Tüm girişimlerinize rağmen kireç oluşumunu gideremediğiniz için sorun mu yaşıyorsunuz? İşte temizlikçilerin sırrı.

gizli temizleyiciler

Kireç, evde, özellikle de banyoda karşılaşılan en can sıkıcı sorunlardan biridir. Suyunuz sert olsun veya olmasın, her zaman kireç kalıntıları olacaktır ve bunlar, zamanında giderilmezse, giderilmesi zor, sarı veya kahverengimsi renkte gerçek kireç oluşumlarına yol açacaktır. Bu durumda temizleyicilerin kireci çok kısa sürede ortadan kaldırmasının sırrını görelim.

Kireçtaşı nasıl oluşur?

Kireç , banyoda karşılaşılabilecek en yaygın sorunlardan biridir . Özellikle kalsiyum ve magnezyum gibi mineralleri içeren su, bu minerallerin kalıntılarını geride bırakarak buharlaştığında oluşur. Bunlar fayans, küvet veya duş, lavabo ve tuvalet gibi yüzeylerde birikerek sert, beyazımsı bir film oluşturur.

Banyoda kireç oluşumuna katkıda bulunan çeşitli faktörler vardır ; bunlardan biri suyun sertliğidir. Su çok sertse, yani çok miktarda mineral içeriyorsa, yüzeylerde daha fazla kireç birikecektir.

Kireçtaşı nasıl oluşur?

Kireç oluşumuna katkıda bulunan bir diğer faktör ise su sıcaklığıdır . Sıcak su, soğuk suya göre daha hızlı buharlaşır, bu da sıcak sudaki minerallerin yüzeylere daha kolay yerleşmesi anlamına gelir. Ayrıca kimyasal içeren deterjan ve temizlik ürünlerinin kullanımı da kireç oluşumuna katkıda bulunabilir. Bu nedenle, birazdan keşfedeceğimiz gibi, temizleyicinin sırrı hazır bir ürün değil, bileşenlerin karışımıdır.

Temizlikçilerin sırrının malzemeleri

Beklendiği gibi kireç oluşumuna çoğunlukla temizlik için kullanılan kimyasal ürünler katkıda bulunur. O halde kireç birikintilerini hızlı ve kolay bir şekilde çıkarmaya yardımcı olan bir banyo temizleme deterjanının nasıl yapıldığını görelim.

Biraz çamaşır tozu, bikarbonat, sevdiğiniz kokulu konsantre yumuşatıcı ve biraz diş macununa ihtiyacınız olacak. Bir kase alıp içine 7 yemek kaşığı toz deterjan ve 2 yemek kaşığı karbonat koyun .

Temizlikçilerin sırrı

Topaksız, homojen bir karışım elde edinceye kadar iki tozu iyice karıştırın. Kaşığın ucuna az miktarda diş macunu ölçün ve iyice karıştırın. Son malzeme olarak yarım kapak dolusu konsantre yumuşatıcı ekleyin . Koku daha yoğun olacağından konsantre formülasyon daha iyidir. Biraz topaklı hale gelecek olan karışımın tamamını iyice karıştırın.

Bir parça emici kağıt alın ve ellerinizle ürünün bir kısmını çıkarın , iyice kompakt toplar oluşana kadar kağıdın üzerine yerleştirin.
Oluşturduğunuz topları, özelliklerini ve kokularını korumak için hava geçirmez bir cam kavanozda saklayabilirsiniz.

Bu çare nasıl kullanılır?

Bu banyo temizleme toplarını kullanmak çok basittir. Tuvaleti temizlemek için tuvalete bir bardak alkol sirkesi dökmeniz ve ardından içine bir top atmanız gerekecek . Birkaç dakika etki etmesini bekleyin ve ardından sert oluşumlara özellikle dikkat ederek tuvaletin tamamını tuvalet fırçasıyla iyice temizleyin.

Tuvaleti temizle

Topları kullanmanın bir başka yöntemi de onları sifonlu rezervuara yerleştirmektir , böylece her su çıkışında tuvalet temiz ve hoş kokulu olur.
Bu toplar banyo zeminini temizlemek için de kullanılabilir . Zemini ve fayansları temizlemek için bunları bir kova su içinde eritmeniz yeterlidir.

ev