Ev işi genellikle biraz sıkıcı olabilir, özellikle de umduğumuz sonuçları alamadığımızda!
Her zaman mükemmel çamaşırlara sahip olmak hepimiz için bir gerekliliktir. Ve gardıroplarımızda taze, temiz ve mis kokulu giysiler bulmak harika bir duygu !
Ama çamaşır makinesinde yıkandıktan sonra bile çamaşırların kokması kaç kez oldu ? Pekala, bu çok yaygın bir durum, özellikle de birkaç küçük hata yaparsanız .
Ama endişelenme! Bugün size çamaşırlarınızı yıkadıktan sonra kötü kokmaması için tüm ipuçlarını vermek istiyoruz !
NB Çamaşırlarınızı yıkamadan önce etiketlerini dikkatlice okuyunuz ve her zaman üreticinin çamaşır makinesinin bakımı ile ilgili belirttiği talimatlara uyunuz!
En kısa sürede yıkayın
Her birimizin kendi taahhütlerimiz olduğu doğrudur, ancak mümkün olduğunda çamaşırların uzun süre kirli kalmasına izin vermemek tavsiye edilir .
Birincisi, her şeyden önce , belirli bir bakteri çoğalmasını destekleyen bir hijyen sorunudur . Üstelik, ne kadar çok zaman geçerse, çamaşır makinesine koyduğumuzda çamaşırlar o kadar “kokulu” olur!
Bu nedenle çamaşırlarınızı mümkün olan en kısa sürede yıkamak çok yardımcı olabilir!
sepete dikkat
Bize sık sık verilen ama unuttuğumuz bir tavsiye , çamaşır makinesinin tamburunu aşırı doldurmamaktır .
Kalabalık bir ailede olduğunuzda veya az zamanınız olduğunda, yıkamayı optimize etmeyi, sepeti uygun kapasitenin ötesinde doldurmayı tercih edersiniz.
Bu büyük kötü kokulara yol açacak küçük bir hatadır . Bunu yaparak, giysiler düzgün yıkanmayacak ve deterjan tüm liflere nüfuz etmeyecek, ne sanitize edecek ne de tamamen temizleyecektir.
Bu yüzden daha az şarj edin: farkı fark edeceksiniz!
Çok fazla deterjan koymayın
Bu şekilde çamaşırları daha iyi yıkayacağımıza veya daha çok kokacağına inanarak, çoğu zaman çamaşır makinesi için biraz deterjanla doluyuz!
Daha yanlış bir şey yok! Aslında çamaşır makinesi çekmecesine çok fazla deterjan koyarsak çamaşırlarımız gerçekten kokar . Bu yüzden çamaşır makinesine çok fazla deterjan koymayın!
Sıkma döngülerine ve durulamalara rağmen, çamaşır makinesinde genellikle hoş olmayan kokuların nedeni olan deterjan kalıntıları kalacaktır . Ayrıca, dokunulduğunda neredeyse “köpük” bir lif hissetme olasılığı da olabilir, tamamen durulanmamıştır.
Sağlığınız ve çevreniz için her zaman ekolojik bir deterjan kullanmanızı öneririz. Her yıkama için doğru miktarı eklemek için talimatları izleyin.
Kısa yıkamalara hayır
Çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde yıkadıktan sonra kötü kokutmak için çok yararlı bir ipucu , bu mümkünken kısa yıkamalardan kaçınmaktır .
Kısa bir yıkama her zaman en uygun yıkamayı desteklemez, bu nedenle lifler “yağdan arındırılmaz” ve tamamen yıkanmaz ve yıkandıktan sonra bile kokma ihtimalleri daha yüksektir.
Düşük sıcaklık
Ayrıca sıcaklıkları düşük tutmanın çamaşırlarımızı daha kokulu hale getirdiği de görülüyor .
Tabii ki, sterilize edilecek iç çamaşırı veya giysiler, tüm kir veya bakteri izlerini ortadan kaldırmak için yüksek sıcaklıklarda yıkanmalıdır .
Ama ortalama 40° sıcaklıkta tutarsak çamaşırlarımızın temiz ve kokulu olmasına yardımcı oluruz.
Hemen dışarı çıkın
Çamaşırların hemen çamaşır makinesi tamburundan çıkarılması ve açık havada asılması gerektiğini unutmayalım .
Bu küçük numara, aynı zamanda, onları ütülememek için giysilerle takılmamıza da izin veriyor . Tamburda çok uzun süre kalırlarsa, yıkamanın sağladığı nem kaçınılmaz olarak lifler arasında kalır ve o dayanılmaz kokuyu oluşturur.
Hadi kıyafetlerimizi havalandıralım ! Ve onları dolaba geri koymadan önce tamamen kurumasını bekleyin, aksi takdirde çok fazla çaba harcanır!
Kabartma tozu kullanın
Çamaşırlardaki kötü kokuları gidermek için her yıkamada biraz kabartma tozu kullanmaktan kendimizi alamıyoruz . Kabartma tozu , küçük ev problemlerini çözmek için ucuz ve kullanışlı bir üründür.
Her yıkama için yarım bardak yeterlidir . Koku önleyici özelliklere sahiptir , çamaşırlardaki lekelerin çıkarılmasına yardımcı olur ve doğal beyazlığını destekler .
Çamaşır makinesini temizleyin!
Dikkatli olabiliriz, bu ipuçlarını harfiyen uyguladık ama çamaşırlar hala kokuyor! Bu olduğunda, çamaşır makinesinin hatası olur !
Bu nedenle kireçten , kir ve deterjan kalıntılarından arındırmak için temizlenmelidir. Periyodik olarak, çamaşır makinesinin yeni gibi görünmesi için yüksek sıcaklıklarda vakumlu yıkama yapın!
Peki ev yapımı ve doğal yöntemlerle nasıl yapılır ? Elbette sitrik asit bize yardım ediyor !
Narenciye meyvelerinden elde edilen bu bileşik , bulaşık makinesinde de kullanılabilen kireç önleyici, deterjan ve parlatıcı özelliklere sahiptir .
150 gr 1 litre sıcak suda eritelim . Ardından hepsini çamaşır makinesi tamburuna boşaltalım. Ayrıca sıvıyı bir havluya dökebilir ve etkiyi uzatmak için yıkama yapabiliriz.
Alternatif olarak sirke de kullanabilirsiniz . Beyaz olanı veya daha hassas olan elma sirkesini seçebilirsiniz .
Hem sirke hem de sitrik asit ayrıca yumuşatıcı özelliklere sahiptir. Bunları çamaşır tasarrufu için ve kimyasal deterjanlardan kaçınmak için kullanabilirsiniz!
Uyarılar
Yıkama sırasında zarar vermemek için kıyafetlerinizin etiketlerini dikkatlice okumayı unutmayınız. Ayrıca uygun temizlik için çamaşır makinesi üretim talimatlarını izleyin. Çamaşır makineniz arızalanırsa, her zaman önce bir teknisyene başvurun.