“Gümüşbalığı” şeker güvesi veya gümüşböceği olarak da bilinen böceklerdir. Evdeki kimse onları etrafta görmekten hoşlanmaz.

Gümüş balığı

Gerçek bilimsel adı Lepisma saccharina olan ılıman bölgelerden gelmelerine rağmen evcil böcekler olarak dünya genelinde yaygın olarak bulunmaktadırlar.

Gümüş balıklar evinizi istila ettiklerinde ne yapmalısınız?

Küçüktürler ve kolayca görülebilmelerini sağlayan gümüş rengine sahiptirler. Kağıt, kumaş ve tahıl gibi organik maddelerle beslendikleri için genellikle bir sorun olarak kabul edilirler  .

Dişi gümüşböcekleri  yumurtalarını  duvar veya mobilya çatlakları gibi korunaklı yerlere bırakır ve yumurtalar çatladıktan sonra genç böcekler cinsel olgunluğa ulaşana kadar beslenirler.

Bu noktada erkek ve dişiler çiftleşir ve dişi  üreme döngüsünü sürdürmek için daha fazla yumurta bırakır  . Gümüş böceğinin gelişim döngüsü çevresel koşullara bağlıdır, ancak ortalama olarak iki haftadan birkaç aya kadar sürebilir.

Evde gümüş balığı

Bütün bunlar, evlerimizde “yerleştiklerinde” ne kadar müdahaleci olabileceklerini kolaylıkla ortaya koyuyor.

Gümüşböceklerinden kurtulmak için duvar veya pencerelerdeki çatlaklara veya yarıklara bakmak dışında,  gelecekte böcek girişini önlemek için bunları kapatmanız gereken birkaç seçenek vardır.

Gümüş böceğini çekebilecek kağıt, kumaş ve tahıl gibi organik malzemeleri ortadan kaldırmalısınız.

Gümüş böceği kontrolü için özel olarak tasarlanmış böcek öldürücü spreylerin yanı sıra  ,  gümüş böceğini kovmada etkili olduğu gösterilen talk pudrası, nane ve okaliptüs yağı  gibi bazı doğal ilaçlar da vardır  .

nane

Elbette bağıl nemi %50’nin altında tutmak gümüş böceğinin çoğalmasını önlemeye yardımcı olabilir; bu nedenle özellikle nemli bölgelerde yaşıyorsanız  bir nem gidericiye yatırım yapmak en iyisidir.

Gümüş balığı evinize nasıl gelir?

Gümüş balığı  evinize çeşitli şekillerde girer  . Dışarıdan getirilen paket, kutu gibi malzemelerle içeriye taşınabilirler  veya duvarlardaki çatlak ve yarıklardan içeri  girebilirler  .

duvardaki gümüş balık

Ayrıca açık kapı ve pencerelerden  kazara içeriye de girebilirler  . Gümüşböcekleri içeri girdikten sonra sıcak, nemli ortamlarda gelişebilir   ve kağıt, kumaş ve tahıl gibi organik malzemeler biçimindeki yiyecekleri kolayca bulabilir.

Bunlar ısırmadıkları ve insanlara hastalık getiremedikleri için zararsız hayvanlar olmasına rağmen   , bu uygunsuz böceklerin üremesini önlemek için, evdeki nemin de azaltılması ve böylece onların orada yaşamasının daha kolay olması gerekir. .

Bu küçük böcekler aslında yiyeceklerimizi sakladığımız mutfakta zararlıdır. Ama kitapların olduğu yerde  kağıt da yerler.

Kitaplardaki gümüş balığı

Küçük, yaklaşık  15 milimetre , özellikle kitap tutkalını  severler   ve her yere ulaştıklarından, onların varlığından uzak hiçbir raf yoktur.

Evin yıkanmasının zor olduğu bir kısmı.  Aslında ıslak alan ne kadar cezbedici olursa olsun , tuvaletin pürüzsüz yüzeyinde kaydıkları için “tırmanamayacakları” küvette onları bulmak hiç de zor değil  .

 Benimsenen çözümlerin her durumda etkili olmayabileceğini unutmamak önemlidir  . Hatta gümüş böceğinden tamamen kurtulmak için birden fazla çözüm kullanmanız gerekebilir.

ev