuz kullanılır.

Bulaşık süngeri tuzla nasıl temiz tutulur?

Binlerce mikrop ve bakterinin bulaşık süngerinize yerleşmesinin 15 günden az sürdüğünü biliyor muydunuz? Bu nedenle , çok temiz olduğunu düşündüğümüz bir alete mantar ve bakterilerin yerleşmesine fırsat vermemek için süngerin sık sık değiştirilmesi tavsiye edilir . Ama o kadar da temiz değil. Çoğu zaman su, sabun ve nemin durgunluğu, klasik bulaşık süngerini evimizde bulunan en az hijyenik araçlardan biri haline getirebilir. Ancak 15 gün sonra hala iyi durumda olan bir süngeri çöpe atmaktan ve onu en iyi şekilde dezenfekte etmekten kaçınmanın bir yolu var.

Öncelikle bulaşıkları yıkadıktan sonra mutlaka süngeri temizlemek iyi bir alışkanlıktır . Süngeri akan su ile durulayıp fazla sabunu çıkarmak yeterli olduğundan yapılacak prosedür çok basittir. Daha sonra iç yağın pürüzlü tarafına bir miktar bulaşık sabunu ve beyaz sirke koyun ve iki malzemeyi iyice karıştırarak süngerin her yerine iyice köpürmesini sağlayın. Daha sonra süngeri iyice durulayın, sıkın ve lavabonuzu sık sık tekrarlanacak gerçek bir rutine hazırlayın.

Dezenfeksiyon için tuz kullanın

Hala nemli olan süngeri seçilen kaba yerleştirin ve üzerini ince tuzla örtün. Daha sonra yüzeyi tamamen kaplayacak şekilde önceden kaynatılmış su ekleyin ve en az 15 dakika bekletin. Bu sürenin sonunda süngeri leğenden çıkarın ve güneşte kurumaya bırakın. Bunu yaptığınızda süngeriniz tamamen dezenfekte edilecek ve bakteri , mikrop veya mantarlardan arınmış olacaktır.

İyi bir hijyen sağlamak için, nasıl kullanıldığına bağlı olarak, bulaşık süngerinin her zaman yeterince temiz ve dezenfekte olmasını sağlamak amacıyla bu işlemi 15-20 günde bir tekrarlamak faydalı olacaktır .

ev