Bitkisel içeceklerin sağlığımız üzerinde olumlu etkisi vardır. Aynı infüzyon bahçedeki veya evdeki bitkileri gübrelemek için de kullanılabilir. Bitkiler veya meyve ve sebze kabukları, bitkileri infüzyon veya infüzyon şeklinde gübrelemek için infüzyon hazırlamak için kullanılabilir. Gübrelemek ve büyümelerini desteklemek için kimyasal gübre yerine bitkilerin ayaklarının altına püskürtebilirsiniz. Bahçenize ve meyve bahçenize doğal gübreyi nasıl sağlayacağınıza dair bazı ipuçlarını sizin için bir araya getirdik.
Deniz yosunu:
Çoğunlukla deniz kenarında yaşayan ve deniz yosunu toplama imkanına sahip insanlar tarafından kullanılır. Aksi takdirde deniz yosunu satın alabilirsiniz. Deniz yosununu yıkayıp bir kovaya dökün. Kovayı suyla doldurun, üzerini örtün ve iki ay bekletin. Sonuç, çiçek ve meyvelerin gelişimini hızlandırmak için suyla seyreltilebilen ve bitkinin tabanına püskürtülebilen bir çözeltidir.
Bitki kabuklarının infüzyonu
Taze soyulmuş sebze kabuklarını bir kovaya koyun. Kaynar suyla örtün ve gece boyunca veya iki güne kadar bekletin. Sabahları boşaltın, filtreleyin ve elde edilen sıvıyı bitkileri sulamak için kullanın.
at kuyruğu çayı
At kuyruğu ekstresi antifungal olarak kullanılabileceği gibi bahçe bitkilerini beslemek için de kullanılabilir. Taze veya kurutulmuş at kuyruğundan normal bir infüzyon olarak hazırlanır. Bir tencerede suyu kaynatın, az miktarda at kuyruğu ekleyin, 10-15 dakika bekletin ve karışımı süzün. Kullanmadan önce soğumasını bekleyin.
ısırgan otu çayı
Isırgan otu infüzyonu, bitkinin tamamının veya sadece yapraklarının demlenmesiyle hazırlanır. Özellikle domates gibi bitkilerde gübre olarak kullanılabilir. Ekimden 10 gün sonra ısırgan otu infüzyonu seyreltilerek domates fidelerinde gübre olarak kullanılabilir. Fideleri dikeceğiniz deliklere gömmek için taze ısırgan otu yapraklarını da kullanabilirsiniz.
Kahve telvesi infüzyonu
Bu, kahvenin birçok alternatif kullanımından biridir. Bitkileri gübrelemek için kahvenin demlenmesi, su için kullandığınız suya bir miktar artık kahvenin (kahve telvesi) dökülmesiyle yapılır. Ayrıca bitkilerin köklerinin etrafına kahve telvesi serpebilirsiniz. Bu yöntem özellikle açelyalar, yaban mersini ve orman gülleri için uygundur.
sebze çayı
Sebzeleri pişirmek için kullanılan su daima kaynatılmalıdır. Bitkileri sulamak ve gübrelemek için kullanmak istiyorsanız pişirme suyunun tuz içermemesi gerekir. Bu nedenle tuz eklemeyin ve sebzeleri sadece pişirdikten sonra baharatlayın. Sebzelerin saldığı mineraller suda kalır. Soğumaya bırakın, bir sulama kabında seyreltin ve elde edilen sıvıyı bitkileriniz için doğal gübre olarak kullanın.
Papatya çayı
Papatya kompostlama sırasında bitkiler için gübre olarak kullanılabilir. Sadece kompost ve gıda atıklarından oluşan kompostun içine papatya çayı eklemek, organik atıkların ayrışmasını hızlandırır. Mutfak atıkları, kompost ve papatya doğal gübre olarak idealdir.
Aynısefa bitki çayı
Calendula infüzyonu bahçe veya saksı bitkilerinin canlılığını arttırmak için uygundur. Her zaman küçük miktarlarda infüzyon hazırlayın ve bitkilerin tabanındaki toprağın üzerine dökerek hızlı bir şekilde kullanın. Örneğin ½ litre kaynar suya 2 çay kaşığı kurutulmuş aynısefa yeterlidir. 10-15 dakika bekletin ve kullanmadan önce soğumaya bırakın.
Karahindiba çayı
Karahindiba çayı bitki büyümesini teşvik eder ve toprağı zenginleştirir. Bir bardak kaynar suya iki çay kaşığı kurutulmuş karahindiba dökün. 10-15 dakika dinlendirip süzün ve soğumaya bırakın. Bitkilerin tabanına normal bahçe gübresiymiş gibi küçük miktarlar serpin.
muz kabuğu çayı
Muz kabukları güllerin gübrelenmesi için uygun bir doğal ilaçtır. Bir muz kabuğunu küçük parçalar halinde kesin ve bir sprey kabına koyun. Seçilen şişeyi suyla doldurun, kapatın ve on beş gün bekletin. Bu, muz kabuklarının kullanılmadan önce fermente olmasını sağlar. Sonuç, gül çalılarınızın çiçeklenmesini teşvik etmek için etrafına püskürtebileceğiniz doğal bir sıvı gübredir.