Buzdolabı kesinlikle evde en fazla enerji tüketen ev aletidir. Bunda şaşırtıcı bir şey yok: Onu her gün ve günde 24 saat bağlı tutuyoruz. Ama onu mutlaka bir düşman olarak görmeyin. Doğru kullanırsanız ve birkaç basit ipucunu takip ederseniz, elektrik faturanızın maliyetini düşürmeniz tamamen mümkündür.
Buzdolabınızda su sızıyor mu? Panik yapmayın, bu yaygın bir durumdur ve birçok neden bunu açıklayabilir. Elbette bu sizi paniğe sevk edebilir, çünkü önemli masraflar anlamına gelir. Ancak iyi haber şu ki, her zaman yeni ekipman satın almak veya bir tamirci kiralamak zorunda değilsiniz. Öğeleri kendiniz kontrol edebilir ve sorunu hızlı bir şekilde çözebilirsiniz.
Buzdolabındaki su nereden geliyor?

Yeni nesil buzdolaplarında arka iç duvarda su damlacıklarının olması normaldir . Bir buzdolabı düzgün çalıştığında, su genellikle cihazın arka duvarındaki birinci ve ikinci raf arasında bulunan bir açıklıktan akar. Ancak raflarda veya çekmecelerde su biriktiğini fark ederseniz, bu buzdolabınızın artık düzgün çalışmadığı anlamına gelir.
Bu seviyede, bir uzmandan yardım almaya gerek yoktur. Durumu çözmeye çalışmak için 3 önemli ayarı kendiniz kontrol edebilirsiniz.
tahliye deliği
Tıkanmış bir tahliye oluğu, genellikle buzdolabının içindeki su birikintilerinin veya aşırı nemin en yaygın nedenidir. Bu nedenle, bazen bu delik yiyecek parçacıkları, mineral birikimi veya bir parça buzla tıkanır. Bu nedenle, düzgün çalışması için tıkanıklığı açmaya çalışmak gerekir.
Çoğu buzdolabında, tahliye deliğine erişmek ve tıkanmanın kaynağını belirlemek için sebzeliği çıkarmanız yeterlidir. Deliği açmak için bir kürdan, ince tel veya basit bir iğne yapacaktır. İşlemden sonra, düzgün bir şekilde temizlemek için deliğin içine biraz beyaz sirke ile bir bardak ılık su dökmek iyi olacaktır.
Kamış
Buzdolabının arkasında , ızgarayı çıkardıktan sonra, delikten lastik bir hortumun çıktığını fark edeceksiniz. Ayrıca temizlenmesi gerekiyor. Uyarı: ızgarayı sökmeye başlamadan önce fişi prizden çekin, ardından korumayı yavaşça çıkarın.
Tüpü çıkarırken alt ucunun nerede olduğunu hatırladığınızdan emin olun, böylece daha kolay yeniden takabilirsiniz. Kauçuk elemanı iyice durulayın. Ardından tüpü tekrar yerine yerleştirin, düzgünce vidalayın ve cihazı fişe takın.
Sıcaklık

Yaptığımız yaygın bir hata mı? Hala sıcak veya ılık olan artık yiyecekleri buzdolabına koyun. Bu ısıyı emmek için buzdolabının bu sıcaklık artışını soğutma sistemi ile telafi etmesi gerekecektir. Ayrıca bu yiyeceklerin çıkardığı buhar soğuyacak ve raflarda yoğunlaşacaktır. Bu sadece su damlacıklarının ortaya çıkmasına neden olmakla kalmayacak, aynı zamanda daha yüksek elektrik faturasına da yol açacaktır.
Ayrıca, cihazın içinde daha düşük bir sıcaklık daha fazla tüketim ve dolayısıyla faturanızda daha fazla para anlamına gelir. Unutulmamalıdır ki, buzdolabında saklanan gıda ürünlerinin eksi 5°C’lik bir muhafazaya ihtiyacı yoktur ve dondurucu -18°C’de ise uygun kalır.
Not : diğer nedenler, özellikle hasarlı bir termostat veya bozuk bir fan olmak üzere cihazınızda su bulunmasını açıklayabilir. Bu durumda, onları değiştirmek yeterlidir.
Elektrik faturanızdan tasarruf etmek için bazı ipuçları
Buzdolabınızın enerji tüketimini sınırlamak mı istiyorsunuz? Bu kullanışlı ipuçlarını izleyin.
- Buzdolabınızı ambalajlarla karıştırmayın: Cihazınızı plastik kutular ve karton kutularla doldurarak, alanı soğutmak için daha çok çalışmasını sağlarsınız. Bu gereksiz enerji tüketimi!
- Kapıyı açarken dikkatli olun: ürünlerinizi hızlı bir şekilde almaya çalışın. Kapıyı çok uzun süre açık bırakmak, ortam havası buzdolabınızı rahatsız eder ve bu da ortamı soğutma çabalarını iki katına çıkarır. Ayrıca gereksiz açıklıklardan kaçının, yemeğiniz bile zarar görür.
- Donmaya karşı dikkatli olun: Donun, buzdolabınızın kapı contalarını, havalandırmasını ve diğer elemanlarını tıkayabileceğini unutmayın. Bu nedenle, gerekli olduğunu düşündüğünüz anda cihazınızın buzunu çözmeniz önemlidir. Özellikle enerji tüketimini %30’a kadar artırabildiği için.
- Buzdolabınızı ısı kaynaklarından uzak tutun: Buzdolabınız radyatöre veya fırına çok yakın yerleştirilmemelidir. Çevre sıcaklığı ne kadar yüksek olursa, buzdolabı o kadar fazla tüketir. Bu nedenle elektrik tasarrufu için konumu makul olmalıdır.
- Cihazınızı daha iyi organize edin : Alışverişten sonra buzdolabının içini uygun şekilde düzenlemek için kendinize zaman tanıyın. Her şeyden önce, aşırı yüklemekten kaçının. Unutma, bu her şeyi yakalamak değil. Ve tüm gıda ürünlerinin her zaman yeri yoktur. Buzdolabınız boğulursa ve havasız kalırsa, alanı soğutmak için yine çok daha fazla enerji tüketmek zorunda kalacağını unutmayın.