Tarçın, keklerimize hoş bir aroma katmak ve yemeklerimize lezzet katmak için mutfakta severek kullandığımız hassas bir baharattır. Ancak bilmeyenler için kozmetik dünyasında olduğu kadar bahçecilikte de oldukça popülerdir. Bitkilerinizin sağlığını korumak için bu kahverengi toza güvenebilirsiniz. Bahçenizde nasıl etkili bir şekilde kullanılır? Tarçının bahçecilik için faydalarına hızlı bir bakış.

Tarçının bahçeye faydaları nelerdir?

Bir kapta tarçın

Sivrisinekleri ve karıncaları uzaklaştırın

Hem odunsu hem de tatlı olan tarçın, sarhoş edici ve sıcak bir koku yayar. Birçoğumuz hoş ve rafine kokusunu takdir ediyoruz. Ancak, aksine, onu güçlü ve itici bulan böcekler için durum böyle değildir. Örneğin sivrisinekler bundan nefret eder. Bu sizin için büyük bir nimet: Onları çevrenizden kovmak istiyorsanız, evin etrafına birkaç parça tarçın koyun ya da terasa, pencere pervazına ve bahçeye serpin. Sivrisinekler artık sizi rahatsız etmeyecek!

Böcek kovucu seçimi, tarçın kokusu da  karıncalar     için zehirlidir . Ondan kalıcı olarak kurtulmak istiyorsanız, özellikle kilerinizin etrafına ve ayrıca karınca yuvalarının yuvalandığı yerlere serpebilirsiniz. Bonus olarak, doğal bir kovucu olduğu için çevre için toksik olmayan bir ilaçtır!

Hasarlı bitkileri yenileyin ve mantarlarla savaşın

Hasarlı bir bitki

Kimin aklına gelirdi ama hasta bitkilerinizi tedavi etmek için tarçının beklenmedik bir gücü var! Gerçekten de, bu baharatın iyileştirici ve yenileyici bir etkisi vardır. Özellikle budama yaparken hastalıklı bir bitkinin üzerine bolca serpin, çok daha hızlı iyileşir. Daha da iyisi, bu baharatın bitki hastalıklarını önlediği bile biliniyor.

Böylece doğal bir mantar önleyici olduğu için yere, bitkinin ayaklarının çevresine biraz tarçın koyarsanız, ekinlerinizi mahveden mantarların ortaya çıkmasını önlemiş olursunuz.

Bilmekte  fayda var: Tarçın, sağlıklı bir bitkiye yanlışlıkla zarar verdiğimizde de faydalıdır. İdeal olarak, sabahları tarçın serpin. Bu, rejenerasyon sürecini hızlandıracak ve mantar büyümesini önleyecektir.

Tohumları sakla

Tarçın ayrıca fideler için tohum ekerken veya   kesimler oluşturmak için   bitkinin bir kısmını keserken size yardımcı olur. Köklenmeyi zenginleştirmek ve özellikle tohumların mantar veya diğer tehlikeli bakteriler tarafından enfekte olmasını önlemek için toprağa biraz tarçın serpin.

Tarçın böylece daha iyi koşullarda büyüyecek olan fideleri koruyacaktır. Küf sporlarının yüksek nem nedeniyle fidelere saldırabileceğini unutmayın. Bu istilayı önlemek için tarçının mantar öldürücü etkisinin geldiği yer burasıdır.

Eski bitkinin gelişmesine ve yenisini köklendirmesine yardımcı olmak için bir dal kestiğinizde, kesilen alana tarçın serpmek iyi bir fikir olacaktır. Bu nedenle onu küflenmeye karşı koruyacak ve büyümesini kolaylaştıracaktır.

Bir buket çiçek tut

 Yeni aldığınız bir buket çiçek nasıl  korunur? Daha uzun süre dayanması için tarçın ihtiyacınız olan müttefiktir! Vazo suyuna biraz toz koyun, erken yaşlanma sürecini geciktirecektir. Bonus olarak, çiçekleriniz narin ve çok hoş bir koku yayar.

Tarçın, küf önleyici bir silah

bir kaşık tarçın

Yukarıda belirtildiği gibi, bu baharat küf ve mantarla etkili bir şekilde savaşır. Bitkilerinizin hastalanmasını önlemek için onları kalıcı olarak ortadan kaldırmak istiyorsanız, size sunacak güçlü bir çaremiz var.

Yarım litre suya, iki yemek kaşığı tarçın ve iki toz aspirin tabletine ihtiyacınız olacak. Malzemeleri bir kaseye koyun, iyice karıştırın, bir gece bekletin ve ertesi gün süzün. Ardından, kesimleri kasede kalan karışıma batırın.

Bu ikili neden özellikle dahice? Bir yandan aspirin kök büyümesini teşvik edecek, diğer yandan tarçın mantar ve küflerin varlığından kaynaklanan hastalıkları önleyecek ve ortadan kaldıracaktır.

NOT  : Karışımın fazlası, özelliklerini hızla kaybettiği için atılmalıdır.

ev