Tuvalet temizliği için doğal ev yapımı ürünler kullanmak ve tuvalete tuz dökmek iyi bir seçenek olabilir. Gelin bunu nasıl yapacağımızı birlikte öğrenelim.

Tuvaletteki tuz

Evlerimiz çoğu cildimizden gelen farklı bakterilerle doludur . Bu, stafilokok veya mikrokok gibi gram pozitif bakteriler için geçerlidir. Yalnız değiller elbette.

Evin alanına bağlı olarak genellikle karanlık veya nemli bölgelerde mantar, maya ve gram negatif bakterilerin varlığı da bol miktarda bulunur.

Banyo, bariz nedenlerden dolayı bir evde en çok temizlenen yerlerden biridir, ancak her şeyden önce tuvalet gibi en fazla risk altında olan alan.

Bu nedenle bulunması zor, hatta kişiye zarar veren ürünleri kullanmak zorunda kalmadan, her zaman en kolay ve basit yolları ararız .

Tuzu tuvalete dökün

Tuz, tuvalette bulunabilecek kir ve lekeleri etkili bir şekilde parçalamak için kullanılabilecek doğal bir elementtir.Kullanımı kolay, alerjik veya insan sağlığına olumsuz reaksiyon oluşturmayan bir üründür.

Bu nedenle birçok kişi bunu tuvaleti temizlemenin ve onu mükemmel durumda bırakmanın bir yolu olarak kullanıyor. Bu durumlarda, yüksek riskli kimyasal ürünlerin veya bulunması zor veya maliyeti yüksek olan diğer ürünlerin değiştirilmesi.

Tuvalete çıkıyor

Tuvalet , kireç birikimi, kir ve küf oluşumuna en yatkın ev elemanlarından biridir .

Tuvalette tuz, tuvaleti temizleme adımları

Tuvaleti tuzla temizlemek için aşağıdaki basit adımları uygulamanız gerekir:

  • Öncelikle banyoyu her zamanki gibi, tüm duvarları, zemini, tuvaletin dışını yani alışılagelmiş deterjanla temizliyoruz.
  • Daha sonra bir bardak tuz alıp tuvaletin içine serpmeye devam ediyoruz.
  • Tuzu yaydıktan sonra toplam 3 saat bekletin , su ile durulayın ve lekesiz bir tuvalete sahip olun.

Daha etkili bir etki için tuzu bütün gece tuvalette bırakmak mümkündür .

Tuvalette eldivenli el

Tuz, tuvaletlerdeki lekelerin çıkarılmasında ve tuvaletlerin yeni ve temiz görünmesini sağlamada son derece yararlı olabilecek alkalin bir elementtir . Üstelik kullanımı çevre dostudur, bu da onu bu tür faaliyetler için daha da iyi hale getirir.

Ancak şu anda piyasada mevcut olan tüm seçenekler arasında bulunabilecek en ucuzu olduğunu söylemeden geçemeyiz .

Tuvaletin dibi kimyasallar olmadan nasıl temizlenir?

Öte yandan tuzun gücünü arttırmak için karbonat, sirke ve sıcak su kullanabiliriz . Bu eşyalar tuvaletin temizliğini derinleştirecektir.

Örneğin tuza karbonat eklenebilir , diğer taraftan sıcak suya sirke eklenir, tuz karbonatla karıştırılır ve daha sonra sıcak suya sirke eklenir.

Sodyum bikarbonat

Tuvalet tamamen temiz, tuz sayesinde lekesiz, bikarbonattan kaynaklanan kötü kokulardan arınmış ve sirke ile dezenfekte edilmiş olacaktır. Bu da onu banyoyu temizlemek için kabul edilebilir ve hızlı bir çözüm haline getiriyor, aynı zamanda yapılması da kolay.

Evdeki virüsler ve bakteriler

Her ne kadar virüs ve bakterilerden korkmak yaygın olsa da, bunlara nispeten alışkın olduğumuz için hayatımızın ölümcül risk altında olduğunu düşünmemeliyiz .

Escherichia coli veya salmonella gibi mevcut olabilecek diğerlerini de unutmamalıyız çünkü bunlar da mevcuttur.

Ev temizlik araçları

Bu nedenle temizlik tek başına dezenfeksiyon anlamına gelmez . Aynı bez veya süngerle birkaç kez temizlik yaparsak, dezenfektan yerine temizlik ürünleri kullansak bile bakteriler kalır veya daha da kötüsü aynı aleti başka bir alana kullandığımızda bakterileri aktarabiliriz .

Bu nedenle evi temizlediğimiz eşyalarla banyoyu birbirinden iyice ayırmaya özen göstermeliyiz.

ev