Salatalık hasatınızı ikiye katlamak için bu malzemeyi kullanmanız gerekir: asla onsuz ekmeyin. Aşağıda tüm detayları görüyoruz.

Yeraltı fidesi

Salatalık, mutfakta kullanılan ve kendi bahçenizde güvenle yetiştirebileceğiniz bir sebze mahsulüdür. Aslında iddiasız bir bitkidir ve onu büyütmek oldukça basittir. Özel bir toprak ve bakım ihtiyacı gerektirmez, ancak ideal olarak kullanmak için verimli topraklara ve gübrelere ihtiyacınız vardır.

Hıyar bitkisi çok hızlı büyür ve aynı hızla gelişir. Onu güneşli bir yere koymanız gerekir ve eğer 40 gün kadar sürerse ilk hasadı alabilirsiniz . Yani yaz uzunsa sezon boyunca birkaç kez ekilebilirler.

Bu bileşen olmadan salatalık ekmeyin

Bununla birlikte, ekim için tohumları seçmeden önce, hangi tür salatalık seçtiğinize dikkat edin. Kendi kendine tozlaşan hibrit olanlar veya partenokarpik salatalıklar var. Hatta serada değil de toprağa ekildiğinde daha fazla meyve veren arılar tarafından kendi kendilerine tozlanır. Ancak aşağıda gördüğümüz bu bileşen olmadan asla salatalık ekmeyin .

Bu olmadan asla salatalık ekmeyin – hasat çok daha fazla olacak

Salatalık dikmek için sıcaklıkların yükselmesini beklemeniz gerekir. Gündüz 20°C’nin üzerinde ve gece 15°C’nin üzerinde ise, bu doğru zaman olabilir. Ekim sırasında toprak en az 18°C ​​sıcak olmalıdır. O zaman başlayabilir ve sizin için doğru olan suşu satın alabilirsiniz.

İlk aşama tohumların çimlenmesidir . Sonra bir kap alın ve tuvalet kağıdını yaklaşık 2 veya 3 kat halinde katlayın. Kağıdı nemlendiriyoruz ama sadece suyla değil. Aslında salatalıkları ekmeden önce kullanmanız gereken malzeme şimdi konulmalıdır ve o da glikoz tozudur.

salatalıkları filizlendir

Şekerlemelerde kullanılan glikoz tozunu en iyi stoklu süpermarketlerde veya internette bulabilirsiniz. 0,5 gram glikozu 1 L suda seyreltmek gerekir. Glikoz, büyüme süreçlerini harekete geçirir ve bitkilere çimlenme ve gelişme için enerji verir .

Daha sonra bitkiler için C vitamini glikozlu suya ekleyin (askorbik asit adı altında da bulabilirsiniz). Burada daha azına ihtiyaç duyulacak, sadece 0,1 gram. Bunun yerine bağışıklığı ve strese karşı direnci artırmaya gider. Ardından tuvalet kağıdını ıslatın ve ardından tohumları kağıdın üzerine yayın. Sera etkisi yaratmak için bir kapak veya torba ile kapatın. Sıcak bir yere koyun ve 4 gün bekleyin.

Ekimden toprağa geçiş

Zaman geçtikten sonra tekrar oluşturulan küçük serayı alın ve bazı filizler olmalıdır. Vitaminler ve glikoz sayesinde filizlerin tamamı çıkacak ve güçlü ve gelişmiş köklere sahip olacaktır. Onları saksılara ekmeden önce, sapın yaklaşık 5 santimetrelik bir büyüme aşamasını beklemek en iyisidir .

Daha sonra filizleri tek tek topraklı kaplara aktarabilirsiniz . Toprağı ekleyin, kökleri zarar vermeden koyabilmek için bir delik açın. Kökleri çekmemeyi unutmayın, ancak üzerlerine bir parça kağıt iliştirilmiş halde toprağa yerleştirin.

salatalık bitkisi

Artık filizler camın içinde ve kökler toprakla kaplı olduğuna göre, daha önce kullandığınız gübreden birkaç damla dökün. Onları güneşli bir pencere pervazına yerleştirin ve gövdenin çapı yaklaşık 0,5 cm olana ve birkaç yaprak oluşana kadar bekleyin .

Yaklaşık 20 santimetrelik bir çukur kazarak toprağı hazırlayın ve altına biraz odun külü koyun . Bu potasyum, fosfor, kalsiyum, demir ve daha fazlası açısından zengindir. Bir kaşık yeterlidir, daha sonra zemine karıştıracaksınız. Daha fazla toprak serpin ve daha fazla organik madde koyun. O zaman bir salatalık bitkisi ekebilirsin.

Camı keserek çıkarın ve ardından tamamen kaplanana kadar toprakla örtün.  Artık diğer gübreleri  kullanmaya başlayabilir ve tercih ettiğinizi seçebilirsiniz. Birçoğu doğal malzemelerle yapılır ve gerçekten iyidir. Bir süre bekleyin ve kaç tane salatalık büyüyeceğini göreceksiniz .

ev