Bir kesik, patlayan bir sivilce ya da gece yarısı regl dönemi, kıyafetlerimizde ya da yatağımızda kan lekeleri oluşmasına neden olabilir.

Kurumuş kan lekeleri

Neyse ki günümüzde bu organik kalıntıyı kıyafetlerden ve kumaşlardan çıkarmak geçmişe göre çok daha kolay . Ama nasıl? Çok kolay. Sadece birkaç püf noktası bilmeniz ve bunları büyük etkinlikleri açısından karşılaştırmanız gerekiyor.

Kurumuş kan lekesi nasıl çıkar

Kan lekelerinin çıkarılması çok zor olmakla bilinir , ancak kurumuş kan lekeleri ise sorun daha büyük olur. Kurumuş ve taze kan lekelerini temizlemek için en iyi ürünlerin hangileri olduğunu açıklayarak bu efsaneyi ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.

Kan lekelerinde birçok şey damlanın düştüğü malzemeye bağlıdır. Şimdi, lekeyi çıkarmayı neredeyse imkansız hale getirecek yanlış bir efsaneye dikkat çekmek istiyorsak : sıcak su kullanın.

Kurumuş kan lekelerini temizleyin

Sıcak su pıhtılaştırıcı görevi görerek yoğunlaşmasını ve yüzeye daha fazla yapışmasını sağlayarak temizliği zorlaştırır. Aynı şekilde kurumuş kanın temizlenmesi daha kolay gibi görünse de öyle değildir. Kan konusunda ne kadar erken harekete geçersek başarı şansımız o kadar artar.

Herhangi bir dokuda hız, kanı temizlemeye yönelik herhangi bir yöntemin etkinliğinin anahtarıdır. Giysilere yapışabileceği için temizlemeden önce giysiye bakım yapılması önemlidir .

Narin olmayan alışılagelmiş giysilerde en etkili yöntem, soğuk suyla ıslatıp sabunlayıp, sarmayacak şekilde bölgeyi iyice ovuşturmaktır.

Diş macunu

Eğer hassas bir kumaş parçasıysa (bluz veya ipek elbise gibi), hidrojen peroksiti unutmak en iyisidir. Başımızı yakma riskini göze alabiliriz . Bu tür kumaşlar için en çok tavsiye edilen, katkı maddesi veya boya içermeyen klasik diş macunudur.

Bu nedenle doğrudan etkilenen bölgeye ve kenarlara uygulanarak kuruması beklenir ve ardından soğuk su ile iyice durulanır. Yalnızca ürün nihayet yıkandığında ovulmalıdır.

Evde değilseniz lekeyi çok soğuk maden suyuyla ıslatmayı deneyin, eve gelmeden önce sorunu çözeceğiz.

Kaba tuz

Kan lekelerini çıkarmak için kaba tuz, denim kot pantolon gibi koyu renkli giysilerde de kullanılabilir. Leke tazeyse, giysiyi biraz kaba tuz eklediğimiz soğuk suda bekleterek su ve tuzla yıkamaktır.

Kaba tuz

Islatma işlemi bittikten sonra lekeyi ellerimiz arasında nazikçe ovalayarak devam edebiliriz . Tuz, daha yapışkan olan ve dokulara fazla nüfuz etmeyen kanın uzaklaştırılmasına yardımcı olacaktır.

Daha sonra normal yıkama işlemini gerçekleştirebiliriz, böylece renklerin solma riskiyle karşı karşıya kalmamış oluruz.

Beyaz giysiler için tuz ve hidrojen peroksit

Kan lekeli çamaşırların beyaz olması durumunda, lekenin soluklaşmaması, kalıcı olması için temizlik yaparken daha dikkatli olunmalıdır.

Öncelikle kan pigmentlerinin çok derinlere nüfuz etmemesi için mümkün olan en kısa sürede yıkamanız gerekecektir . Kan hala tazeyken dokulardan temizlenmesi çok daha kolaydır, bu nedenle giysinin bozulmasını önlemek için hemen harekete geçin.

Bu durumda, hidrojen peroksite erişimimiz varsa, bir kısmını doğrudan lekenin üzerine püskürtebilir ve ardından her zamanki gibi soğuk suyla yıkayabiliriz.

Bikarbonat

Binlerce uygulamaya sahip bir üründür! Mutfakta ve banyoda, zemin temizliğinde veya küf oluşumunun giderilmesinde kullanıyoruz. Bu durumda da bikarbonatın özellikleri , örneğin yataktaki kan lekesiyle uğraşmak zorunda kalanların yardımına koşuyor .

Bikarbonat ve diş fırçaları

Lekeyi ovalamak için su ve bikarbonattan bir çeşit krem ​​hazırlamanız gerekecek . Parça kuruduktan sonra lekeyi veya herhangi bir lekeyi fırçalayın.

ev