Pratiklik ve yer darlığı için çamaşır makinesi banyonun bir köşesine kolayca monte edilir. Bu, çoğu insan için genellikle en mantıklı konumdur. Ancak bir uzmana göre bu ortam göründüğü kadar mantıklı değil. Rahatsızlıktan kaçınmak için, onu daha uygun bir yere taşımak iyi olur. Ya da en azından başka seçeneğiniz yoksa bazı önlemler almak önemlidir. Size daha fazlasını anlatıyoruz.

Çamaşır makinesini banyoda tutmak neden önerilmez?

Mutfağa yerleştirilmiş bir çamaşır makinesi

Birçok evde çamaşır makinesi  mutfakta  veya koridorda bulunur. Ancak estetik açıdan ve gürültü nedeniyle birçok insan çamaşır odasını banyonun gizli bir köşesine kurmayı tercih ediyor. Ne yazık ki, bu en iyi seçenek değil. Neden? Niye ? Basitçe, bu odadaki nem her zaman yüksek olduğundan, bu sadece makinede mantar bakterilerinin gelişmesini teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda cihazın parçalarını da etkiler. Bunun nedeni, neme maruz kalmanın çamaşır makinesinin hassas parçalarının paslanmasına ve dolayısıyla ömrünün azalmasına neden olmasıdır.

Her yıkamadan sonra çamaşır makinesinin kapağının sık sık açık bırakılması ve deterjan çekmecesinin boşaltılıp kurutulması gerektiğinden bahsetmiyorum bile. Bu nedenle cihazınızı iyi havalandırılan bir yere yerleştirmeniz tavsiye edilir. Banyoda bir pencere varsa, bu büyük bir artıdır, ancak yoksa, bir davlumbaz takmanız veya başka bir yeri tercih etmeniz gerekir.

Ayrıca, elektrik çarpması riskiniz olduğundan, makine çalışırken banyo yapmanız veya duş almanız önerilmez. Aynı şekilde banyodaki nem tüm hızıyla devam ederken saç kurutma makinesini kullanmamalısınız.

Son olarak, bir çamaşır makinesini kurmak için en iyi yer mutfaktır. Orada nem çok daha düşüktür ve genellikle iyi havalandırılır. Açıkçası ocağın altına yerleştirmekten kaçınıyoruz, çünkü ısı da uygun değil!

Ya başka yerde yer yoksa?

Banyoya yerleştirilmiş bir çamaşır makinesi

 Banyonuz yeterince büyük ve çamaşır makinenizi   kurabileceğiniz tek yer orası  mı? Bu durumda hem kendi güvenliğiniz hem de hem cihazınızın hem de çamaşırlarınızın korunması için mutlaka bazı önlemler almalısınız.

Bazı elektrikli cihazları ıslak alanlara kurmak için uyulması gereken standartlar vardır:

  • Çamaşır makinesi tahliye hortumunun 1,5 m uzunluğunda olduğunu lütfen unutmayın. Bu nedenle lavaboya mümkün olduğunca yakın monte edilmelidir, böylece gidere de ulaşabilir. Ayrıca güç kablosu da 1,5 metre uzunluğundadır, bu da yakınlarda bir elektrik prizi olması gerektiği anlamına gelir. Uyarı: Kısa devreye neden olabileceğinden uzatma kablosu kullanılmamalıdır.
  • Makinenin banyo veya duş kenarından en az 60 cm uzağa yerleştirildiğinden emin olun.
  • Ayrıca su damlalarının cihaza yansımasını önlemek için bir duvar kurulmasını planlamak gerekir. Özellikle makinenin üzerinde hem dekorasyon görevi görecek hem de doğru şekilde takmasına yardımcı olacak rafları tercih edebilirsiniz.
  • Yıkama işleminden   sonra çamaşır makinesinin  kapısının bir süre açık kalması gerektiğinden, banyoda bunun için yer bırakmalısınız.  En iyi seçenek, dikey yüklemeli bir makineyi tercih etmek olacaktır. Ama hepsinden önemlisi, duvara (5 ila 10 cm) yaslamaktan kaçının.
  • Sabit olması ve yıkama sırasında hareket etmemesi için bazen makinenin devrilmesini önlemek için bazı özel aletlere sahip olmak gerekir. Bazı modellerde sökülebilen ayaklar bulunur. Bu nedenle, örneğin makinenin altına bir kauçuk paspas yerleştirebilirsiniz.
  • Çamaşır makinenizi güvenli bir şekilde bağlamak ve banyo elektrik tesisatı standartlarına uymak için bir uzmanın uzmanlığına başvurmaktan çekinmeyin.
ev