Orkide, petunya, gül ve sardunya gibi bitkilerin ortak noktaları nelerdir? Çiçek açmalarını istiyorsak onları uygun şekilde beslemeli ve sulamalıyız.

Çiçekleriniz açsın

Her ne kadar ışık, su ve besin açısından farklı ihtiyaçları olan bitkiler olsalar da her zaman çiçekli bitkilere sahip olmanıza yardımcı olabilecek bazı genel ipuçları vardır.

Orkide bitkileri, petunyalar, güller, sardunyalar her zaman çiçek açar.

Bahar birçok bitki yetiştirmek için ideal bir mevsimdir. İlkbahar yetiştiriciliği için düşünülebilecek bazı bitkiler yıllıklardır.

Aslında petunya, begonya, impatiens ve kadife çiçeği  gibi yıllık çiçeklerin yetiştirilmesi mümkündür  . Gösterişli, rengarenk çiçekler üreten, yetiştirilmesi kolay bitkilerdir  .

Orkide bitkileri, petunyalar, güller, sardunyalar.

Zambaklar, nergisler ve laleler gibi birçok uzun ömürlü bitki de ilkbaharda çiçek açar. Bu bitkiler  her yıl çiçek açacak  ve renkli ve davetkar bahçeler yaratabilecektir.

Yeterli alanınız varsa meyve ağaçları bile vardır ve bahar bu ağaçları dikmek için ideal zamandır, böylece yazdan çok önce kendilerini kurabilirler.

Bahar ayları ayrıca   fesleğen, nane, biberiye ve kekik gibi aromatik bitkileri dikmek için de iyi bir zamandır . Saksıda veya bahçede yetiştirilebilen bu bitkiler yemeklerinize lezzet katmak için idealdir.

Fesleğen, aromatik bitki

Bitkilerin ışık, su ve besin açısından özel ihtiyaçları olduğunu unutmamakta fayda var   , bu nedenle ikliminize ve yetiştirme alanınıza uygun bitkileri seçtiğinizden emin olmalı ve yetiştirmeyi seçtiğiniz her bitki için özel bakım talimatlarına uymalısınız. .

Budama çok önemlidir, bu nedenle çiçeklenmenin devamını teşvik etmek için solmuş çiçekleri ve bitkilerin ölü kısımlarını çıkarmak iyi bir fikirdir  .

Çiçekli bitkiler için bitkiler   dengeli bir gübre ile düzenli olarak gübrelenmelidir . Genel olarak petunyalar, sardunyalar ve güller çiçeklenmeyi teşvik etmek için yüksek potasyum içeriğine sahip gübrelere ihtiyaç duyarken, orkideler epifitik bitkiler (toprakta kök salmayan) için özel bir gübreye ihtiyaç duyar.

Onların durmadan çiçek açması nasıl sağlanır?

 Gül, petunya, sardunya, menekşe ve diğer bitkiler gibi bahçe çiçeklerinin aktif büyümesini ve yemyeşil çiçeklenmesini nasıl teşvik edebileceğimizi görelim  .

petunya bitkileri

Bitkilerin yeterli güneş ışığı aldığından emin olmalısınız   . Bu bitkilerin çoğunun günde en az 6 saat doğrudan ışığa ihtiyacı vardır. Güller ayrıca sabah güneşine iyi maruz kalmayı gerektirir.

” Üst pansuman ” sağlayarak  bitkilere  yemyeşil bitki örtüsü  büyümesi için nitrojen ve  kök büyümesi ve gelişimi için fosfor  veriyoruz  . Aktif tomurcuklar ve yemyeşil çiçeklenme için potasyumun yanı sıra   birçok  mikro besin ve diğer besin maddeleri.

Sardunya saksıları

Ayrıca çok fazla veya çok az sulamaktan kaçınmalısınız. Toprağın nemini düzenli olarak kontrol edin ve yalnızca toprak yüzeyi dokunulduğunda kuru hissettiğinde sulayın. Genel olarak petunyalar, sardunyalar ve güller  düzenli sulama gerektirirken,  orkideler daha spesifik bir sulama rejimi gerektirir.

Üst pansumanla, kırılgan   ve sararmış çiçeklerin bile yenilenmesine yardımcı olacak, böylece onlara daha gür bir büyüme sağlayacaksınız.

Bu sosu yapmak için yulaf ununa ihtiyacımız var, bunun için  yarım bardak yulaf ezmesi alıp  bir litrelik kavanoza döküyoruz.

Yulaf ezmesi

Üzerini  geçecek kadar ılık su doldurup iki üç gün dinlendiriyoruz  . Daha sonra çözelti süzülerek 1 sıvıya 4 su oranında su ile seyreltilir ve son olarak  bitkilerin köklerine uygulanır.

Bahçenizdeki çiçekleri beslemek istiyorsanız  bir bardak yulaf ile 10 litre su ile hazırlanmış bir solüsyon hazırlayabilirsiniz  . Daha sonra her seferinde karıştırılarak üç gün demlenmeye bırakılır ve daha sonra bu su bitkilerin sulanmasında kullanılır.
Çözeltiye sızmaya gerek yok, üstüne daha fazla toprak dökmeniz yeterli.

ev