Dondurucuda oluşan buz tabakalarının birikmesi çoğu zaman bir problem olabilir. Gerçekten de uzun vadede duvarları kaplayarak özellikle içeride depolanan gıdaları etkileyerek zararlı sonuçlar doğurma riskini taşırlar. İç sıcaklıklar uygun değilse cihaz daha fazla çalışabilir ve dolayısıyla daha fazla enerji gerektirebilir. Donun genellikle uygun olmadığı ve kötü kokuları tetikleyebileceğinden bahsetmiyorum bile. Durumu düzeltmek için bu ipucu, işleri kontrol altına almanıza ve dondurucuda aşırı buz oluşumunu önlemenize yardımcı olacaktır.
Dondurucu bölmesinde aşırı don oluşumu, sıklıkla ele alınması gereken yaygın bir sorundur. Kuşkusuz, yiyecekleri korumak ve cihazı korumak için yıllık buz çözme gereklidir. Ancak etkinliği her zaman optimal değildir. Buz kitlesel olarak kabuklaştığında, kanıtlanmış doğal yöntemleri daha düzenli uygulamakta fayda var. Avantajı, mutfağınızda zaten “sihirli” malzemeye sahip olduğunuz için gereksiz harcamalar yapmanız gerekmeyecek olmasıdır.
Bu harika numara, dondurucunun aşırı buz üretmesini önler

Buzdolabınız bir dondurucu bölme ile birleştirilmiş mi ? Dondurucu çok fazla buz ürettiğinde durum gözden kaçırılmamalıdır. Ancak, her zaman bir soğutma teknisyeni kiralamak zorunda değilsiniz. Dondurucunuzun artık çok fazla buz üretmemesi için size çok basit bir yöntem göstereceğiz, bu da birçok rahatsızlığa neden olabilir.
Not : Elbette cihazınızın bakımını düzenli olarak yapmalısınız. Dondurucunun buzunun çözülmesi ve derinlemesine temizlenmesi, uzun ömürlü olması için temel bakımdır. Daha eski cihazlar için bile yılda bir veya iki kez kapsamlı bir defrost önerilir.
Dondurucuyu hızlı bir şekilde nasıl çözebilirim?

Çok fazla buz oluştuğunu fark ederseniz, dondurucunuzun buzunu çözmenin hızlı ve kolay bir yolu: sadece sıcak su ve tuz çözeltisi kullanın.
İdeal olarak, öncelikle cihazın fişini çekmeli ve soğutucu veya soğutucu poşetlerde saklayacağınız ürünleri çıkarmalısınız.
Yapılışı : Derin dondurucunun içine kaynar su dolu bir kap koyun. Yaklaşık on beş dakika içeride bırakın. Isı, buzu eritmeye yardımcı olarak işinizi kolaylaştıracak ve böylece daha kolay soymanızı sağlayacaktır. Daha sonra 2 yemek kaşığı tuzu bir bardak sıcak suda eriterek karışımı hazırlayın.
Daha fazla etkinlik için karışımı bir sprey şişesine dökün. Buz daha kolay çıkmaya başlayana kadar dondurucunun kenarlarına püskürtün . Daha sonra, dondurucu duvarlarının yüzeyine zarar vermemek için, özellikle metal olmayan bir tahta kaşıkla fazla donmayı nazikçe ovalayabilirsiniz. Dikkatli olun, asla keskin veya sivri uçlu aletler kullanmayın, çok fazla hasar verme riskiniz vardır.
Dondurucu ne ile yıkanır ve dezenfekte edilir?
Dondurucunun duvarlarını temizleme ve beyazlatma fırsatını değerlendirmek isteyenler için hidrojen peroksit ve kabartma tozu karışımı kullanabilirsiniz. Bunlar, dikkat çekici beyazlatma ve koku giderme özelliklerine sahip yüksek performanslı temizleyicilerdir. Bu ikili, cihazın duvarlarını çizmeden veya zarar vermeden mükemmel bir şekilde temizleyecektir.
Buzu çözüldükten sonra, özellikle içinde et saklıyorsanız, dondurucu sterilize edilebilir . Bu, antiseptik özellikleriyle bilinen klorheksidin ile yapılabilir. Duvarları dikkatlice yıkayın ve iyice durulayın. Artık dondurucunuz tamamen temiz olduğuna göre, tüm ürünleri tekrar içine koyabilirsiniz.
Dondurucu kapısını açarken dikkatli olun!

Dondurucuda ortam nemi nedeniyle buz oluştuğunu bilmelisiniz. Bu nedenle yoğuşma olgusundan kaynaklanır: hava içeri girdiğinde, nem soğuk duvarlarla temas eder. Yoğunlaşır ve buza dönüşür, sonunda birikir ve don oluşumunu tetikler.
Bu arada, fark etmişsinizdir, süpermarketlerde dondurucuların duvarları genellikle kalın buz tabakalarıyla kaplıdır, çünkü kapıları uzun süre açık kalır. Bu nedenle evde, cihazınızın kapısının aşırı açılmasından kaçınmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bu yüzden havanın girmesini önlemek için ihtiyacınız olanı almak için hızlı bir şekilde açmaya çalışın.